ثبت نام قبض الکترونیکی برق و روشهای پرداخت

ثبت شماره همراه برای قبض برق اولین قدم برای پرداخت الکترونیکی قبض بعد از حذف قبوض کاغذی است. مشترکان باید شماره شناسه قبض برق خود را در قالب ۱*شناسه قبض به سرشماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ پیامک کنند. باید توجه داشته باشید که این سرشماره برای مشترکان غیر تهرانی است. تهرانیها میتوانند از سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ برای ثبت اطلاعات خود استفاده کنند. با این کار هر ماه قبض برق به موبایلتان پیامک میشود.
فرارو- حذف قبوض کاغذی برق تازه مرحله اول است و به زودی قرار است دیگر چشممان به جمال قبضهای آب و گاز هم روشن نشود. حالا خیلیها که تا پیش از این، به روشهای سنتی مدیریت قبوض مثل نگهداری آنها در یک پوشه یا پرداخت آنها با مراجعه به بانک و خودپرداز وفادار مانده بودند، به دردسر افتادهاند. حالا چگونه قبض برق خود را از طریق پیامک دریافت کنیم؟ این سوالی است که خیلی از کاربران از گوگل پرسیدهاند. شرکت برق سرشمارهای برای این کار در نظر گرفته تا مشترکان شناسه قبضشان را به آن سرشماره پیامک کنند، یا اطلاعاتشان را در سایت شرکت توزیع استان محل زندگی خود وارد کنند. از اینجا به بعد هر ماه قبض برق به شماره همراه آنها پیامک خواهد شد. پیامکی که امکان دارد از سر بیتوجهی آن را نادیده بگیریم. در این زمینه، اپلیکیشنهای مختلف به کمک مشترکان برق آمدهاند. شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات قبض در برخی اپلیکیشنها، نهتنها قبض برق، بلکه تمامی قبوض خدماتی مثل آب، گاز، تلفن ثابت، تلفن همراه یا حتی خلافی خودرو را هم مدیریت و پرداخت کنید تا نگران بدهکار شن به شرکت آب و برق و ... نشوید. در این گزارش راههای مختلف برای مدیریت و پرداخت قبض برق و سایر قبوض خدماتی را بررسی و معرفی کردهایم.
چگونه قبض برق خود را از طریق پیامک دریافت کنیم؟
توجه داشته باشید که محدودیتی از نظر تعداد شمارههای ثبت شده برای یک قبض وجود ندارد. طوری که هم صاحبخانه و هم مستاجر میتوانند شناسه قبض برق را به سرشمارههای اعلام شده بفرستند. در چنین شرایطی پیامک قبض برق به هر دو شماره ارسال خواهد شد.
اگر مستاجریم چه کار کنیم؟
راههای مختلف برای پرداخت قبض الکترونیکی برق، آب و تلفن
تجربه استفاده از سایت شرکت برق برای پرداخت قبض
باید توجه داشته باشید که این سایت امکان یادآوری قبض ندارد و اگر میخواهید پرداخت قبضهایتان عقب نیافتد، باید هرچند یک بار به سایت شرکت توزیع برق استان خود مراجعه کنید.
تجربه استفاده از قبضینو برای پرداخت قبض
سامانه قبضینو علاوه بر سایت، اپلیکیشن موبایلی هم برای مدیریت قبوض دارد که روی هر دو سیستمعامل اندروید و IOS قابل اجرا است. یکی از مشکلاتی که همان لحظه اول در استفاده از این اپلیکیشن با آن روبرو میشوید، پیامک تایید شماره تلفن همراه است. طوری که این پیامک با تاخیر خیلی زیادی برای شما ارسال خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات طراحی ظاهری نه چندان مطلوب اپلیکیشن قبضینو است که بر عکس سایت از UI/UX خوبی برخوردار نیست.
یکی از نقاط قوت قبضینو پاسخگویی به سوالات کابران در سایت این سامانه است. طوری که در هر کدام از صفحات کاربران میتوانند مشکلات خود در استفاده از اپلیکیشن را اعلام و منتظر پاسخ اپراتور بمانند. به علاوه اینکه گفتگو بین کاربران و اپراتور سامانه برای عموم قابل مشاهده است و با مطالعه آنها میتوان فهمید که دیگر کاربران چه تجربهای در استفاده از اپلیکیشن و سایت قبضینو دارند.
تجربه استفاده از سبزپرداز برای پرداخت قبض
اپلیکیشن سبز پرداز امکان فعالسازی دریافت پیامک برای دیگر قبوض خدماتی را هم دارد. برای مثال با ثبت شماره اشتراک گاز در اپلیکیشن، سر ماه قبض گاز برایتان پیامک میشود.
خدمات اپلیکیشن سبرپرداز محدود به مدیریت و پرداخت قبوض نیست. این اپلیکیشن میتواند کمک زیادی به آپارتماننشینها و به خصوص صاحبخانهها بکند. طوری که در این اپلیکیشن میتوانید به عنوان صاحبخانه، اطلاعات واحدهای مختلف آپارتمان را ثبت کنید. در چنین حالتی قبوض مشترک و شارژ ساختمان ماهانه بین واحدها تقسیم میشود و در نهایت میتوان سهم هر کدام از واحدها از پرداخت قبوش و شارژ ساختمان را در اپلیکیشن مشاهده کرد. با این کار دیگر نیازی نیست هر بار برای دریافت مبلغ قبض به صورت حضوری سراغ مستاجرها بروید. این اپلیکیشن قابلیت اجرا روی هر دو سیستمعامل اندروید و IOS را دارد.
تنها مشکل اپلیکیشن سبزپرداز این است که سایت این برنامه صرفا برای معرفی اپلیکیشن طراحی شده و نمیتوان از خدمات آن به صورت اینترنتی و از طریق سایت استفاده کرد. برای همین نتوانسته از ما نمره کامل بگیرد.
تجربه استفاده از دیجیپی برای پرداخت قبض
با استفاده از اپلیکیشن دیجیپی میتوان همه قبوض خدماتی از جمله قبض آب، برق، گاز، تلفن همراه، تلفن ثابت یا حتی قبوض مربوط به سازمان امور مالیاتی و جریمه راهنمایی و رانندگی را پرداخت کرد. باید توجه داشته باشید که این اپلیکیشن امکان استعلام قبوض آب، برق و گاز را با ثبت شناسه قبض برای کاربر فراهم کرده است. با توجه به اینکه این اپلیکیشن یک کیف پول به حساب میآید، تنها بخشی از خدمات آن به استعلام و پرداخت قبوض اختصاص دارد. همین موضوع باعث شده این اپلیکیشن برای کاربری که صرفا میخواهد قبوض خود را مدیریت و پرداخت کند، کمی گیجکننده به نظر برسد. برای همین است که در رتبهبندی ما بین اپلیکیشنهای موجود برای مدیریت و پرداخت قبوض نمره کامل کسب نکرده است.
تجربه استفاده از همراه بانک تجارت برای پرداخت قبض
تجربه استفاده از آپ برای پرداخت قبض
نوبت به قبض گاز و آب هم خواهد رسید
به طور کلی تخمین زده میشود با اجرای کامل طرح حذف قبوض کاغذی، حدود هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان در هزینههای چاپ و توزیع قبض صرفهجویی شود.