۲۰ اشتباه رایج در آشپزی

بسیاری از افراد و همچنین آشپزها هنگام پخت و پز مواد غذایی به برخی اصول و روش کارهای سنتی پایبند هستند که ممکن است اشتباه باشد. ما در این مطلب به شرح چند اشتباه رایج هنگام آشپزی میپردازیم.
فراروـ بسیاری از افراد و همچنین آشپزها هنگام پخت و پز مواد غذایی به برخی اصول و روش کارهای سنتی پایبند هستند که ممکن است اشتباه باشد. ما در این مطلب به شرح چند اشتباه رایج هنگام آشپزی میپردازیم.
۱. افزودن شیر به خاگینه
در عوض خاگینه را به ماهیتابه با حرارت کم اضافه کنید. تخم مرغها را هم بزنید تا پخته شود؛ سپس آنها را از ظرف خارج کنید. در این قسمت میتوانید چاشنیهای اضافی مانند خامه ترش را اضافه کنید. خامه ترش اضافه شده در پایان فرآیند پخت و پز به تخم مرغ شما قوام خامهای مورد انتظار با شیر را میدهد؛ همچنین عطر و طعم دلنشینی خواهد داشت.

۲. پختن سیب زمینی در آب کاملا جوش
پخت سیب زمینی در آب جوش بهترین روش برای پختن نیست. باید سیب زمینیها را حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا بتوانید بهراحتی با چنگال آنها را سوراخ کنید. سیب زمینیها را در حرارت کم بپزید، این کار باعث میشود سیب زمینیها از بیرون به داخل به طور یکنواخت پخته شوند. ممکن است کمی بیشتر طول بکشد؛ اما درنهایت شما سیب زمینی کاملا پخته شدهای خواهید داشت.

۳. بررسی برنج هنگام پخت
هنگام پخت برنج بهتر است فقط به مراحل کار اعتماد کنید. یک تایمر تنظیم کنید و به خود اجازه ندهید تا درب قابلمه را تا زمان خاموش کردن شعله، بردارید. به احتمال زیاد با این روش برنج خوشمزه و بدون هیچگونه دخالت پیوسته شما آماده میشود.

۴. پخت و پز با سیب زمینی مومی
خوشبختانه ممکن است این مشکل خراب شدن مربوط به مهارتهای پخت و پز شما نباشد و کاملا به سیب زمینیهایی که استفاده میکنید، بستگی داشته باشد. برای تهیه پوره سیب زمینی با بافتی نرم و یکدست باید به دنبال Russets یا Yukon Gold باشید که محتوای نشاسته بالایی دارند. سیب زمینی قرمز و سفید دارای یک قوام مومی هستند که بیشتر منجر به تهیه یک پوره با تکههایی از سیب زمینی میشود.

۵. طعم دار کردن گوشت در یک کاسه فلزی
برای جلوگیری از طعم فلزی گوشت از ظروف فلزی استفاده نکنید. در عوض گوشت را در یک کاسه پلاستیکی، کیسه پلاستیکی یا ظرف سرامیکی طعمدار کنید. این ظروف به شما اجازه میدهند گوشت بهسادگی طعم دار شود و هیچ طعم و مزه عجیبی به غذای شما ندهد.

۶. یک بار برگرداندن استیکها
وقتی استیک خود را چندین بار برگردانید، اجازه میدهید تا داخل آن به طور یکسان بپزد و فرصت گرم شدن یا خنک شدن سریع یک طرف را از بین میبرید. پوسته خارجی ممکن است کاملاً چشمگیر و برشته نباشد؛ اما داخل گوشت بی عیب و نقص خواهد بود.

۷. افزودن روغن به آب ماکارونی
متأسفانه روغن راه حل خوبی نیست. در حالی که روغن به نچسبیدن ماکارونی کمک میکند، باعث میشود سس مواد تهیه شده به رشتهها نچسبد. به جای افزودن روغن در حین جوشاندن ماکارونی آنها را که پختهاید هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند. همچنین وقتی ماکارونی کمی شکل خامی دارد، آن را از آب خارج کنید و قبل از خنک شدن مواد را به آن اضافه کنید. رشتههای گرم به محض اینکه چیز جدیدی برای چسباندن داشته باشند، از یکدیگر جدا میشوند.

۸. پخت بیش از حد پیاز

۹. در آشپزی به آب چاشنی اضافه نکنید

۱۰. استفاده از مواد به شکل سرد
با قرار دادن مواد تشکیل دهنده اولیه در دمای اتاق به آنها اجازه میدهید راحتتر با بقیه ترکیبات مخلوط شوند. مخلوط کردن خمیر راحتتر خواهد بود و محصول نهایی حتی بافتی نرمتر و خوشمزهتر خواهد داشت. هنگامی که در شروع آماده سازی خمیر هستید، تمام مواد تشکیل دهنده را از یخچال بیرون بیاورید و روی پیشخوان بگذارید و اجازه بدهید کمی قبل از ترکیب مواد به دمای اتاق برسند.

۱۱. شستن لوبیا کنسروی
با شسته نشدن لوبیا نمیتوانید مانع ورود مقدار زیادی سدیم و نشاسته اضافی به ظرف غذای خود شوید؛ مگر اینکه در دستورالعملهای به طور خاص آن مایع لازم باشد. لوبیاها را از کنسرو خارج کنید و همه آنها را در صافی بشویید. نه تنها از شر هر نوع طعم و مزه فلزی خلاص خواهید شد، یک ماده کمی سالم نیز برای افزودن به وعده غذایی خود خواهید داشت
.

۱۲. باز کردن فر گاز برای بررسی غذای

۱۳. جوشاندن سبزیجات در آب سرد
هنگام جوشاندن سبزیجات غیر بوتهای مانند ذرت پخت را با یک قابلمه آب که از قبل در حال جوش است، شروع کنید، مانند ماکارونی. انداختن این سبزیجات در دیگ آب جوش باعث میشود که دیوارههای سلولی نرم شوند و سبزیجات را بهسرعت و به طور کامل بپزید. اگر سبزیجات را در آب سرد قرار بدهید و صبر کنید تا جوش بیاید، هر بار آنها را بیش از حد میپزید؛ در نتیجه سبزیجات له میشوند و دیگر برای مصرف ظاهر خوشایندی ندارند.

۱۴. شستشوی ماکارونی
با شستشوی ماکارونی پس از پخت ماکارونی یک بافت چسبناک به خود میگیرد که کاملاً ناخوشایند است. همچنین با این کار رشتهها را خنک میکنید که بعد از افزودن سس بخارپز یک غذای لذیذ تهیه کنید. رشتههای ماکارانی را بعد از جوشاندن نشویید و اطمینان حاصل کنید که خوب پخته شدهاند. اگر میتوانید این کار را انجام بدهید، تضمین میکنیم با از نچسبیدن رشتههای ماکارونی خوشحال خواهید شد.

۱۵.الک نگردن آرد

۱۶. اضافه نکردن آب ماکارونی به سس

۱۷. سرعت بخشیدن به فرآیند پخت و پز
برخی از دستور العملها بهخصوص خورشتها از شما میخواهند که وعده غذایی خود را برای دو ساعت یا بیشتر بپزید. اگر عجله دارید، ممکن است فکر کنید که با افزایش دما بهراحتی میتوانید زمان پخت را تسریع کنید. اینطور نیست. در حالی که وعدههای غذایی معمولاً در دمای بالاتر طبخ میشوند، زمان پخت سریع قوام و طعم اصلی غذا را از بین میبرد. در آخر به جای یک غذای لذیذ اشتهاآور یک غذا با طعم اندک خواهید داشت. به یاد داشته باشید که پخت آهسته و یکسان موجب خوش عطر و طعم شدن غذا میشود.

۱۸. طعم دار کردن غذاهای دریایی در مدت طولانی
وقتی غذاهای دریایی برای مدت طولانی در سس بمانند، عصاره آن مواد در اصل "غذاهای دریایی" را می پزد و آنها را به نوعی نرم و له میکند. زمان کوتاه برای قرار دادن غذاهای دریایی در سس مفید است؛ بنابراین فکر نکنید که میگو را باید از ۲۴ ساعت قبل آماده کنید.

۱۹. انتخاب گوشت گاو بدون چربی
بعضی اوقات شما به آن چربیها احتیاج دارید. هنگام پختن همبرگر، کباب، یا کوفته باید یک گوشت گاو با نسبت چربی بالاتر را انتخاب کنید. چربی موجود در گوشت مقداری رطوبت به غذا منتقل میکند و به تهیه وعدههای غذایی آبدار و لذیذ کمک میکند. گوشت گاو بدون چربی برای سسهای گوشت، تاکو یا کاسرول بسیار مناسب است؛ اما برای تهیه یک همبرگر خوشمزه به گوشت چرب احتیاج دارید.

۲۰. به ترتیب اضافه نکردن مواد تشکیل دهنده
زمان افزودن مواد تشکیل دهنده بسیار حائز اهمیت است. دستورالعملها را نادیده نگیرید و این اشتباه را نکنید که که هر زمان خواستید میتوانید هر چیزی را به موادتان اضافه کنید. مواد لازم را دقیقا طبق دستور العمل اضافه کنید؛ حتی اگر کمی بیشتر از زمان مورد نظرتان همه چیز طول بکشد. به دستور العملها اعتماد کنید؛ زیرا محصول نهایی ارزش آن را خواهد داشت.