کابینه علی لاریجانی چه شکلی خواهد بود؟

بهروز نعمتی، نماینده مجلس نهم و دهم گفت: آقای لاریجانی در دوران حضورش در مجلس نشان داد که از نیروهای اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل بدون اولویت قرار جریان سیاسی شان در حوزههای مختلف مجلس استفاده میکند. همچنین در مدت حضورشان در صداوسیما، شورای عالی امنیت ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز چنین رویهای را در پیش گرفت. با این اوصاف به نظر بنده ایشان از یک رنگین کمان مدیریتی استفاده خواهد کرد.
به گزارش فرارو؛ در حال حاضر به نظر میرسد که تنها تکلیف وابستگی کامل جهانگیری به جریانهای سیاسی مشخص است. اما لاریجانی خود را نامزد فراجناحی معرفی میکند و رئیسی نیز به عنوان کاندید مستقل رقابت خواهد کرد. این در شرایطی است که این دو سابقه طولانی در جریان اصولگرایی دارند.
با این حال اگر فرض بر این باشد که جهانگیری به عنوان گزینه نهایی جبهه اصلاحات معرفی شود و در نهایت در انتخابات هم موفق شود. براساس خط و مشی این جریان سیاسی باید در صورت پیروزی کابینه اسحاق جهانگیری متشکل از چهرههای فعال و معتقد به جریان اصلاحات باشند.
البته هر گزینهای که غیر از جهانگیری در این عرصه موفق شود، باید براساس خط ومشی جبهه اصلاحات رفتار کند.
اما به نظر میرسد که لیست ۱۴ نفره پیشنهادی جبهه اصلاحات برای ریاست جمهوری در کابینه رئیس جمهوری احتمالی این جریان بیشترین سهم را خواهند داشت.
کابینه احتمالی ابراهیم رئیسی و نقش شورای ائتلاف
مهدی چمران نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، درباره نقش این شوراء در مورد چینش کابینه میگوید: «مانند کمیسیونهای مجلس رویکرد شورای ائتلاف این است که رئیس جمهور منتخب اگر در چینش کابینه کمک بخواهند، به ایشان کمک خواهیم کرد؛ البته مطالعاتی دقیقی در این حوزه در شورای ائتلاف صورت گرفته و چند اندیشکده با ما کار کردند و هنوز هم در حال کار هستند.»
طبق گفته او، در شورای ائتلاف ۴۰ کانون تخصصی از جمله صنعت گران ورزشکاران، انرژی، معلمان و سلامت وجود که در حال فعالیت هستند و برنامه این کانونها به رئیس جمهور منتخب ارائه خواهد شد. او میگوید که فکر میکنیم از این ظرفیت استفاده خواهند کرد، ولی در نهایت خود رئیس جمهور است که صلاح میداند از این ظرفیت استفاده کند یا خیر.
چمران معتقد است که اصولگرایان باید از یک نفر حمایت کنند. اما رئیسی نباید تنها باشد و باید یک تیم به او کمک تا بتواند به رئیس جمهوری برسد. او میگوید که برای رئیسی در جبهه اصولگرایان به اجماع رسیده ایم.
کابینه لاریجانی مستقل و بدون وابستگی جناحی خواهد بود!
او میگوید که آقای لاریجانی در دوران حضورش در مجلس نشان داد که از نیروهای اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل بدون اولویت قرار جریان سیاسی شان در حوزههای مختلف مجلس استفاده میکند. همچنین در مدت حضورشان در صداوسیما، شورای عالی امنیت ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز چنین رویهای را در پیش گرفت. با این اوصاف به نظر بنده ایشان از یک رنگین کمان مدیریتی استفاده خواهد کرد.
نعمتی معتقد است که علی لاریجانی مستقل از جریانهای سیاسی عمل میکند و بیشتر به چینش مبتنی بر کارشناسی اعتقاد دارد.
این نماینده مجلس نهم و دهم در پاسخ به این سوال که برخی از جریانهای اصولگرایی، دولت احتمالی علی لاریجانی را دولت سوم حسن روحانی میدانند، گفت: به این شکل که دوستان فکر میکنند هرگز نیست، آقای دکتر لاریجانی در جاهایی نقدهای جدی به دولت داشتند. اگر به عملکرد مجلس در دوره گذشته نگاه کنیم میبینم که شاید بیشترین تذکرها به مدیران دولت و پرسشها از کابینه و رئیس جمهور در مجلس دهم به ثبت رسیده است. براساس آمارها در مجلس دهم سه هزار و ۸۵ سوال از وزراء انجام شد و بالغ بر ۱۰ هزار تذکر به مسئولان اجرایی کشور صورت پذیرفت. در هیچ مجلسی سراغ نداشته ایم که ۵ فقره سوال از رئیس جمهور و ۶ مورد استیضاح به ثبت برسد. اما این سوالها و تذکرها در چارچوب ادب و منطق مدیریتی انجام گرفت و مسائل و مشکلات با برگزاری جلسات حل و فصل شد.
او میگوید که مشی آقای لاریجانی این است که دعواها در پستو و خفا باشد و این چنین نبوده است که شمشیر را از رو بکشد. وظیفه ملی، میهنی، مذهبی و دینی ما است که به دو قوه قضائیه و مجریه کمک کنیم. مگر میشود در یک حکومت اسلامی هر کدام از قوا ساز خودشان را بزنند؛ قطعا به این شکل نمیتوان به نتیجه درست برای توسعه کشور رسید؛ بنابراین در مجلس با برگزاری جلساتی میان دولت و مجلس مشکلات حل میشد. البته در حل و فصل موضوعات نگاه مستقل حاکم بود.
نعمتی بر این عقیده است که در حاضر نیز علی لاریجانی مستقل و بدون نگاه جناحی در موضوع انتخابات عمل خواهد کرد.