فرارو- سریال جنجالی گاندو که اواسط خردادماه روی آنتن شبکه سه سیما رفت، با طعنههایی مکرر به مجموعه دولت به یکی از سریالهای پر تنش شبکه سه سیما پس از انقلاب بدل شد.
تنشی که تا مدتها میان مدیران ارشد دولت روحانی و مسئولان صداوسیما ادامه یافت. حالا نیز مدیر پخش گروه فیلم وسریال شبکه سه سیما از قطعی شدن فصل دوم این سریال خبرداده است. البته روزنامه کیهان به تازگی در خبری کوتاه موضوع محوری فصل بعدی را ماجرای دستگیری "روح الله زم" اعلام کرده است.
به گزارش فرارو، موضوع ساخت فصل دوم سریال گاندو با موضوع "
دستگیری روح الله زم "موسس آمد نیوز از هفتهی پیش آغاز شد. پیشنهاد این طرح را اولین بار مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو درصفحه توئیتر خود اعلام کرد و نوشت: «در جریان پیاده روی اربعین و با انتشار خبر دستگیری روحالله زم، اینقدر زائران در چند ساعت گذشته برای فصل جدید پیشنهاد دادند که متعجب شدیم. اگر نمیدانید بدانید: همکاران جناب زم در داخل کشور که به رسوا شدن نزدیک میشوkد، سوژههای جذابتری هستند.»
پس از اعلام این خبر، مهدی آذرپندار مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما نیز در گفتگویی با روزنامه فرهیختگان از حتمی بودن تولید سریال گاندو ۲ خبر داد. اما حرفی از موضوع فصل بعدی به میان نمیآورد.
اما روزنامه کیهان ۳۰ مهر در خبری کوتاه به موضوع محوری فصل دوم سریال گاندو اشاره میکند و مینویسد: «با دستگیری روح الله زم، سردسته کانال ضدانقلابی آمدنیوز، بسیاری از مردم پیشنهاد دادند که محور فصل دوم «گاندو» همین موضوع باشد.». این در حالی است که از ابتدای تابستان و پس از اتمام فصل اول این سریال، احتمال ساخت فصل بعدی گاندو به دلیل بالا بودن تنشها میان دولت و صداوسیما در پردهای از ابهام قرار داشت.
چند ساعت پس از اعلام موضوع محوری فصل بعدی سریال گاندو از سوی کیهان، مجتبی امینی تهیه کننده گاندو، هم خبر کیهان را رد میکند و هم حرف هفته قبل خود در توئیتر را پس میگیرد و درگفت وگو با یکی از رسانهها میگوید: «فعلا صحبت درمورد ساخت فصل دوم با موضوع "روح الله زم" زود است و نمیتوانم از موضع تأیید یا تکذیب چیزی بگویم. البته پیشنهادی هم درباره این که سوژه گاندو ۲ درباره «آمدنیوز» باشد به شبکه ارائه ندادهایم.»
دلیل جنجالی شدن فصل اول گاندو چه بود؟
موضوع محوری فصل اول سریال گاندو که ماجرای دستگیری جیسون رضائی خبرنگار دو رگه ایرانی - آمریکایی واشنگتن پست است به دلیل شباهت یکی از شخصیتهای منفی این سریال به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و طعنههای مکرر به مدیران ارشد دولت موجب شد تا
واکنشهای بسیاری را به دنبال داشته باشد.
حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور اولین نفری بود که در صفحه توئیتر نسبت به این اتهامها واکنش نشان داد. او در توئیتر خود نوشت: "سریال ضد جاسوسی وقتی ملی تلقی میشود که جایگاه، نقش، دیدگاهها و ملاحظات نهادهایی چون: نهاد رهبری، شورای عالی امنیت ملی، ریاست جمهوری، سپاه، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه به صورتی درست و متوازن در تولید آن لحاظ شده باشد نه این که عدهای را قهرمان و دیگران را منفعل نشان دهد. "
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه که بارها در طول سریال به او حمله شد، در پاسخ به اینکه فردی در سریال گاندو به شما شبیه و در نقش منفی است، میگوید: " من بحمدالله نگاه نمیکنم، بنابراین نگران نیستم. "
البته چند هفته بعد موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست خبری خود در مرداد ماه ۹۸ از ارسال نامه گلایه آمیز وزیر امور خارجه به مقام معظم رهبری به خاطر موج توهینها و تهمتها خبر داد.
چند روز بعد ایسنا از پاسخ مقام معظم رهبری به محمد جواد ظریف خبر میدهد و مینویسد: "شنیده شده است که ایشان فرمودهاند: «من مطلقا راضی نیستم که به شما کمترین اهانتی بشود. "
ناراحتی ظریف از گاندو به همین جا ختم نشد. او شهریور ماه در گفت وگویی
مفصل با روزنامه ایران، می گوید: «متأسفانه مجموعه برنامههایی که در صداوسیما ساخته میشود، برای نقد سیاست خارجی نیست، بلکه برای تخریب آن است.»
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در واکنش به اتهام زنی سریال گاندو به مجموعه دولت، در گفتگو با خبرنگاران میگوید: "هیئت دولت به علی عسکری، رئیس صدا و سیما تذکر داده است.دولت حق دارد از این سریال شکایت کند. با وزارت خارجهای که امروز در خط مقدم جبهه مقابله با دشمنان است در سریال گاندو برخورد بدی شده است و همچنین این اتفاق درباره وزارت اطلاعات کشور نیز افتاده است. "
واکنش ها به گاندو به مدیران دولت ختم نشد و پای علی مطهری نماینده تهران را هم به انتقادها باز کرد. او در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شده، مینویسد: "سریال «گاندو» در واقع رهبری را هم زیر سؤال برده است، چون این گونه تصمیمات و آزادی این گونه افراد بدون اطلاع ایشان انجام نمیشود. اگر آزاد شدن جیسون رضائیان آن گونه که سریال بر آن تأکید دارد صرفاً برای دریافت پولهای بلوکه شده بوده است، پس تکلیف مجازات جاسوس چه میشود؟ و اگر از اول برای معامله بازداشت شده بوده قبح بیشتری دارد و با اصول اخلاقی اسلام سازگار نیست. "
پس از واکنش مدیران و سیاسیون موافق دولت، این بار نوبت به مخالفین رسید تا از گاندو حمایت و دولت را سرزنش کنند. در این رابطه کریمی قدوسی، نماینده نزدیک به جبهه پایداری و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توئیتر خود مینویسد:"آنچه را که روزی کذب خواندند و از بنده به جهت انجام وظایف نمایندگی درشفاف سازی اطلاعات شکایت کردند؛ جیسون رضاییان خود اقرار میکند آنقدر به آقای روحانی نزدیک بودم که طعم آدامس او را هم خبر داشتم. امروز پردهها افتاده است، اما تخریبها ادامه دارد؛ تاوان حرکت درمدار حق همین است. "
او در توییتی که روز بعد از توییت اول منتشر کرد، نوشت: "آشفته شدن روان افرادی همچون حسام الدین آشنا از صراحت لهجه سریال گاندو به ایفاء نقش آنها در این گونه سوژهها برمیگردد؛ سیدامامی جاسوس یهودی موساد از پامنبریهای ثابت آشنا بوده است. گاندو ۲ باید در دستور کار قرار گیرد و بدون سانسور نقاب از چهرهها بردارد."
سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس نیز از افزایش تنش میان دولت و صداوسیما خبر میدهد و در توئیتر خود اعلام میکند که دولت در اعتراض به سریال گاندو بودجه سهماهه دوم صداوسیما را صفر کرده است.
افشار کارگردان سریال گاندو نیز در اعتراض به قطع بودجه صداوسیما توسط دولت در گفتگو با تسنیم میگوید: «اگر قرار است کسی تحریم شود ما هستیم نه افرادی که هیچ نقشی نداشتند. ما راضی به این نیستیم که خانواده بزرگ تلویزیون محدود شوند و این هم یکی از ترفندهای نفوذ است که میخواهند ما را مقابل دیگران قرار دهند.»
سریال "گاندو" به کارگردانی جواد افشار وتهیه کنندگی موسسه شهید آوینی (مجتبی امینی) در ۳۰ قسمت و روز ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ روی آنتن شبکه سه سیما رفت. حالا باید دید موضوع محوری گاندو در فصل دوم آیا "دستگیری روح الله زم "خواهد بود یا خیر!