طرز تهیه رشته پلو مجلسی

یکی از غذاهای سنتی ایران رشتهپلو است که با کوفته قلقلی یا سینه مرغ طپخ میشود و معمولاً در شب عید، چهارشنبهسوری و مهمانیهای رسمی این غذا را درست میکنند. با دستور پخت این غذای اصیل همراه ما باشید تا رشته کار به دستتان بیاید!
به گزارش فرارو، شما میتوانید این غذای خوشمزه را با گوشت قلقلی یا مرغ طبخ کنید که در این جا ما هر دو روش را به شما آموزش میدهیم.
این غذا هم مثل همه غذای دیگر برای خوشمزهتر شدن یک سری نکات و فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، درنهایت غذای بسیار لذیذی خواهید داشت. در ادامه با طرز تهیه رشتهپلو مجلسی ما را همراهی کنید.
مواد اولیه لازم برای تهیه رشتهپلو
رشته پلویی: ۲۵۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم
خرما: ۱۲ عدد
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز پودر شده: ۲/۱ قاشق چایخوری
خلال پوست پرتقال: ۴/۱ پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
مواد اولیه لازم برای تهیه رشتهپلو با کوفته قلقلی
پیاز بزرگ: ۱ عدد
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
مواد اولیه لازم برای تهیه رشتهپلو با مرغ
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آبلیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه رشتهپلو
۱ - نکات مربوط به برنج
سپس برای آبکش کردن برنج قابلمهای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک به آن اضافه کنید و وقتی آب جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده و با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج دوباره به جوش بیاید.
حواستان باشد که برنج زیاد نجوشد. اگر تازهکار هستید، برنج را کمی زودتر بردارید. اگر برنج بیشتر از حد معمول بجوشد، خمیر میشود و غذای شما خراب میشود. اگر برنج را زودتر برداشته باشید و سفت شد، میتوانید موقع پخت کمی آب به آن اضافه کنید. در هر صورت آبکش کردن برنج نیاز به تجربه دارد. پس نگران نباشید و چندبار امتحان کنید تا به مرور زمان تجربه لازم را به دست آورید.
۲- نکات مربوط به زعفران
من زعفران را همیشه به روش خانم گلآور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند، دم میکنم. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آبجوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخزدایی شود. پس از هر بار استفاده زعفران باقیمانده را دوباره داخل فریزر قرار دهید.
حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است، آن را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.

در یک ظرف روغن زیاد بریزید و بگذارید کاملاً داغ شود. پیازها را به اندازهای که در روغن شناور باشد، در ظرف بریزید و اجازه دهید خوب طلایی شود. سپس با یک کفگیر سوراخدار خارج کنید و روی یک ظرف توری مانند پهن کنید و اجازه بدهید خنک شود. برای تهیه این پیاز داغ بهتر است از پیاز سفید استفاده کنید.

۵- نکات مربوط به کوفته قلقلی
طرز تهیه رشتهپلو
گوشت + پیاز رنده شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک را کاملاً با دست ورز دهید. اگر وقت دارید گوشت را در ظرف در بسته چند ساعت در یخچال استراحت بدهید. سپس کوفتهها را درست کنید. به این صورت که از گوشت به اندازه گردو بردارید و در دستتان فرم بدهید. سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید گوشت خودش را بگیرد.
تا وقتی که گوشت خودش را نگرفته است، با قاشق هم نزدید. فقط هرز گاهی به کمک دسته تابه گوشتها را جا به جا کنید که نسوزد. بعد از اینکه گوشت خودش را گرفت، حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید گوشت خوب سرخ شود. در این مرحله، چون گوشت خودش را گرفته، میتوانید با قاشق آن را هم بزنید. وقتی گوشت خوب سرخ شد و پخت، کوفته قلقلیهای شما آماده است.
۲- اگر خواستید رشتهپلو را با فیله مرغ تهیه کنید، طبق روش زیر عمل کنید:
فیلههای مرغ را نواری برش دهید با پیاز + نمک + فلفل سیاه + زعفران یا زردچوبه + آبلیمو + روغن مزهدار کنید و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند.
سپس داخل تابه چند قاشق روغن بریزید. فیلهها را در آن قرار دهید و اجازه دهید با آب خودش بپزد. برای اینکه آب بیندازد، در ظرف را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هر از گاهی فیلهها را زیر و رو کنید تا تمام قسمتهای آن به صورت یکنواخت سرخ شود. اگر طعم کره را دوست دارید، میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
۳- بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و گوشت یا مرغ را هم آماده کردید، کف قابلمه کمی روغن مایع بریزید و تهدیگ دلخواهتان را قرار دهید؛ سپس ۲ کفگیر از برنج را بریزید و لا بهلای برنج کمی زعفران دم کرده + نوک قاشق چایخوری دارچین + هل + تخم گشنیز پودر شده بریزید و به همین ترتیب کل برنج را داخل قابلمه بریزید.
آخر سر که همه مواد را ریختید، کره را با چاقو تکهتکه کنید و روی برنج بریزید. برنج را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. حدود ۵ دقیقه بعد که قابلمه داغ شد، ۲/۱ پیمانه آب به دور برنج اضافه کنید. دوباره اجازه دهید ۶ تا ۷ دقیقه روی حرارت متوسط رو به بالا بماند تا بخار برنج بلند شود. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.