آیا مصرف ماهی "تیلاپیا" خطرناک است؟

تیلاپیا یکی از گونه های مهاجم شناخته شده در جهان است که با وجود جثه کوچک، به دلیل همهچیزخوار بودن، تکثیر زیاد، مقاومت بسیار نسبت به شرایط محیطی و کنترل دشوار، عرصه را بر گونههای بومی تنگ میکند. این ماهی در مکانهای مختلف و با انواع غذاهای گوناگون پرورش پیدا میکند و میتواند برای برخی از اکوسیستمها مشکل ساز شود.

ماهی تیلاپیا چیست؟
از نظر تاریخی، سیکلید ماهی مهمی در مصر بود. در زمانهای کنونی، اهمیت تجاری خوبی در سراسر جهان به دست آورده است. تا حدودی این به دلیل سازگاری این ماهی و تا حدی به دلیل محبوبیت آن به عنوان گزینهای برای آبزی پروری است.
با این حال، سازگاری آن نیز تهاجمی اش میکند. تیلاپیا یکی از گونه های مهاجم شناخته شده در جهان است که با وجود جثه کوچک، به دلیل همهچیزخوار بودن، تکثیر زیاد، مقاومت بسیار نسبت به شرایط محیطی و کنترل دشوار، عرصه را بر گونههای بومی تنگ میکند. این ماهی در مکانهای مختلف و با انواع غذاهای گوناگون پرورش پیدا میکند و میتواند برای برخی از اکوسیستمها مشکل ساز شود.
آیا تیلاپیا برای شما مضر است؟
• طبیعت تهاجمی
• شرایط پرورش
• آنچه تغذیه میکنند
• انواع GM یا GE
اجازه دهید به جزئیات این ماهی نگاهی کوتاه بیندازیم.
تیلاپیا در آبزی پروری به طور گستردهای رواج دارد، به این معنی که در سراسر جهان بسیاری از مزارع ماهی وجود دارد که یک یا بسیاری از انواع این ماهیها را به تنهایی پرورش میدهند. اینها سپس به بازارهایی جهانی که تقاضا برای این ماهیها وجود دارد، صادر میشوند.
الزامات سادهتر محیطی آنها، توانایی رشد و تولید مثل سریع شان باعث شده است تا بر سایر عناصر اکوسیستم تسلط یابد. آنها همچنین با توانایی شنا در پایین دست در آبهای شور در شرایط نامطلوب قادر به زنده ماندن بهتر هستند؛ بنابراین، هنگام پرورش این ماهیها، بهتر است از آنها در محفظهای خاص نگهداری شوند، در غیر این صورت، فرار برای آنها راحتتر خواهد بود.
با توجه به تولید گسترده تجاری سیکلیدها، نگرانی در مورد ایمنی مصرف این مواد در حال افزایش است. شرایطی که در آن پرورش داده میشوند، باعث نگرانی میشود و گزارشها حاکی از تغذیه ماهی با آنتی بیوتیک است.
نگرانی دیگر در مورد خطر در مصرف تیلاپیا، تغییر ژنتیکی یا مهندسی آنها است. هیچ نوع تیلاپیای GM یا GE هنوز از نظر FDA برای مصرف تأیید نشده است.
آنچه که به تیلاپیای مزارع پرورش ماهی داده میشود و شرایط این مزارع نیز باعث نگرانی میشود. پیش از این، گزارشها از تیلاپیا در مزارع که کود دامی تغذیه میشوند مشخص شد، بنابراین خطر آلودگی را افزایش میداد. همچنین متذکر شده اند که تیلاپیا در شرایط پر ازدحام و غیر بهداشتی پرورش مییابد. با این حال، هیچ آژانس و سازمان شناخته شدهای چنین هشدارهایی را صادر نکرده است.

آیا تیلاپیا برای مصرف بی خطر است؟
ترجیحاً تیلاپیای پرورشی یا ماهیگیری شده توسط خودتان را مصرف کنید. اگر این مشکل است، بهتر است که از یک منبع امن و مطمئن آن را تهیه کنید.
انواع ماهی تیلا پیلا
• سرخوی شمالی (Red snapper)
• ماهی خاردار اروپایی (Branzino or Sea Bass)
• گربه ماهی (Catfish)
• خار ماهی نواری (Striped Bass)
بسته به منطقه، میتوانید انواع مختلفی از تیلاپیا را پیدا کنید. همچنین میتوانید گزینههایی را بیابید که به طعم، بافت و مواد غذایی منطقه تان نزدیک هستند.