ادعای پژمانفر مبنی بر «تصویب کلیات بودجه با تهدید به استعفای روحانی» ۵ مرتبه تکذیب شد
گروه فشار علیه بودجه

تکذیبها، اما ادامه یافت تا جایی که شخص محمدباقر نوبخت در صفحه توییتر خود ضمن رد مطالب مطرح شده نوشت: «دروغی، چون «تهدید به استعفای رییسجمهوری برای تصویب کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق»! را نیز منتشر کردهاند که فراتر از کذب و مضحک بودنش، اهانتی آشکار به همکاران خودشان در مجلس است. آیا نمایندگان محترم مجلس چنین راحت مرعوب تهدیدهای تخیلی میشوند؟!»
لایحه بودجه سال ۹۹ هفدهم آذرماه پس از سخنرانی ۴۵ دقیقهای رییسجمهوری در حالی تقدیم مجلس شد که از همان نخستین ساعات انتشار متن کامل آن با انتقادات بسیاری مواجه شد. طنازان فضای مجازی حجم کمتر صفحات بودجه در قیاس با سال گذشته را نشانهای از احوال ناخوشایند اقتصاد ایران میدانستند ولی در نقطه مقابل ناظران به اختصاص بودجههای چند ده میلیارد تومانی به موسسات مذهبی و نهادهای به اصطلاح فرهنگی اشاره کرده و از دولت بابت ادامه روند دولتهای پیشین انتقاد کردند. در این میان و پس از تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ طیف جدیدی به جمع مخالفان لایحه بودجه پیوست. طیفی که از ابتدای دولت حسن روحانی تاکنون مهمترین نشانه حیاتش، انتقاد از دولت و مخالفت با طرحها و برنامههای پاستورنشینان بود.
یک سازمان علیه یک بودجه
همه ساله پس از انتشار متن کامل لایحه بودجه، نشستهای تخصصی برای بررسی ابعاد پنهان و زوایای تخصصیتر اصلیترین سند مالی جمهوری اسلامی برگزار میشود ولی اینبار نشستها نهتنها رنگ و بوی اقتصادی نداشت، بلکه عملا به محفلی برای انتقادات جناحی علیه دولت تبدیل شد. یکی از مهمترین این نشستها درست ظهر روزی برگزار شد که کمیسیون تلفیق بودجه با حضور محمد باقر نوبخت و بیژن نامدار زنگنه، رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت جلسهای برای تعیین تکلیف کلیات بودجه سال آینده را ترتیب داده بود.
تهدید «خانهنشینی»
اولین و آخرین رییسجمهوری ایران که دستکم خانهنشینیاش تایید شد، محمود احمدینژاد، رییسجمهوری است که روزگاری محبوب اصولگرایان بهویژه جبهه پایداری بود ولی پس از ۱۱ روز دوریاش از پاستور، همهچیز به فراموشی سپرده شد تا رسانههای حامی این جریان سیاسی امروز تندترین مواضع را علیه رییس دولتهای نهم و دهم اتخاذ کنند. اما حالا چندسالی از خانهنشینی احمدینژاد گذشته و روابط میان روحانی درقامت رییسجمهوری با رهبری نیز در بهترین حالت خود به سر میبرد، اما از قرار معلوم هنوز هستند جریانهایی که با بهرهگیری از «کلیدواژه» استعفا، از خانهنشینی رییس قوه مجریه سخن میگویند.
تکذیب پس از تکذیب
اینکه رییس سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون تلفیق با حضور طیفهای مختلف نمایندگان خواستار برگزاری نشست محرمانه شود و طی آن اعضا را به «استعفا» و «خانهنشینی» رییسجمهوری و متعاقبا «بیان حقایق» تهدید کند، آنقدر دور از انتظار است که نتوان به سادگی آن را پذیرفت هرچند که سابقه گوینده این مطالب و عناد همیشگی آنان با اهالی دولت «تدبیر» خود مزید بر علت است. با این حال، اما چندان طول نکشید که تکذیبیهها یکی پس از دیگری از راه رسید.
فشارهای پیامکی و تریبونی
در این میان، اما اظهارات میرزایینیکو پرده از فشارهای پیامکی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای رد کلیات لایحه بودجه برداشت. او به ایسنا گفته است که در طول این مدت «بیش از ۱۰۰ پیامک برای رد کلیات بودجه دریافت» کرده است. موضوعی که فاطمه حسینی نیز در جریان گفتوگوی خود به آن اشاره کرده و از تلاشهای «سازمانیافته» برای «رد کلیات لایحه بودجه ۹۹» در کمیسیون تلفیق خبر میدهد.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد صراحتا بودجه ۹۹ را «تصویبنشدنی» خواند و تاکید کرد: «این بودجهای که ارایه شده بودجه یک کشور در حال جنگ اقتصادی است؟ ما در جنگ اقتصادی هستیم و بودجهای که مورد مصرفش شرکتهای دولتی است در حالی که دو هفته پیش رییس دیوان محاسبات در مجلس اعلام کرد بیش از ۵۰ درصد این شرکتها زیانده هستند. بودجه مال این مردم گرفتار در چنگ دشمن است. شما منابع درآمدی بودجه را چه دیدید؟ آیا بودجه متکی به فروش یک میلیون بشکه نفت با بودجه شرایط جنگ اقتصادی تطابق دارد؟ این چه بودجهای است که شما کلیات آن را تصویب کردید؟ این بودجه کسری دارد؛ این کسری چگونه قرار است تامین شود؟ تا کی قرار است پول بدون پشتوانه چاپ شود و ارزش پول ملی کاهش پیدا کند؟ شما نمایندگان از خدا بترسید؛ این بودجه تصویب شدنی نیست.»