bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۴۳۸۴۵

برگزاری عروسی در کارواش آمار کرونا را بالا برد!

برگزاری عروسی در کارواش آمار کرونا را بالا برد!

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به ما خبر دادند که در سنندج مردم مراسم عروسی را در کارواش برگزار می‌کنند که چنین موضوعی شاید برای اولین بار است که در تاریخ بشریت اتفاق می‌افتد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۹

آمار روزانه ابتلا به کرونا در کردستان سیر صعودی به‌خود گرفته است، خطر جدی است آژیر قرمز از سوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به صدا در آمده است مسئولان در سطح کشور هشدار می‌دهند که وضعیت برخی استان‌ها از جمله کردستان در زمینه شیوع کرونا نگران کننده و حتی بحرانی است.

به گزارش فارس، وضعیت برخی از شهر‌های کردستان از هشدار گذشته و حتی قرمز گذشته است، شرایط در استان هر روز پیچیده‌تر می‌شود سیر صعودی آمار مبتلایان و فوتی‌ها همچنان ادامه دارد..

جلسه اضطراری ستاد مقابله با ویروس کرونا کردستان با حضور دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در استانداری کردستان برگزار شد.

بیماری کرونا تا اطلاع ثانوی با ما خواهد بود

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه اظهار کرد: بیماری منحوس کرونا تا اطلاع ثانوی با ما خواهد بود و مقدار زیادی عوارض و مرگ و میر ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: در بازدیدی که از بیمارستان‌های سطح شهر سنندج داشتم متاسفانه با همشهریان زیادی اعم از پیر وجوان مواجه شدیم که بر اثر ابتلا به کرونا بستری شده‌اند که نمونه آن دختر ۲۲ ساله‌ای بود که به مدت بیش از ۲۰ روز به دستگاه اکسیژن وصل است.

وی اضافه کرد: کردستان در اوائل شیوع و همه گیری کرونا جزو استان‌های افتخار آفرین در تعداد مبتلا و بستری به دلیل رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی بود اما، متاسفانه از اوایل خرداد با کمتر شدن رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تعداد مبتلا‌ها رو به فزونی نهاد.

حریرچی دلیل اصلی شیوع کرونا در کردستان و خصوصا سنندج را برگزاری مراسم ترحیم و عروسی و حضور افراد در تجمع‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: به ما خبر دادند که در سنندج مردم مراسم عروسی را در کارواش برگزار می‌کنند که چنین موضوعی شاید برای اولین بار است که در تاریخ بشریت اتفاق می‌افتد.

کردستان جزو سه استان اول کشور در بیماری کرونا است

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: طبق برآورد‌ها تا یکماه آینده روند ابتلا و مرگ و میر‌ها را در استان خواهیم داشت و هم اکنون کردستان جزو سه استان اول کشور در بیماری کرونا محسوب می‌شود.

حریرچی اضافه کرد: تنها راه مقابله با این بیماری پیشگیری و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز جدی از حضور در اجتماعات است و تا اطلاع ثانوی تجمع بیش از دو نفر احتمال شیوع را بیشتر می‌کند.

وی برگزاری مراسم‌های ترحیم و عروسی را در شرایط بیماری کرونا بی‌معنا توصیف کرد و گفت: اکنون زمان ارتباطات خانوادگی و تجمع نیست و از مردم خواهش می‌کنم به خاطر حفظ سلامت خود، جامعه وکادر پزشکی و درمانی به توصیه‌ها توجه جدی داشته باشند.

برگزاری مراسم عروسی در کارواش آمار کرونا را بالا برد!

کمبود تجهیزات و نیاز‌های پزشکی را به سرعت جبران می‌شود

معاون وزیر بهداشت به وجود برخی کمبود‌ها و نواقص در تجهیزات نیز اذعان کرد و گفت: تلاش می‌کنیم کمبود تجهیزات و نیاز‌های پزشکی را به سرعت جبران کنیم، کما اینکه در چند روز گذشته بیش از ۵۰ تخت جدید آی‌سی‌یو در استان ایجاد شده و دستور حمل دستگاه سی‌تی‌اسکن به بیمارستان مریوان نیز داده شده است.

حریرچی ضمن تاکید بر افزایش تعداد کیت‌های آزمایشگاهی برای انجام تست‌های بیشتر تاکید کرد و افزود: هم اکنون روزانه ۵۰۰ تست در استان انجام می‌شود و دستگاه‌های اکسیژن ساز نیز از استان‌های اصفهان و قم به استان منتقل خواهد شد.

وی تاکید کرد: باید اختیارات بیشتری به استان در خصوص چگونگی مدیریت بیماری کرونا داده شود تا مدیران استان بتوانند تصمیمات مناسب با شرایط اتخاذ کنند.

فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این جلسه از اوضعیت و خیم استان به دلیل عدم توجه مردم به رعایت نکات بهداشتی و خستگی کادر درمان ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: در حال حاضر از ۴۲۰ تخت بیمارستانی که برای بستری بیماران کووید ۱۹ در شهر سنندج اختصاص یافته بود ۴۰۷ تخت اشغال شده است.

وی از افزایش ظرفیت تخت‌ها با توجه به شیوع قابل توجه این ویروس به ویژه در شهر سنندج خبر داد و گفت: همه تلاش ما این است که هیچ بیماری از مراقبت‌های استاندارد محروم نشود.

وی تصریح کرد: اقدامات درمانی به روز و مطابق با استاندارد‌های کشوری در استان کردستان برای بیماران انجام شده است، اما متاسفانه در کردستان متاسفانه رشد این تعداد بیمار خیلی نگران کننده و فراتر از توان پرسنل درمانی است.

وی افزود: ۲۹ دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) پیشرفته برای بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌های استان با توجه به وضعیت قرمز کرونا و افزایش تعداد بیماران از طرف هیئت‌امنای ارزی صرفه‌جویی وزارت بهداشت، تهیه و توسط دانشگاه خریداری و روز گذشته مستقر کردیم.

رضاعی خاطرنشان کرد: هیچ تجهیزاتی وجود ندارد که از وزارتخانه و یا خیرین اهدا شده باشد و بلا استفاده در انبار‌های دانشگاه علوم پزشکی باقیمانده باشد.

قرارگاه استانی مقابله با کرونا در کردستان تشکیل شود

محسن فتحی نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه اظهار کرد: برای مقابله با کرونا نیاز به تشکیل قرارگاه ویژه استانی و شهرستانی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: باید با تشکیل این ستاد تمام دستگاه‌های اجرایی را به اجرای دستورات ستاد مقابله با کرونا ملزم کرد.

وی با بیان اینکه در زمینه مقابله با کرونا با دو دسته مردم عادی و بیماران مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: پیشگیری برای قطع زنجیره این ویروس باید توسط مردم عادی استان بر اساس مصوبات ستاد کرونا انجام شود و از سوی دیگر بیماران تحت نظر کادر پزشکی روند درمان خود را ادامه دهند.

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تأمین پرسنل و کادر درمان لازم برای مراکز درمانی استان به منظور جلوگیر از فرسودگی و فشار بر کادر درمان استان در شرایط کنونی ضروری است.

مراکز درمانی استان به دستگاه‌های اکسیژن ساز مجهز شوند

فتحی تامین تجهیزات مورد نیاز برای مراکز درمانی را از نیاز‌های اساسی استان در شرایط کنونی دانست و گفت: مراکز درمانی استان به دستگاه‌های اکسیژن ساز به ویژه در بیمارستان‌های توحید و بعثت باید مجهز شوند.

وی اضافه کرد: پرداخت کارانه‌ها دانشگاه علوم پزشکی کردستان عقب افتاده است، تسریع در پرداخت این مبالغ می‌تواند نیرو و انرژی تازه‌ای به کادر درمانی تزریق کند.

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۴ استان کشور به دستگاه اهدا پلاسمای بیماران بهبود یافته کرونا مجهز هستند، سازمان انتقال خون استان آمادگی لازم برای راه‌اندازی این ظرفیت را دارد.

ابراهیم زارعی فرماندار سنندج هم در این جلسه با ابراز نگرانی از وضعیت شیوع کرونا در شهر سنندج، اظهار کرد: متاسفانه عدم رعایت از سوی مردم وضعیت شهر سنندج را به سمت بحران سوق داده است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود تمام تلاش‌هایی که در بخش درمان و نظارت صورت می‌گیرد هنوز شاهد برگزاری مراسمات عروسی و مهمانی‌هایی هستیم.

فرماندار سنندج تصریح کرد: با وجود اینکه تالار‌ها و اماکن برگزاری مراسمات مختلف بسته شده است، همچنان شاهد برگزاری مراسمات هستیم و مردم بی توجه به هشدار‌ها در پارکینگ‌ها، کارواش‌ها و ... مراسم عروسی برگزار می‌کنند.

اختیارات ستاد کرونا در سطح استان‌ها افزایش پیدا کند

وی اظهار داشت: اختیارات ستاد کرونا در سطح استان‌ها باید افزایش پیدا کند و ساز و کاری برای برخورد با کسانی که در این شرایط با برگزاری عروسی و مراسمات مختلف جان مردم را به خطر می‌اندازند برخورد قانونی اتخاذ شود.

وی افزود: جلسات مختلف ستاد کرونا در سطح استان تشکیل و به شدت به روند فعالیت ادارات و اصناف نظارت صورت می‌گیرد، اما متاسفانه برخی از ادارات از ورود اکیپ‌های نظارتی جلوگیری و اجازه ورود نمی‌دهند.

کیت آزمایشگاهی موجود متناسب با نیاز استان نیست

فرماندار سنندج با تقدیر از تلاش بی‌وقفه کادر درمان در سطح استان گفت: کیت‌های آزمایشگاهی موجود متناسب با نیاز استان به ویژه شهرستان سنندج نیست انتظار داریم حمایت‌های لازم در این راستا صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: کادر درمانی به دلیل تلاش چهار ماه در مقابله با این ویروس خسته هستند برای تجدید قوا نیاز به حمایت دارند.

برچسب ها: حریرچی کرونا
bato-adv
bato-adv
bato-adv