bato-adv
کد خبر: ۳۹۸۸۸۶

تقویت آرایش نظامی آمریکا در خلیج فارس

هفته پیش به برنامه‌ریزان نظامی آمریکایی دستور داده شد که در صورت وقوع یک درگیری نظامی با ایران، برای احتمال یک استقرار بزرگ در منطقه آماده شوند. چنین طرح‌هایی بسیار فراتر از اقدامات حساب‌شده‌ای است که پنتاگون در هفته پیش انجام داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
تقویت آرایش نظامی آمریکا در خلیج فارس

فرارو- در پی اوج‌گیری تنش‌ها میان تهران و واشنگتن، مقامات آمریکایی در روز‌های اخیر تجهیزات نظامی متعددی با هدف ارسال پیام به ایران، به خلیج فارس اعزام کرده‌اند.

به گزارش فرارو، وزارت دفاع آمریکا در جدیدترین اقدام خود در برابر ایران، با استقرار مجدد سامانه پدافند موشکی «پاتریوت» در خاورمیانه موافقت کرد. این استقرار، بخشی از یک طرح آمریکایی برای اعزام تجهیزات نظامی بیشتر، نظیر ناو هواپیمابر آبراهام لینکولن و بمب‌افکن‌های بی‌۵۲، به خاورمیانه است. مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند به اطلاعاتی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران برای انجام حملاتی علیه نیرو‌های آمریکایی تحرکاتی انجام داده است.

اعزام تجهیزات جدید حدود یک هفته پیش آغاز شد؛ زمانی که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا در واکنش به برخی نشانه‌های دردسر ساز از ناحیه ایران، ناو هواپیمابر آبراهام لینکولن، را به خاورمیانه اعزام می‌کند. بولتون، حرکت لینکلن به خاورمیانه را یک «پیام واضح و عاری از خطا» به نظام ایران دانست که هرگونه حمله به منافع آمریکا یا منافع متحدانش با یک «نیروی بی‌امان» مواجه خواهد شد.

علاوه بر بولتون، چندین مقام آمریکایی دیگر، اعزام تجهیزات نظامی به خاورمیانه را پیامی به جمهوری اسلامی قلمداد کردند. مقامات آمریکایی گفته‌اند که اعزام این تجهیزات پس از درخواست فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) انجام شده است. کاخ سفید ادعا کرده که ایران گروه‌های شبه‌نظامی خود در عراق و سوریه را برای حمله به نیرو‌های آمریکایی بسبج کرده است. در نتیجه، پنتاگون به ناو هواپیمابر لینکلن اکتفا نکرد و چند فروند بمب‌افکن بی ۵۲ را هم به خاورمیانه، از جمله پایگاه العدید قطر، ارسال کرد.

جدیدترین اقدام آمریکا در این زمینه، استقرار دوباره سامانه پدافند موشکی پاتریوت در منطقه است. پنتاگون برای تقویت مواضع خود در هر گونه درگیری محتمل با ایران، این سامانه را پس از چهار ماه مجددا در خاورمیانه مستقر کرد. در سپتامبر ۲۰۱۸ اعلام شد که جیمز متیس، وزیر دفاع سابق آمریکا، چهار سامانه پاتریوت را در اکتبر ۲۰۱۸ از اردن، کویت و بحرین خارج می‌کند. اکنون با گذشت چهار ماه از خارج شدن پاتریوت از منطقه و استعفای متیس، آمریکا بار دیگر این سامانه را به منطقه بازمی‌گرداند. سامانه پدافند موشکی پاتریوت توسط شرکت تسلیحاتی ریتون تولید می‌شود و برای منهدم کردن موشک‌های مهاجم در هوا طراحی شده است. اعزام این موشک‌ها به خاورمیانه، به نوعی تغییر سیاست آمریکا را نشان می‌دهد. متیس، با این توجیه پاتریوت را از منطقه خارج کرده بود که آمریکا باید بر تهدیدات چین و روسیه متمرکز شود. اما بازگشت پاتریوت به خاورمیانه تمرکز مجدد آمریکا بر این منطقه را نشان داد. علاوه بر این، استقرار پاتریوت می‌تواند نشان‌دهنده این مسئله باشد که آمریکا معتقد است ایران برای پاسخ به آن ممکن است از زرادخانه موشکی‌اش استفاده کند. در همین رابطه، برخی مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند که ایران اخیرا روی قایق‌های خود موشک نصب کرده است.

پس از لغو معافیت‌های فروش نفت ایران به هشت کشور و گنجاندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا و همچنین تعیین ضرب الاجل شصت روزه از سوی ایران برای تعلیق برخی تعهدات هسته‌ای، سطح تنش‌ها میان ایران و آمریکا به طرز ملموسی افزایش یافته است. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، اخیرا درباره تلاش برخی محافل آمریکایی و منطقه‌ای برای کشاندن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به جنگ با ایران هشدار داده است. ظریف از تلاش گروه موسوم به «تیم ب» (متشکل از جان بولتون، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان) برای ایجاد درگیری میان ایران و آمریکا سخن گفته است.

اعزام تجهیزات جدید به خاورمیانه، گرچه با هیاهوی فراوان همراه شده، هنوز در سطح آمادگی برای یک جنگ تمام عیار با ایران نیست. برخی ناظران خارجی معتقدند که این تجهیزات در سطحی نیستند که بتوانند قواعد بازی را تغییر بدهند. از دیدگاه این ناظران، دولت آمریکا عامدانه استقرار تجهیزات را در رسانه‌ها بزرگنمایی می‌کند تا فشار بیشتری به ایران وارد کند.
 
با این حال، برخی محافل واشنگتن تلاش می‌کنند کار را به سمت درگیری با ایران بکشند. اما ظاهرا هنوز نتوانسته‌اند در مورد این امر در دولت آمریکا اجماع ایجاد کنند. در دولت آمریکا درباره ارسال تجهیزات جدید به خاورمیانه اختلاف‌نظر وجود دارد. برخی مقامات خواهان محدودیت شدید بر ارسال ادوات نظامی به منطقه هستند، اما برخی دیگر، معتقدند که آمریکا باید برای یک درگیری در مقیاس بزرگ با ایران آماده شود. روزنامه نیویورک‌تایمز، به نقل از دو مقام آمریکایی، مدعی شد که هفته پیش به برنامه‌ریزان نظامی آمریکایی دستور داده شد که در صورت وقوع یک درگیری نظامی با ایران، برای احتمال یک استقرار بزرگ در منطقه آماده شوند. چنین طرح‌هایی بسیار فراتر از اقدامات حساب‌شده‌ای است که پنتاگون در هفته پیش انجام داد. این دو مقام آمریکایی در ادامه ادعا کردند که این طرح‌ها، که هنوز در مراحل اولیه هستند، ممکن است نهایتا به اعزام ده‌ها هزار نیروی آمریکایی اضافی به خاورمیانه منجر شوند. با این همه، مقامات آمریکایی هشدار داده‌اند که طرح‌های در حال اجرا، هنوز بسیار مقدماتی است و شامل عملیات بزرگ زمینی علیه ایران نیست.
bato-adv
مجله خواندنی ها