bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۱۶۴۳

جواد منصوری: پاکستان توان درگیری نظامی با ایران را ندارد

سفیر سابق ایران در پاکستان معتقد است: «تجربه نسبتا موفق جمهوری اسلامی در سرکوب منافقین در عراق که در نهایت با پذیرش بغداد همراه شد، می تواند به عنوان واکنش به اقدامات تروریستی که از داخل خاک پاکستان شکل می گیرد تکرار شود.»

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۷

جواد منصوری: پاکستان توان درگیری نظامی با ایران را ندارد

سفیر سابق ایران در پاکستان معتقد است: «تجربه نسبتا موفق جمهوری اسلامی در سرکوب منافقین در عراق که در نهایت با پذیرش بغداد همراه شد، می تواند به عنوان واکنش به اقدامات تروریستی که از داخل خاک پاکستان شکل می گیرد تکرار شود.»

برخی کارشناسان معتقدند عربستان با شکل دهی به حوادثی همچون حمله تروریستی اخیر در جنوب شرق ایران قصد دارد روابط میان ایران و پاکستان را متشنج کند. مقامات ایران به صراحت از نقش عربستان در حادثه تروریستی اخیر صحبت کرده اند. در مقابل عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان که در اسلام آباد به سر می برد اعلام کرده ایران کشوری است که به دیگر کشورها تروریست می فرستد و حق ندارد پاکستان را به حمایت از تروریست ها متهم کند.

جواد منصوری، سفیر سابق ایران در پاکستان در این باره به پرشیا دایجست گفت: «عربستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با استفاده از درآمدهای سرشار نفتی اقدامات مختلفی را به نمایندگی اروپا، آمریکا و اسرائیل و با همراهی متحدانش علیه جمهوری اسلامی صورت داد. کارهایی که سعودی ها در عراق، سوریه، هند، افغانستان، پاکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی مصر علیه ایران انجام دادند پرونده قطور مستندی است که امکان انکار آن وجود ندارد. این موضوعات به حدی روشن است که بارها رسانه های غربی نیز به صراحت عربستان را منبع صدور تروریسم در خاورمیانه اعلام کرده اند.»

وی ادامه داد: «در همین رابطه پاکستان در چند دهه گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی حادی که بدان دچار بود، به نوعی استعمار و سلطه دولت سعودی را پذیرفت به گونه ای که این موضوع باعث انجام بسیاری از تحرکات ضد ایرانی از داخل خاک این کشور و با هدایت و هزینه عربستان در قالب فعالیت های تبلیغاتی و تروریستی شده است. ریاض هم می داند به دلیل وابستگی مالی اسلام آباد، مقامات این کشور نمی توانند به این حقایق اعتراف کنند. در این راستا جمهوری اسلامی همواره خویشتن داری کرده و بر آن بوده است تا با گفتگو با مقامات پاکستانی در سطوح مختلف این موضوع را روشن کند که تروریسم به زیان هر دو طرف است.»

سفیر پیشین ایران در پاکستان اظهار داشت: «واقعیت این است که علی رغم کمک های مالی گسترده و رو به رشد سعودیها، دولت پاکستان می داند جمهوری اسلامی توان دفاع از خود را دارد. از طرفی تجربه نشان داده است به دلیل بی برنامگی و مفاسد اقتصادی گسترده در پاکستان، سرمایه گذاری های عربستان مشکلی را در این کشور حل نخواهد کرد.»

منصوری در خصوص درخواست فرمانده سپاه پاسداران از رئیس جمهور برای انتقام از تروریست ها گفت: «در اینگونه موارد شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری می کند و موضوع صرفا به رئیس جمهور ختم نمی شود. لذا مسئولین امر مشخص خواهند کرد در چه سطحی به این اقدام تروریستی واکنش نشان دهند. بحث دیگر آنکه ایران تجربه نسبتا موفقی در سرکوب منافقین در عراق دارد تا جایی که پس از واکنش ایران، بغداد مجبور شد آن را بپذیرد و سکوت کند. مشابه این کار را می توان در پاکستان نیز صورت داد.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا رویکرد نظامی برای انتقام ممکن است دولت پاکستان را وادار به عکس العمل متقابل کند؟، تصریح کرد: «خیر نمی تواند چنین واکنشی نشان دهد، زیرا این مساله باعث شکل گیری روندی خواهد شد که به ضرر آنها است. در این راستا تحریکات عربستان، اسرائیل و یا آمریکا هم بی نتیجه خواهد بود چرا که وضعیت داخلی پاکستان اجازه درگیری نظامی با ایران را به این کشور نمی­ دهد.»

جواد منصوری اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. او بعدا وارد وزارت خارجه شد و از 1360 تا 1367 معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه شد. منصوری از سال 1368 تا سال 1372 سفیر ایران در پاکستان و از 1385 تا 1388 سفیر ایران در چین بود.