جنجالی که نامه ۲۰۰ سینماگر به پا کرد؛ تلاش برای بازگشت "خانه پدری"

روزنامه کیهان هم نسبت به نامه سینماگران ساکت ننشست و با انتقادی تند، نوشت: "امضا کنندگان بیانیه تفاوت بین «سانسور» و «ممیزی» را نمیدانند. سانسور دقیقا همان کاری است که بخش اعظمی از ۲۰۰ سینماگر امضاکننده این بیانیه طی ۴۰ سال اخیر انجام داده اند. "
به گزارش فرارو، این نامه که به امضای سینماگرانی همچون: "بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، اصغر فرهادی، پرویز کیمیاوی، جعفر پناهی، رخشان بنیاعتماد، ابوالحسن داوودی، محمد رسول اف، حسن برزیده، عزیزالله حمیدنژاد، علی مصفا، سعید روستایی، نوید محمدزاده و... رسیده، در بخشی پایانی خواهان آزادی بیان و اندیشه شده است.
روزنامه کیهان هم نسبت به نامه سینماگران ساکت ننشست و با انتقادی تند، نوشت: "امضا کنندگان بیانیه تفاوت بین «سانسور» و «ممیزی» را نمیدانند. سانسور دقیقا همان کاری است که بخش اعظمی از ۲۰۰ سینماگر امضاکننده این بیانیه طی ۴۰ سال اخیر انجام داده اند. "
کیهان در ادامه مینویسد: "جای سؤال است، این فیلمسازان که ضعف کار خود را به سانسور و نبود آزادی نسبت میدهند، چرا وقتی از کشور خارج میشوند و به جهان آزاد (!) پا میگذارند هم نمیتوانند فیلم خوبی بسازند؟ به راستی چند فیلمساز ایرانی وقتی از فضای به زعم ایشان بسته و پرسانسور ایران خارج میشوند، فیلم خوب و مهمی ساختهاند؟ "
این روزنامه در واکنش به یکی از بندهای بیانیه ۲۰۰ سینماگر که گفته همکاران ما با ممنوع الخروجی روبرو هستند، میگوید که "چنین مطلبی واقعیت ندارد و هیچکس در ایران به خاطر ساخت فیلم انتقادی زندانی و ممنوعالخروج نیست. "
در مقابل انتقاد جنجالی روزنامه کیهان، روزنامه سازندگی با انتشار تصویر سینماگران معترض با تیتر "بیانیه ۲۰۰" از این بیانیه حمایت کرده است.
درخواست خانه سینما برای دیدار با رئیس قوه قضائیه
خانه سینما در این نامه، ضمن درخواست دیدار فوری با رئیس قوه قضائیه، نوشته است: "آیا این مرجعیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس «گزارش ناظران» به قوه قضائیه منتقل شده است؟ "
در ادامه این نامه آمده است: " ما با این پرسش بیپاسخ روبهرو هستیم که چه دستهایی مانع از این است که جامعه فرهنگی-هنری و خصوصاً فیلمسازان احساس آرامش نکنند؟ و چه دستهایی در پی گسترش و تشدید دوگانگی در حاکمیت فرهنگی کشور است؟ "
"خانه پدری" به پرده سینما برمی گردد؟
حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی هم با ابراز امیدواری درمورد حل مشکل فیلم" خانه پدری" گفته است: "فیلم «خانه پدری» قطعاً فیلمی بدون اشکال نیست، اما هجمهای که علیه این فیلم به راه افتاد هم چندان منطقی نیست. سازمان سینمایی در تلاش است با مذاکره و تعامل با مراجع ذیصلاح، مشکل توقف اکران فیلم را حل کند. "
البته در کنار سازمان سینمایی، یکی از دلایل درخواست دیدار خانه سینما با رئیس قوه قضایی حل مشکل "خانه پدری" با دادستانی بوده است.
سرنوشت "مطرب"
۶ آبان روابط عمومی فیلم "مطرب" اعلام کرد که اکران این فیلم به کارگردانی مصطفی کیایی، به دلایل فنی یک هفته به تعویق افتاده و با برطرف شدن مشکلات فنی اکران آن آغاز میشود. حالا پس از گذشت یک هفته فروش اینترنتی بلیط مطرب در سایت سینما تیکت آغاز شده و به نظر می رسد مشکل اکران فیلم برطرف شده است.
تاکنون قوه قضائیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به بیانیه ۲۰۰ سینماگر و نامه خانه سینما واکنشی نشان نداده اند. باید منتظر ماند و دید که آیا این دو نامه تاثیری در وضعیت موجود سینما دارد یا خیر؟