از استیضاح لاریجانی و روحانی تا استعفای برخی نمایندگان مجلس
در مجلس بنزینی چه گذشت؟

جلسه ۲۶ آبان مجلس، یکی از پرحواشیترین جلسات یک سال اخیر بود. احمد بیگدلی نماینده خدابنده در مورد جلسه بنزینی مجلس، درگفتگو با فرارو میگوید: «فراکسیون امید یک طرح دو فوریتی و یک طرح سه فوریتی را تهیه کرد که در حال طی شدن فرآیند قانونی خود بود، که در نهایت هیئت رئیسه مجلس نامهای از مقام معظم رهبری برای نمایندگان قرائت کردند. تاکید رهبر معظم انقلاب در این نامه بر حمایت از دولت و طرح سهمیه بندی بنزین بود و به دنبال آن، هر دو طرح از دستور کار مجلس خارج شد.»
به گزارش فرارو، مجلس ۲۶ آبان حواشی بسیاری داشت. شمخانی که در نشست غیر علنی مجلس برای پاسخ به ابهامات نمایندگان حاضر شده بود، در مورد حوادث رخ داده گفت که تعدادی از افراد که اقدام به تحریک مردم در خیابانها میکردند، شناسایی شدند. مشخص شد که آنان با سازمان منافقین در ارتباط هستند. آنان برخی از افراد شرور منطقه بودند، پول گرفتند تا ایجاد آشوب کنند.
پس از نشست غیر علنی مجلس، محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان در جلسه عصر مجلس و پس از نطق میان دستور خود، در اعتراض به نقش نداشتن مجلس در موضوع افزایش قیمت بنزین وسهمیه بندی آن، استعفای خود را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد. محمود صادقی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید نیز در اقدامی مشابه اعلام کرد که استعفای خود را تقدیم هیئت رئیسه میکند.
واکنشها به استعفای دو نماینده فراکسیون امید
محمد صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان نیز در واکنش به استعفای نمایندگان، در یک یادداشت نوشت: «این اقدام، شایسته کار حرفهای کنشگران سیاسی نیست، هنوز ترکشهای استعفای دسته جمعی مجلس ششم اندام اصلاحات را آزار میدهد، اینکه در آستانه هفتمین سال دولت مورد حمایت، چنین موضعی گرفته شود یا چنین اقدامی صورت بگیرد یعنی فرار رو به جلو! یعنی طفره رفتن از پاسخگویی! خوب است نمایندگان محترم مردم به اصل پدیده و حاشیههای رخ داده آن توجه کنند.»
سرنوشت طرح دو فوریتی و سه فوریتی مجلسیها چه شد؟
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده نزدیک به جبهه پایداری درباره ارائه طرح سه فوریتی در مجلس گفته بود: «نمایندگان طرحی سه فوریتی تهیه کرده اند تا قیمت بنزین به حالت قبل برگردد.» طرحی که به ادعای او به امضای ۶۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده بود و مجتبی ذوالنوری، رئیس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم جزو امضاکنندگان آن بود.
یک روز پس از اعلام ارائه طرحهای دو فوریتی و سه فوریتی از سوی مجلسی ها، فاطمه سعیدی سخنگوی فراکسیون امید در مورد سرنوشت طرح دو فوریتی وسه فوریتی این فراکسیون میگوید: "در شورای مرکزی فراکسیون امید با توجه به نظرات کارشناسی کمیتههای تخصصی یک طرح سه فوریتی برای لغو افزایش قیمت بنزین و افزایش تدریجی از طریق بودجه سنواتی تهیه شده بود که با توجه به تاکیدات صبح امروز رهبری معظم انقلاب از دستور خارج شد. "
او ادامه میدهد: "طرح دو فوریتی دیگری نیز تهیه شده بود که بر مبنای آن بنزین تک نرخی و با نرخ ۱۵۰۰ تومان عرضه شود که آن هم به دلیل مشابه از دستور خارج شد. "
مجلسیها چه گفتند؟
غلامرضا کاتب معتقد بود که رئیس مجلس باید نظرات آنان را به دستگاههای اجرایی منعکس میکرد و یا مقدسی دیگر نماینده مجلس عنوان کرد که ما باید به قانون احترام میگذاشتیم و در قالب برنامه طرح اصلاح قیمت و سهمیهبندی بنزین را به مجلس ارائه میکردیم.
در ادامه اسدالله عباسی در جمع خبرنگاران، ضمن بیاطلاعی از افزایش قیمت بنزین در روز پنجشنبه، گفت: ما اطلاعی از این نداشتیم که چه زمانی قرار است بنزین گران شود؛ ما نماینده مجلس هستیم، اما نمیدانیم.
ماجرای استیضاح روحانی و لاریجانی چه بود؟
بیشتر بخوانید:
پشت پرده طرح استیضاح روحانی و لاریجانی
علیرضا رحیمی عضو هیئت رئیسه مجلس در مورد اقدام ذوالنوری، میگوید: "به نظر میرسد اظهارات و اقدامات رئیس کمیسیون امنیت ملی و تلاش برای استیضاح رئیس جمهور و رئیس مجلس نشان از درک جناحی از امنیت ملی دارد. "
او ادامه میدهد: "یکی از اعضای جبهه پایداری در مقابل درخواست آقای ذوالنوری برای امضای استیضاح رئیس جمهور از امضا امتناع کرد و گفت که شما برای شهرت امضا جمع میکنید و نه رضای خدا. "
مجلس بنزینی به روایت بیگدلی نماینده خدابنده
بیگدلی با اشاره به جمع آوری امضا برای استیضاح رئیس مجلس و رئیس جمهور از سوی برخی نمایندگان، میگوید: «متاسفانه عدهای برای مطرح شدن دست به چنین کاری میزنند تا میان مردم محبوب شوند، در حالی که این قبیل کارها نه درد مردم دوا میکند و نه محبوبیت ایجاد میکند.»
نماینده خدابنده در مجلس، اضافه کرد: "من فکر میکنم این اقدامها بیشتر جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی دارد و هیاهوهای سیاسی در شرایط کنونی به ضرر جامعه تمام میشود.»
او با اشاره به دغدغههای مردم مبنی بر افزایش قیمت کالاها به دلیل افزایش قیمت بنزین، افزود: «افزایش قیمت دیگر کالاها عقلانی نیست و تنها عدهای با سو استفاده از فضای افزیش قیمت بنزین، به دنبال گران کردن دیگر کالاها هستند. »
بیگدلی ادامه میدهد: «گران شدن دیگر کالاها از این نظر عقلانی نیست که تنها بنزین گران شده و قیمت دیگر سوختها ثابت مانده است. پس دلیلی برای افزایش قیمت مسکن، مواد غذایی، تجهیزات و دیگر کالا وجود ندارد و باید با هر گونه گرانی برخورد شود.»
بیگدلی تصریح میکند: «ما و تعدادی دیگر از نمایندگان خواستار حضور سران قوا در جلسات غیرعلنی مجلس برای نظارت بیشتر بر اجرای طرح سهیمه بندی بنزین و معیشت مردم شده ایم. چرا که در این طرح قرار است سود حاصل از فروش بنزین به اقشار کم درآمد برگردد. مردم هم مداوم نگرانیهای خود را به ما منتقل میکنند و ما از سران قوا این مطالبات را پیگیری خواهیم کرد.»