طرز تهیه شیر برنج برای افطار؛ از شیر برنج قالبی تا سنتی

برای تهیه شیر برنج حتما از برنج مرغوب ایرانی که عطر و طعم خوبی دارد استفاده کنید بهتر است برنجی که استفاده میکنید نیم دانه باشد یا اینکه برنج را با روشی که در ادامه گفته میشود خرد کنید تا زودتر و با شیر کمتری بپزد.
مواد اولیه لازم برای تهیه شیر برنج برای ۴ نفر
شیر پر چرب ۶ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
گلاب ۱/۲ پیمانه
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
کره ۲۵ گرم
چوب دارچین ۲ تکه
برگ مو ۲ عدد
نمک نوک قاشق چایخوری
جوز هندی ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر دارچین به میزان لازم برای تزئین
خلال پسته به میزان لازم برای تزئین
خلال بادام به میزان لازم برای تزئین

طرز تهیه شیر برنج
۲- شیر را در ظرف مناسب روی حرارت زیاد قرار دهید چوب دارچین + جوز هندی + برگ مو را به آن اضافه کنید چند دقیقه بعد که شیر حالت سوزنی پیدا کرد یعنی قبل از اینکه به نقطه جوش برسد آن را از صافی رد کنید تا برگ مو و چوب دارچین جدا شود. شیر را مجدد به قابلمه برگردانید برنجی که از قبل خیس کرده اید را به آن اضافه کنید در این مرحله نمک را هم اضافه کنید اجازه دهید حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم بماند تا برنج مغز پخت شود.
۳- بعد از اینکه برنج مغز پخت شد کره + شکر را به آن اضافه کنید میزان شکر کاملا به ذائقه شما بستگی دارد مهمترین مسئله در خصوص شکر زمان اضافه کردن آن به برنج است، چون وقتی شکر را به برنج اضافه میکنید دیگر برنج نمیپزد بنابراین وقتی از پخت برنج مطمئن شدید شکر را اضافه کنید. میتوانید شکر را حین پخت اضافه نکنید و شیر برنج را به همان حالت بدون شکر تهیه کنید و هنگام سرو از شکر یا شیرین کنندههای دیگر مثل مربا، عسل، شیره خرما و... استفاده کنید که اتفاقا استفاده از عسل طبیعی و شیره خرما بهتر است، چون شیرین کنندههای طبیعی هستند و در نهایت غذای سالم تری خواهید داشت.

اگر خواستید شیر برج زعفرانی داشته باشید وقتی برنج پخته شد و به غلظت دلخواه رسید قبل از اضافه کردن کره و شکر زعفران دم کرده غلیظ را به آن اضافه کنید هم بزنید تا رنگ زعفران دربیاید زعفران را یک دفعه اضافه نکنید بلکه مرحله به مرحله اضافه کنید هم بزنید تا وقتی که به رنگ دلخواهتان برسد به این نکته توجه داشته باشید که زعفران تمام رنگش را به یکباره پس نمیدهد زمان که بگذرد پر رنگتر میشود بعضی ابتدا شکر را اضافه میکنند بعد زعفران را اگر این کار را کنید شکر باعث میشود رنگ زعفران خیلی دیرتر در بیاید.
۴- بعد از اینکه شکر حل شد و شیر برنج خوب جا افتاد باید خامه و گلاب را اضافه کنید وقتی خواستید خامه را اضافه کنید ابتدا ۱ ملاقه از شیر برنج را به خامهای که قبلا آن را از یخچال خارج کرده اید و به دمای محیط رسیده است اضافه کنید با قاشق هم بزنید تا یکدست شود بعد آن را به شیر برنج اضافه کنید در نهایت گلاب را هم اضافه کنید یکی دو جوش که زد زیر آن را خاموش کنید وقتی زیر گاز را خاموش کردید دم کنی بگذارید و اجازه دهید کمی بماند تا جا بیفتد البته نباید خیلی بماند، چون سفت میشود. در نهایت شیر برنج را همان طور که داغ است در ظرف مناسب بکشید با خلال بادام و پسته که از قبل آنها را در گلاب خیس کرده اید و با پودر دارچین تزئین کنید.
شیر برنج قالبی
همیشه وقتی ژلاتین را اضافه میکنید دقت داشته باشید که وقتی ژلاتین آماده شد و خواستید آن را با بقیه مواد ترکیب کنید اگر داغ اضافه کنید دسر شما دون دون میشود اگر هم خیلی سرد شده باشد ژلاتین میبندد و با بقیه مواد ترکیب نمیشود برای جلوگیری از این مشکلات وقتی ژلاتین کمی از حرارت افتاد اصطلاحاً مواد را هم دما کنید یعنی کم کم چند قاشق از دسر را به ژلاتین اضافه کنید وقتی که هم دما شدند سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.
