ترنج موبایل
کد خبر: ۴۶۰۷۴۱

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی:

احیای قلب رآکتور اراک و غنی‌سازی ۲۰ درصد قانونی می‌شود

احیای قلب رآکتور اراک و غنی‌سازی ۲۰ درصد قانونی می‌شود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در جریان طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به سازمان انرژی اتمی تکلیف کرده‌ایم که غنی سازی ۲۰ درصد را احیا کرده و ذخایر اورانیوم کشور را افزایش دهد.

تبلیغات
تبلیغات

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به تصویب یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و تشریح جزئیات آن، گفت: مجلس با تصویب یک فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» گام بلندی بر‌ای وادارسازی آمریکا جهت لغو تحریم‌ها علیه ایران برداشت.

به گزارش میزان، وی با اشاره به اهداف طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» تصریح کرد: هدف این طرح این است که طرف‌های مقابل را مجبور کنیم تا دستور اعمال تحریم‌ها و فشار علیه ایران را تغییر دهند.

سخنگوی «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس اظهار داشت: مجلس امروز پیرو تصویب این طرح پیامی به طرف‌های مقابل ایران ارسال کرد و اذعان داشت که اگر مسیر فعلی را تغییر ندهند ما توانمندی‌هایمان را افزایش خواهیم داد.

وی با اشاره روند طراحی طرح اقدام را بهردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس گفت: از ابتدای مهر ماه سال جاری طرح‌های مختلفی در این زمینه در مجلس مطرح بود لذا آقای قالیباف، رییس مجلس پیرو این موضوع مأموریتی را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دادند تا طرح‌های موجود تا جایی که امکان دارد تجمیع و به هم نزدیک شود لذا طرحی که امروز به صحن علنی مجلس ارائه شد حاصل کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و سایر طراحان در مجلس بود.

عمویی تاکید کرد: در زمینه تدوین و تهیه این طرح در مجلس جلسات متعددی با حضور دستگاه‌های مختلف برگزار و نقطه نظرات آن‌ها اخذ شد.

وی در ادامه با اشاره به ابعاد طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تصریح کرد: در این طرح تکالیفی بر عهده سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه گذاشته شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در جریان این طرح به سازمان انرژی اتمی تکلیف کرده‌ایم که غنی سازی ۲۰ درصد را احیا کرده و ذخایر اورانیوم کشور را افزایش دهد. همچنین در این طرح به سازمان سازمان تکلیف شده تا قلب راکتور اراک را احیا کند.

وی گفت: همین‌طور در این طرح موضوع نظارت‌های مبتنی بر پروتکل الحاقی هم مطرح شده است، حتی در این چارچوب ما شروطی را برای طرف‌های باقی مانده در برجام تعیین کردیم و عنوان داشتیم: «در صورتی که در یک بازه زمانی کوتاه روند تبادلات بانکی و فروش نفت ایران با اروپا عادی و رضایت بخش نباشد امکان دسترسی‌های مبتنی بر پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد».

عمویی متذکر شد: البته پیرو این طرح این فرصت را به دولت داده‌ایم که در صورتی که طرف‌های مقابل اقدامی در راستای تعهدات خود انجام داده‌اند، گزارشی از اقدامات طرف مقابل تهیه و پیشنهاد واکنش را به مجلس ارائه دهد.

وی گفت: پیرو این موضوع این پیشنهاد در مجلس بررسی شده و این مجوز به دولت داده خواهد شد تا بخشی از تعهدات جمهوری اسلامی ایران احیا شود.

سخنگوی «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تهیه این طرح پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دلایلی داشته است؟ گفت: ما تاکید داشتیم که این طرح پیش از انتخابات آمریکا در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد چرا که می‌خواستیم این پیام را ارسال کنیم که برای جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارد که چه کسی بر کاخ سفید حاکم خواهد شد و مهم سیاست‌هایی است که در آنجا شکل می‌گیرد و باید تغییر کند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۰ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات