ترنج موبایل
کد خبر: ۳۸۷۳۵

گوجه فرنگی کیلویی ۵۰ تومان!

تبلیغات
تبلیغات


افزایش تولید محصول گوجه فرنگی در مناطق گرمسیر کشور که در ابتدا موجی از شادمانی در میان کشاورزان ایجاد کرده بود با خریدهای توافقی به قیمتهای ناچیز و حتی نصف قیمت عنوان شده موجب دلسردی کشاورزان شده است.

با اقداماتی که در سالهای جاری در خصوص بهسازی سیستم آبیاری و استفاده از سیستم تحت فشار صورت گرفته، میزان محصولات کشاورزی در پاره ای موارد چند برابر شده است.

این در حالی است که این چند برابر شدن محصول نیاز به تامین زیرساختهایی داشت که در صورت وجود آنها، هم اکنون کشاورزان مزد رنجها و زحمات خود را می گرفتند.

به عنوان نمونه برنامه ریزی برای صادرات یا ایجاد صنایع تبدیلی در جوار مزارع و مراکز کشاورزی استانها یکی از زیرساختهایی که هم اکنون به دلیل نبود آنها، حاصل دسترنج کشاورزان بر باد می رود.

حاضرم گوجه هایم را خاک کنم اما کیلویی 50 تومان نفروشم
یک کشاورز پارسیانی در این خصوص گفت: حاضرم گوجه هایم را در زیر خاک دفن کنم اما آنها را کیلویی 50 تومان نفروشم.

وی خاطرنشان کرد: تولید هر کیلو گوجه به طور میانگین 100 تومان هزینه دارد آن وقت محصولات چه فکری کرده اند که قیمت آن را 100 تومان اعلام کرده اند که تازه به آن قیمت هم از ما نمی خرند.

این کشاورز مسن پارسیانی یادآور شد: دیگر حوصله ام از این کشاورزی با همه وعده هایی که می دهند سر رفته است. یک روز وام می دهند که آبیاری قطره ای کنم محصول زیاد شود روز دیگر محصول روی دستمان می ماند و کسی نیست آن را بخرد.

فروش گوجه به قیمت توافقی 100 تومان به ضرر کشاورزان است
دبیر هیئت اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان گفت: به دلیل بی برنامگی در صادرات و نیز نبود صنایع تبدیلی کافی کشاورزان برخی مناطق هرمزگان محصول گوجه فرنگی خود را کیلویی 50 تومان به فروش می رسانند.

ابوطالب جوادی با بیان اینکه قرار است سازمان تعاونی روستایی گوجه فرنگی را به قیمت توافقی 100 تومان از کشاورزان خریداری کند، افزود: فروش به این قیمت هم به نفع کشاورزان نیست و هزینه های آنها را پوشش نمی دهد.

وی متذکر شد: کشاوزان پارسیان مجبور شدند برای از بین نرفتن محصول، 200 تن گوجه را به قیمت هر کیلو 50 تومان به کارخانه رب فیروز آباد بفروشند.

محصول افزایش یافته، قیمت فروش منطقی نیست
وی ادامه داد: افزایش محصول در سال جاری ناشی از استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار و آبیاری قطره ای در مزارع است به گونه ای که در پارسیان روزانه 200 تن محصول گوجه فرنگی برداشت می شود و این تا 250 تن قابل افزایش است.

فعال بخش کشاورزی بیان کرد: جهاد کشاورزی استان قیمت تمام شده هر کیلو گوجه فرنگی را 85 تا 90 تومان ذکر می کنند این در حالی است که کشاورزان قیمت تمام شده هر کیلو گوجه را بین 130 تا 150 تومان برآورد می کنند.

جوادی یادآور شد: کشاورزان هزینه تولید را از طریق وامهای بانکی و امانت فروشان تهیه می کنند در زمان برداشت، محصول را برای فروش در اختیار امانت فروشان قرار می دهند و اینها 5 تا 10 درصد محصول را برای خود بر می دارند و مابقی را به خریدار تحویل می دهند و سپس مابقی پول را به کشاورزان می دهند.

جوادی یادآور شد: بر اساس بررسی هایی که انجام گرفته کار آفرینی بخش کشاورزی چندین برابر سایر یخش ها است و تمایل روستاییان به انجام کار در این بخش که میراث پدارنشان است بیشتر از سایر بخشهاست.

وی در پایان اظهار داشت: در صورت رسیدگی بیشتر به بخش کشاورزی شاهد کاهش مهاجرت از روستا به شهرها و کم شدن معضلات اجتماعی را خواهیم بود.

وزارتخانه های مربوط به صادرات محصولات کشاورزی فکر کنند

جوادی در ادامه با ابراز اینکه به دلیل نداشتن صادرات و مازاد بر نیاز بودن محصولات کشاورزی با افت قیمت مواجه می شویم، گفت: وزارت امور خارجه، وزارت بازرگانی، وزارت کشاورزی و اداره استاندارد باید با برنامه ریزی برای صادرات محصولات کشاورزی زمینه رشد کشاورزی کشور و رفع مشکلات کشاورزان را در دستور کار خود قرار دهند.

وی ادامه داد: سفارتخانه ها در خارج از کشور دارای واحد های بازرگانی و تجارتی هستند که در صورت همکاری موثر وزارت بازرگانی و وزارت امور خارجه و همچنین نظارت اداره استاندارد بر روی بسته بندی و کیفیت محصولات کشاورزی زمینه صادرات به سایر کشورها فراهم می شود.

جوادی خاطرنشان کرد: نقش اداره استاندارد با توجه به اینکه امروزه کیفیت جایگاه بالایی در توسعه و تولید دارد بسیار مهم است و نیاز داریم این سازمان وارد موضوع شده و به بررسی مسائل موجود در کیفیت تولیدات و بسته بندی محصولات کشاورزی بپردازد.

بازار کشورهای آسیای میانه مناسب برای عرضه محصولات کشاورزان
وی تاکید کرد: بهترین بازار در خارج از کشور، کشورهای آسیای میانه با دارا بودن جمعیت بالا و نداشتن تولیدات کشاورزی در فصل زمستان که این فرصت مناسبی در جهت استفاده مناسب از سرمایه های کشور است.

جوادی اظهار داشت: اتاق بازرگانی ایران و بندرعباس با مشارکت کشاورزان استان هرمزگان از طریق ارتباط با اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیای میانه و ارتباط میان وزارت بازرگانی و وزارت امورخارجه می توانند مسائل مربوط به بازاریابی را مورد بررسی قرار دهند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات