هشدار کلینتون به چین درباره ایران
هيلاري كلينتون به چين هشدار داد اگر براي حمايت از تحريمهاي بينالمللي عليه ايران تصميمگيري نكند خود را در معرض انزواي ديپلماتيك و اختلال در ذخاير انرژياش قرار خواهد داد.
هيلاري كلينتون، وزير امور خارجهي آمريكا در جمع خبرنگاران در پاريس گفت كه وي و ساير كشورهايي كه از تحريمهاي جديد عليه ايران به خاطر برنامهي هستهيياش حمايت ميكنند در تلاش براي متقاعد كردن چين براي حمايت از تحريمهاي جديد عليه دولت ايران هستند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، كلينتون گفت كه بيميلي چين براي اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران را كه سومين تامينكنندهي نفت پكن است درك ميكند، اما با تكرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامهي هستهيي ايران تاكيد كرد كه يك ايران مسلح به سلاح هستهيي در خليج فارس بيثباتي به وجود آورده و ميتواند در ارسال نفتي كه چين از ساير كشورهاي عربي منطقه دريافت ميكند اختلال ايجاد كند.
كلينتون گفت: در حالي كه ما از مسير تعامل كه نتيجهاي را كه بسياري اميد آن را داشتند به دست نياورد فاصله ميگيريم و به سمت مسير فشار و تحريمها پيش ميرويم چين تحت فشار بسياري قرار خواهد گرفت تا تاثير بيثبات كننده يك ايران مسلح به سلاح هستهيي را در منطقه كه از آن درصد قابل توجهي از ذخاير نفتياش را دريافت ميكند درك كند.
وزير امور خارجهي آمريكا اين اظهارات را يك روز پس از آن بيان كرد كه سناي آمريكا لايحهي تحريمهاي جديد عليه ايران را تصويب كرد.
كلينتون گفت كه تلاشهاي اجرايي تضادي با كار او براي متقاعد كردن ساير كشورها به اعمال تحريمهاي بينالمللي جداگانه عليه ايران ندارد.
وزير امور خارجهي آمريكا گفت: ما آنچه را كه در توان داريم انجام ميدهيم تا قوانين آنها را طوري هدايت كنيم كه به طور بينالمللي از تلاشهاي ما حمايت كنند. ما هر چه در توان داريم انجام خواهيم داد تا بتوانيم قاطعانهترين قطعنامهي ممكن را در سازمان ملل دريافت كنيم.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، آمريكا آشكارترين پيشگام در دور جديد تلاشها براي اعمال تحريمهاي جديد در شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران است و كلينتون در سفر اخير خود به اروپا بخش اعظم وقت خود را صرف تلاش براي جلب حمايت 1+5 براي حمايت از اقدامات جديد اقتصادي عليه ايران كرده است.
به گفتهي مقامات آمريكايي برخي از اقدامات جديد پيشنهادي برخي از عناصر نظامي ايران را هدف قرار خواهد داد.
كلينتون در بخش ديگري از اظهاراتش با تكرار اتهام غرب مبني بر نظامي بودن برنامهي هستهيي ايران خطرات دستيابي تهران به بمب هستهيي را بسيار خوانده و مدعي شد كه اين امر "يك رقابت تسليحاتي به راه خواهد انداخت" و رژيم صهيونيستي موجوديت خود را در خطر خواهد ديد.
اين در حالي است كه رژيم صهيونيستي تنها دارندهي سلاحهاي هستهيي در خاورميانه است، در حاليكه برنامهي هستهيي كشورمان هيچگونه اهدافي در جهت تسليحاتي شدن نداشته و ماهيتي كاملا صلحآميز دارد.
به گزارش روزنامهي واشنگتنپست، كلينتون در بخش ديگري از اظهاراتش خطاب به چين گفت: ما درك ميكنيم كه در حال حاضر به نظر شما تحريم كشوري كه بخش اعظم منابع طبيعي را كه اقتصادتان به آن نياز دارد از آن دريافت ميكنيد نتايج منفي دارد، اما به عواقب درازمدت آن فكر كنيد.
به گفتهي مقامات دولت آمريكا، كلينتون با صراحت اعلام كرده است كه خودداري ايران از پاسخگويي به پيشنهادات براي تامين سوخت غنيسازي شده براي راكتور تحقيقاتي ايران به اين مفهوم است كه تحريمها بايد به پيش برده شود.
اين مقامات گفتند اگر همهي كشورهاي دخيل در مذاكرات در زمينهي مسالهي هستهيي ايران به جز چين به اين نتيجه برسند كه اكنون زمان به پيش بردن تحريمها است بايد انتظار افزايش تنشها را داشت.
به گزارش اين روزنامه، دولت آمريكا اعلام كرده است كه تحريمهاي جديد را طوري تنظيم ميكند كه بيشترين تاثير را بر روي تصميمگيرندگان ايراني داشته باشد و نه مردم عادي ايران. اما اقداماتي كه تحت بررسي قرار دارد شامل اعمال محدوديتهايي بر روي بخش انرژي ايران از جمله ارسال محصولات نفت پالايش شده و ممنوعيت سرمايهگذاري جديد در زمينهي انرژي است كه نه تنها مردم ايران بلكه سرمايهگذاران بينالمللي را نيز تحت تاثير قرار خواهد داد.
رهبران تجاري آمريكا هشدار دادهاند كه تحريمهاي بيشتر به اقتصاد آمريكا آسيب خواهد رساند و حس رقابتي آمريكا را به خطر خواهد انداخت.
كلينتون در كنفرانس خبرياش با كوشنه با اشاره به لايحهي ضدايراني سنا كه روز پنجشنبه تصويب شد گفت كه كنگرهي آمريكا حق دارد نگران برنامهي هستهيي ايران باشد، اما نشان داد بطور تلويحي گفت كه دولت آمريكا ترجيح ميدهد پيش از گسترش تحريمهاي يكجانبه موضع بينالمللي خود را مستحكمتر كند.
وزير امور خارجهي آمريكا گفت: كشورهايي كه همانند آمريكا و فرانسه حس قويتري دارند ممكن است دوست داشته باشند كار بيشتري را انجام دهند.
اين اظهارات در حالي عليه ايران مطرح ميشود كه آژانس بين المللي انرژي اتمي كه كليه فعاليتهاي هستهيي ايران را زير نظر دارد بارها اعلام كرده است كه مدركي براي نظامي بودن برنامه هستهيي ايران وجود ندارد.