احمدینژاد: كلینتون دشمن ایران است
رئیسجمهور با بیان اینكه موضوع هستهای ایران یك موضوع سیاسی است و مطلقا یك موضوع حقوقی نیست، گفت: اگر درباره برنامه هستهای ایران بنا بر همكاری باشد، باید صادقانه عمل شود و دولت آمریكا روش خود را عوض كند، چرا كه این روش شكست خورده است.
دفتر امور رسانههای ریاستجمهوری اعلام کرد، محمود احمدی نژاد در مصاحبه با شبكه تلویزیونی «پی.بی.اس» آمریكا، با اشاره به اینكه بدبینی نسبت به آقای اوباما در ایران خیلی زیاد شده است، گفت: آقای اوباما نباید تسلیم فشارها شود؛ او باید تصمیم بگیرد و عمل كند، چرا كه او رئیسجمهور آمریكاست.
رئیسجمهور با تأكید بر اینكه وجود تسلیحات اتمی بزرگترین خطری است كه جهان را تهدید میكند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای خلع سلاح، جلوگیری از اشاعه و ساخت دنیایی سرشار از آرامش، راهكارهای عملی دارد و دارای تحلیل روشنی از علت ناامنی است.
وی در پاسخ به پرسش «چارلی رز»، مجری مشهور شبكه تلویزیونی آمریكا درباره مبادله سوخت گفت: راكتور تهران برای تولید رادیو دارو، نیازمند سوخت 20 درصدی است. بنا بر قانون، این نیاز را از آژانس مطالبه كردیم؛ اما آنها بر خلاف قوانین، اعلام كردند كه این درصد سوخت را معادل دریافت سوخت كمتر غنی شده تأمین خواهند كرد. بعدها هم شروطی گذاشتند كه درست نبود، زیرا فروشنده نباید شرط بگذارد، اما آنها شرط گذاشتند و حتی در تبلیغات خود چنین مطرح كردند كه میخواهند اورانیوم را از ایران خارج كنند تا ایران بمب نسازد!
دكتر احمدی نژاد تصریح كرد: ما آماده مبادله سوخت هستیم، اما مبادله باید با توافق باشد. ما گمان میكنیم راه حلهای میانه ای را میتوان برای این موضوع پیدا كرد و پیشنهاداتی در این خصوص ارایه كرده ایم كه باید در جریان گفت و گوها جزییات آن معین شود.
رئیسجمهور با تاكید بر اینكه توافق باید دوجانبه باشد تصریح كرد: ایران با مبادله سوخت مشكلی ندارد، به عبارتی موافقیم كه در ازای سوخت 3 و نیم درصدی، سوخت 20 درصدی دریافت كرده و حق الزحمه آن را هم بپردازیم؛ اما جزییات فنی دارد كه كارشناسان باید بررسی کنند.
رئیسجمهور افزود: باید توجه داشت كه ایران هم اكنون و پس از آنكه حاضر نشدند سوخت 20 درصدی را تأمین كنند، شروع به تولید این میزان سوخت كرده است و در حقیقت، با پذیرش مبادله به دنبال شروع همكاری و كمك هستیم.
وی گفت: برخی چنین مطرح میكنند كه یا باید با ما معامله كنید و یا اینكه شما را تحریم میكنیم و از این وضعیت نظم نوین جهانی باید تأسف خورد.
احمدینژاد در پاسخ پرسشی درباره اظهارات ضد ایرانی كلینتون گفت: خانم كلینتون صحبتهای زیادی میكنند و ما حتما نباید درباره اظهارات ایشان واكنش نشان دهیم، ایشان باید برای ادعای خود درباره اینكه ایران با آژانس همكاری نكرده است، سند و مدرك دهد.
رئیسجمهور اضافه كرد: بنا بر مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هیچ عضوی نمیتواند علیه عضو دیگری مدعی شود.
وی گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شش پرسش قانونی از ایران پرسید و به هر شش تای آن پاسخ دادیم و تأییدیه آنها را هم گرفتیم؛ اما آژانس میخواهد به ادعاهای بدون سند آمریكا هم پاسخ دهیم و ما هم تعهدی به آژانس ندادهایم كه هر دولتی، هر ادعایی رامطرح كرد، پاسخگو باشیم.
احمدی نژاد با طرح این پرسش كه آیا واقعا فكر میكنید اگر ایران اورانیوم را بفرستد و سوخت 20 درصدی بگیرد، مسایل حل میشود و اظهارات خانم كلینتنون علیه ایران پایان مییابد، گفت: خانم كلینتون دشمن ایران است و مواضع او برای همگان كاملا روشن است. با متهم كردن ایران، مشكلات خانم كلینتون حل نمیشود.
رئیسجمهور خاطر نشان كرد: برای حل مشكل باید ریشه اصلی مشكل را شناسایی و درمان كرد و این موضوع نیازمند پایبندی به قانون و عدالت است و با هیاهو مشكلی حل خواهد شد.
وی در پاسخ به همكاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: همه تاسیسات اتمی ایران، زیر نظر آژانس است؛ اما آیا حتی یكی از تأسیسات آمریكا هم تحت نظارت آژانس هست؟
رئیسجمهور افزود: ایران از خلع سلاح جهانی استقبال و آشکارا اعلام كردهایم كه مخالف بمب اتم هستیم البته وظایف قانونی خود را در زمینه استفاده صلح آمیز هستهای هم انجام دادهایم و آن را حق قانونی خود میدانیم و آمادهایم راهكار خلع سلاح را هم نشان دهیم.
دكتر احمدی نژاد اظهار داشت: چگونه میشود كشوری كه بمب دارد و از آن استفاده كرده، خطر ندارد اما آن كشوری كه ندارد و برخی ادعا میكنند كه ممكن است به سمت آن حركت كنند، خطر معرفی میشود؟ این گونه ادعاها را جامعه بینالمللی نمیپذیرد.
وی خاطرنشان كرد: آمریكا ده هزار بمب اتم داد. كدام كشور خطر دارد؟ آمریكا و یا ایران كه مدعی هستند ممكن است در آینده بتواند یك بمب بسازد معلوم است؟
این سخنان موضوع سیاسی بوده و روشن است كه خطر اصلی آن كشوری است كه اكنون بمب اتم دارد.
وی گفت: البته باید توجه داشت كه جامعه بینالمللی، تنها آمریكا و متحدانش نیستند. كشورهای عضو جنبش عدم تعهد و گروههای گوناگون منطقه ای و بینالمللی از برنامه صلح آمیز هستهای ایران حمایت كردهاند.
احمدی نژاد اظهارداشت: ایران نمیخواهد بمب اتم درست كند و این در مذهب و جزو اعتقادات ماست.
وی در ادامه به نفوذ آمریكا بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره كرد و گفت: آژانس تحت فشار دولت آمریكاست و به خاطر همین است كه تاكنون حتی یك گزارش از خطر و وجود بمبهای اتمی آمریكا نداده است.
مجری این شبكه تلویزیونی در ادامه پرسید كه ایران و آمریكا هر دو كشورهای قدرتمند و بزرگ هستند، چگونه میتوانند با هم همكاری كنند، اظهار داشت: اعتماد با گفتوگو ایجاد میشود. به نظر من، مشكل اصلی در این زمینه، برخی مسایل داخلی آمریكاست كه اگر این مسایل حل شود، مشكل دو كشور هم حل خواهد شد.
وی افزود: كسانی در درون دولت آمریكا هستند كه نمیخواهند روابطی بین دو كشور ایجاد شود. برخی از اعضای شورای امنیت هم همین گونه هستند. اینها عده ای تندرو هستند كه منافع خود را در درگیری میدانند.
رئیسجمهور گفت: آقای اوباما شاید آخرین فرصت تاریخی برای آمریكا باشد كه بتواند روابط خود را با جهان اصلاح كند.
وی خاطرنشان كرد: ما فرصتهای بسیاری به آقای اوباما دادیم؛ اما گروهی هستند كه میخواهند آقای اوباما را به جای همكاری با ایران وارد راه صدور قطعنامه علیه ایران كنند.
احمدی نژاد افزود: اوباما با شعار ایجاد تغییر روی كار آمد و باید متوجه باشد كه بلافاصله بعد از اینكه وارد شرایطی شود كه شبیه دوران بوش باشد، در حقیقت دوران او پایان یافته و شكست خورده است.
رئیسجمهور با تأكید بر اینكه اوباما و هیچ كشوری نمیتواند به ایران ضربه و آسیبی وارد كند، تصریح كرد: ملت ایران از درگیری استقبال نمیكند؛ اما در عین حال، به تحریم سی ساله آمریكا هم عادت كردهایم؛ به عبارتی ما نگران تحریم نیستیم، چرا كه اساسا تحریم قابل اعمال نیست. در دنیای تجارت آزاد، تحریم معنایی ندارد.
وی با تأكید بر اینكه ملت ایران از تقابل و درگیری استقبال نمیكند و آن را نکوهش میکند، اظهار داشت: ملت ایران به دنبال دنیای پر از صلح و دوستی و عدالت است.
رئیسجمهور گفت: ما از آمدن اوباما استقبال كردیم و گفتیم اگر بخواهد تغییری ایجاد كنند، كمك میكنیم.
احمدی نژاد افزود: اصولا با بمب اتم مخالفیم و نمیسازیم. اگر بخواهیم بسازیم مطمئن باشید آنقدر شجاعت داریم كه اعلام كنیم و از كسی هم نمیترسیم. وقتی میگوییم نمیسازیم یعنی نمیسازیم.
وی گفت: عدهای با طرح موضوعات غیرمنطقی و بازیهای سیاسی، نمیتوانند كمكی به حل مشكلات بكنند.
رئیسجمهور در پاسخ به تهدیدهای نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: رژیم صهیونیستی به شمار نمیآید و اساسا در معادلات ایران جایی ندارد. چه كسی میخواهد حمله كند؟ جنگی در كار نیست و ما به جنگ نمیاندیشیم؛ ما به صلح، دوستی و همكاری میاندیشیم.