طراحي مدل مو براساس نوع گردن، ريش و فرهنگ استانها
امروز نشست خبري جشنوار ه حجاب و عفاف و تجليل از زنان كارآفرين نمونه برگزار شد. دبير جشنواره اعلام كرد كه در اين جشنواره قرار است براي اولين بار از 600 نفر از آرايشگران نمونه كه در راستاي فرهنگ حجاب و عفاف مثبت عمل كرده اند و از طرف اتحاديه صنفي آرايشگران به جشنواره معرفي شده اند، تجليل شود. ژاله خدايار ، رئيس جشنواره حجاب و عفاف و تجليل از زنان كار آفرين نيز در اين نشست خبري گفت كه مدلهاي موي طراحي شده در اين جشنواره به زودي در يك ژورنال منتشر مي شود. او معتقد بود كه اين مدلهاي موي بر اساس علم زيباييشناسي و بر اساس نوع گردن، ريش و قد چانه و به طور كلي خصوصيات چهره جوانان طراحي شده است.
ژاله خدايار رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه در نشست خبري كه امروز در رابطه با اين جشنواره برگزار شد، گفت: ما مدلهاي موي طراحي شده خود را به وزارت ارشاد ارائه كرديم و وزارت ارشاد نيز آنها را مورد تائيد قرار داد. تائيد وزارت ارشاد به منزله اين است كه ما ميتوانيم از اين مدلهاي مو ژورنال منتشر كنيم. در اين مدلها ما به دنبال عقبگرد نيستيم بلكه تلاش كردهايم با حفظ سنت و رعايت قوانين جامعه و فرهنگ ايراني جديدترين مدلهاي مو را طراحي كنيم و به اين ترتيب با تهاجم فرهنگي غرب مقابله كنيم.
خدايار بيان كرد: متاسفانه كساني كه در خارج از كشور زندگي ميكنند گمان ميكنند كه ايرانيها در محدوديت و تنگنا هستند ما ميخواهيم به آنها ثابت كنيم كه اولا حجاب محدوديت نيست و ثانيا ما ميتوانيم مدلهاي موي مورد نياز جوانان كشور را خودمان طراحي كنيم و دولت نيز از ما در اين زمينه حمايت ميكند.
او ادامه داد: ما بر اساس علم زيباييشناسي و بر اساس نوع گردن، ريش و قد چانه و .... مدلهاي مو و آرايش جوانان را طراحي ميكنيم. در واقع هدفمان اين است كه جوانان براي نوع آرايش خود به سالنهاي زيبايي مراجعه كنند و از آنها مشاوره دريافت كنند و بر اساس ژورنالهاي مدل مو و آرايش ايراني مدل مورد نظر خود را انتخاب كنند.
رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از بانوان كارآفرين نمونه گفت: در حال حاضر مصرف مواد آرايشي در ميان جوانان ما بسيار بالاست و علت اصلي اين مصرف بالا نيز ناآگاهي جوانان است. آنها نميدانند كه چگونه بايد از پوست خود مراقبت كنند و وقتي پوست آنها جوش ميزند يك قالب پنكيك را روي صورت خود خالي ميكنند تا جاي جوش را بپوشانند در حالي كه اين چاره كار نيست. ما ميخواهيم به جوانان آموزش دهيم كه چگونه از پوست خود مراقبت كنند و از چه شيوه آرايشي استفاده كنند تا زيبا شوند.
خدايار در رابطه با بودجه اين جشنواره گفت: اين جشنواره كاملا با بودجه خصوصي برگزار ميشود. اما برخي از ارگانهاي دولتي مانند وزارت ارشاد و برخي از نمايندگان مجلس و صدا و سيما از اين جشنواره حمايت معنوي كردند و ما با يار بودند.
او ادامه داد: ما در زمينه مدل مو و آرايش زنان اقدامات موثري انجام دادهايم و مدلهاي گوناگوني را طراحي كردهايم. ما به دنبال آن هستيم كه استانداردهاي بينالمللي را از نظر علوم زيبايي براي ايران تعيين كنيم به طوري كه ديگر هيچكسي براي يادگيري علوم زيبايي مجبور نشود به خارج از كشور سفر كند و در واقع ما بتوانيم به صورت آكادميك و دانشگاهي علوم زيبايي را به علاقهمندان آموزش دهيم.
رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه ادامه داد: به زودي ژورنالهاي مدل موي ايراني منتشر و رونمايي ميشود.
او ادامه داد: از همه آرايشگران سراسر ايران دعوت ميكنيم ايدهها و نظرات خود را در رابطه با مدلهاي مو و آرايش مختلف به جشنواره ارائه كنند.
خدايار گفت: ما به دنبال آن هستيم كه هر استان و شهرستان با رعايت سنت و فرهنگ خود، آرايش مو و چهره داشته باشد همانگونه كه لباس استانها و شهرستانهاي مختلف با هم متفاوت است آرايش مو و چهره آنها نيز بر اساس فرهنگ ايراني متفاوت بوده و ما ميخواهيم اين فرهنگ را حفظ كنيم و مانع از آن شويم كه اين شهرستانها و استانها آرايش موي سر خود را فراموش كرده و از الگوهاي بيگانه براي آرايش خود استفاده كنند.
رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه تصريح كرد: در روز جشنواره از هر استان قرار است شركتكنندگاني حضور داشته باشند كه آرايش مو و ظاهر آنها و همچنين لباسشان محلي باشد.
خدايار در پاسخ به اين سئوال خبرنگار ايلنا كه آيا كار مردمشناسي در رابطه با شناسايي مدلهاي موي اقوام ايراني در گذشته انجام شده است، يا خير؟، گفت: ما تاريخ ايران را مطالعه كردهايم و مدلهاي ارائه شده بر اساس چهرهشناسي، رنگ پوست ايرانيان، فرهنگ ايراني، دين مردم ايران، قوانين و مقررات اسلامي انجام شده است.
او ادامه داد: خوشبختانه وزارت ارشاد نيز با مدلهاي موي طراحي شده موافق بوده و مدلهاي موي طراحي شده توسط كارشناسان اين جشنواره به تائيد وزارت ارشاد رسيده است.
رئيس جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از زنان كارآفرين نمونه گفت: ما خوشحال هستيم كه دولت جمهوري اسلامي ايران براي طراحي اين مدلهاي مو از ما حمايت كرد و ما نيز در نمايشگاههاي خارج از كشور از اين به بعد ميتوانيم ژورنال مدلهاي مو و آرايش داشته باشيم و سمبلي از فرهنگ ايراني را با خود به همراه ببريم.
او گفت: من به عنوان يك كارشناس فني علوم زيبايي در خاورميانه برايم دردناك بود كه هر بار كه به ايران ميآمدم احساس ميكردم كه جوانان ما در خيابانها به شكلهايي ظاهر ميشوند، كه اصلا مناسب نيست. من اين شيوه آرايش مو و لباس جوانان را نوعي واپسماندگي فرهنگي ميدانم و اميدوار هستيم پس از اين جوانان از مدلهاي مويي كه مطلق به فرهنگ ايراني است و توسط ايرانيها طراحي شده است، استفاده كنيم.
علي عابدي دبير جشنواره عفاف و حجاب و تجليل از بانوان كارآفرين نمونه نيز در گفتوگو با خبرنگار ايلنا گفت: براي اين جشنواره بودجه زيادي هزينه شده است اما هزينه كردن براي كار فرهنگي مثبت است. اينگونه هزينه كردنها براي امور فرهنگي بايد نهادينه شود و دولت بايد به اين نتيجه برسد كه برخي امور فرهنگي را به بخش خصوصي واگذار كنند زيرا بخش خصوصي ميتواند مثبت عمل كند.