سرطان مجید تخت روانچی؛ واکنشها به شرط آمریکا برای دیدار ظریف با دیپلمات ایرانی

ناظران معتقدند که بهتر است مجید تخت روانچی به ایران بازگردد و ادامه درمان را درداخل کشور پیگیری کند. عباس عبدی تحلیلگر اصلاح طلب در این باره در توئیتی نوشت: «آقای تختروانچی برای درمان سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری هستند و دولت آمریکا منت گذاشته که در بهترین شرایط درمان میشوند. توصیه میکنم که ایشان در اولین فرصت به ایران بیاید و درمان خود را تحتنظر پزشکان ایرانی ادامه دهد. اگر بهتر از آنجا درمان نشوند مطمئناً بدتر نخواهد بود.»
مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل به سرطان مبتلاست
به گزارش فرارو، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تایید کرده است که در ازای اجازه به محمدجواد ظریف، برای فراتر رفتن از محدودیت ترددش، خواهان آزادی یک شهروند آمریکایی زندانی در ایران شده است.
مجید تخت روانچی در بیمارستانی بستری شده که خارج از محدوده معین شده برای تردد دیپلماتهای ایرانی در نیویورک قرار دارد. به همین دلیل وزیر امور خارجه برای عیادت از تخت روانچی نیازمند کسب اجازه بوده است.
ظاهرا مرکز درمانی که تخت روانچی در آن بستری است فقط چند ساختمان با دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل فاصله دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، تخت روانچی "از بهترین خدمات درمانی در سطح جهان" برخوردار است.
چند شهروند آمریکایی هم اکنون در ایران در زندان و بازداشت به سر میبرند که آمریکا به دنبال آن است که آنها را از ندان آزاد کند. در این راستا خواستار مذاکره با مقامات دیپلماتیک ایران نیز شده است.
ایران تاکنون موضع رسمی خود را در قبال شرط آمریکا مطرح نکرده است.
اما امروز عباس عراقچی معاون وزیر خارجه درباره اقدام آمریکا در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «انشاالله مجید به زودی حالش خوب میشه و برمی گرده سر مسئولیتش، ولی روسیاهی برای دولتی که مسائل انسانی رو گروگان اهداف سیاسی قرار میده خواهد موند. قلب و روح و فکر ما پیش مجیده و دعای خیر همه ما همراهش. انشاالله به زودی از بیمارستان میاد بیرون، همون طور پرانرژی و همون طور متعهد و پرانگیزه، و همون طور دوست داشتنی.»
براساس گزارشها تخت روانچی به بیماری سرطان مبتلاست.
سیروس ناصری و تخت روانچی از سوی رسانههای اصولگرا اعضای به عنوان اعضای باند"نیویورکی"ها معرفی می شوند
مجید تخت روانچی کیست؟
این دیپلمات برجسته مدتی هم در دولت دوازدهم معاون سیاسی دفتر رییس جمهور بود.
تخت روانچی دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه کانزاس، کارشناسی ارشد اقتصاد سیاسی از دانشگاه فوردهام و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه برن است و فعالیت شغلی خود را از ابتدای دهه ۱۳۶۰ در وزارت امور خارجه آغاز کرد. او از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ رئیس اداره سازمان ملل در وزارت امور خارجه بود و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ بعنوان دیپلمات ایران در سازمان ملل، فعالیت میکرد. تختروانچی در فاصله سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ سفیر ایران در سوئیس بود و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ معاون وزیر امور خارجه بوده است.
تخت روانچی به زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی آشنایی دارد، متأهل و دارای دو فرزند است.
آبان ۱۳۹۷ که قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان اجرایی شد، رسانهها گزارش دادند که مجید تختروانچی هم بازنشسته است و باید با مسئولیتهای دولتی وداع کند.
او سال ۱۳۹۲ از وزارت امورخارجه بازنشسته شده بود ولی با تایید هیات دولت، اعاده به خدمت شد و مشمول قانون بازنشستگی نشد و سال گذشته برای یک ماموریت دیپلماتیک مهم عازم نیویورک شد. او به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل جانشین غلامعلی خوشرو گردید.
ظریف عراقچی و تخت روانچی در حال تنظیم نهایی توافق هسته ای
واکنشها؛ تخت روانچی به ایران برگردد
بسیاری معتقدند که اقدام آمریکا نوعی گروکشی است و رفتاری غیر دیپلماتیک، غیراخلاقی و غیر انسانی است. برخی کاربران ایرانی این رفتار آمریکا را "نفرت انگیز" توصیف کرده اند.
کاربری در این باره نوشته است: "نفرت انگیز یعنی چی؟ یعنی مجید تختروانچی نماینده ایران در سازمان ملل روی تخت بیمارستانی در آمریکا باشه و دولت ترامپ برای صدور مجوز ملاقات ظریف با او به دنبال خواستههای سیاسی و برنده شدن توی دعوا باشه."
یا کاربری دیگر معتقد است: «شرط آمریکا برای دادن اجازه ملاقات ظریف با تختروانچی در ازای آزادی یک امریکایی در ایران، شرطی بسیار کثیف و غیرانسانی است که چهره سیاستمداران امریکایی را به خوبی نمایان میکند، دنیا چرا چشمش را روى چنین موضوعاتى مى بندد؟»
برخی روزنامه نگاران که از نزدیک آشنایی با تخت روانچی داشته اند میگویند او "دیپلماتی توانا" و انسانی "متواضع" است.
با این حال ناظران معتقدند که بهتر است مجید تخت روانچی به ایران بازگردد و ادامه درمان را درداخل کشور پیگیری کند. عباس عبدی تحلیلگر اصلاح طلب در این باره در توئیتی نوشت: «آقای تختروانچی برای درمان سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری هستند و دولت آمریکا منت گذاشته که در بهترین شرایط درمان میشوند. توصیه میکنم که ایشان در اولین فرصت به ایران بیاید و درمان خود را تحتنظر پزشکان ایرانی ادامه دهد. اگر بهتر از آنجا درمان نشوند مطمئناً بدتر نخواهد بود.»
حمید رسایی فعال سیاسی اصولگرا نیز دیدگاهی مشابه دارد. او در این باره گفت: «آمریکا برای ملاقات ظریف از تختروانچی که در بیمارستان بستری است، شرط کرده تا یکی از اتباع آمریکایی بازداشتشده در ایران، آزاد شود. برای آقای تختروانچی آرزوی سلامتی میکنم، ولی اگر جای ایشان بودم، تحت هر شرایطی، فردا خاک کثیف آمریکا را ترک میکردم.»
برخی نیز این خبر را دستمایه حمله به برجام قرار داده اند. کاربری نوشته است "واقعا برجام بازی برد-برد بود، هم هستهای رو برد، هم عزتمون رو؟!"