bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۵۹۲۴

رئیس نظام پزشکی: مهاجرت پزشکان همچنان ادامه دارد

رئیس نظام پزشکی: مهاجرت پزشکان همچنان ادامه دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مورد مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت پزشکان قبل از کرونا بوده و هنوز هم ادامه دارد و به لحاظ آماری به نسبت کل جامعه پزشکی کشور، آمار معنا داری نیست، اما حتی مهاجرت یک پزشک هم برای ما سنگین است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۰۱ آذر ۱۴۰۰

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم نتیجه‌ای جز پرورش پزشکان ناکارآمد ندارد و با انجام آن مخالف هستیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، نشست خبری رئیس کل سازمان نظام پزشکی امروز اول آذر با حضور محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در سازمان نظام پزشکی برگزار شد.

محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در این نشست گفت: جامعه پزشکی در طول تاریخ یکی از جلوه‌های عظمت ایران زمین و یکی از سرمایه‌های جهانی بوده است و رسانه‌ها باید از منظر صیانت از این جامعه سلامت وجود داشته باشد و به یک نگاه صنفی بسنده نشود. یکی از فاکتور‌های تاثیرگذار، رسانه‌ها هستند.

او بیان کرد: ما به تعامل سازمان با رسانه‌ها بسیار پایبندیم و در تلاشیم تا این سرمایه ارزشمند را دچار خدشه و آسیب نکنیم. جامعه پزشکی از جایگاه ارزشمند و محترمی در سطح جهان برخوردار است و این به دلیل مجاهدت‌های تمام فعالان عرصه سلامت اعم از پزشکان و متخصصان و جراحان و پرستاران و بهیاران و ... است.

رئیس زاده گفت: درخشش جامعه پزشکی در عرصه مبارزه با کرونا یکی دیگر از سند‌های افتخارآفرینی جامعه سلامت در تاریخ خواهد بود و ما در سازمان نظام پزشکی نقش صیانت از حقوق بیماران و ارتقای سلامت جامعه و صیانت از حقوق جامعه پزشکی کشور است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی بیان کرد: دفاع از حقوق جامعه پزشکی به معنی ارتقای سلامت جامعه و تلاش برای مرتفع کردن مشکلات پزشکان برای افزایش کیفیت خدمات رسانی آن‌ها به مردم دارد.

او گفت: روح و جسم جامعه پزشکی به دلیل شرایط سخت کرونا در این بیست ماه کرونا بسیار خسته و آزرده است، مسائل و مشکلات معیشتی نیز بار اضافه‌ای بر دوش آن‌ها ایجاد کرده است. مطرح کردن برخی مسائل حاشیه‌ای مثل تشکیل نظام طب سنتی و ایرانی و طب مکمل، اصلاح آموزش پزشکی، ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم و ... در مجلس در این شرایط حتی اگر درست باشد، در زمان مناسبی طرح نشده است و این گله ما از کم لطفی و نامهربانی برخی مسئولین و اصحاب رسانه است.

رئیس زاده بیان کرد: این مباحث باید در شرایطی مطرح شود که توان جسمی و ذهنی جامعه پزشکی، در بالاترین حد خود باشد و این حداقل توقع و انتظار ما از برخی از مسئولان است.

رئیس زاده در جمع خبرنگاران در مورد ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم گفت: اولین دلیل مخالفت ما با این ادغام مطرح شدن این مسئله در زمان نامناسب و در شرایطی است که کادر درمان به ویژه پزشکان در خط مقدم مبارزه با کرونا در شرایط بسیار سخت جسمی و روحی به سر می‌برند‌.

وزیر علوم حد و مرز حریم وزارتخانه‌های دیگر را رعایت کند

او ادامه داد: افتخاراتی که ما در حوزه بهداشت و درمان داریم حاصل از ادغام آموزش تئوری است که در شبکه بهداشت و درمان کشور است و ما را به خودکفایی رسانده که سالانه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار از سایر کشور‌ها برای درمان به پزشکان ما مراجعه می‌کنند و در هیچ زمینه‌ای نیازی به کشور‌های خارجی نداریم و نباید بعد از سال‌ها موفقیت و افتخارآفرینی، عقب گرد داشته باشیم. نه تنها با این ادغام مخالف هستیم بلکه از وزیر علوم درخواست داریم، حد و حدود و حریم وزارتخانه‌های دیگر را نیز رعایت کنند.

رئیس زاده گفت: وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان بهداشت درمان و کمیسیون بهداشت مجلس به عنوان چهار مرجع بالادستی با این طرح مخالف هستند و هیچ کس جز این چهار مرجع اشراف کارشناسی بر مسائل کشور ندارد و دلسوز سلامت جامعه نیست. ما معتقدیم این طرح نه تنها موفق نخواهد بود بلکه مشکلاتی را برای نظام آموزش ایجاد خواهد کرد.

ظرفیت پذیرش دانشجوی ما از سال ۹۲ تاکنون ۵۰ درصد افزایش داشته است. افزایش ظرفیت و توسعه آموزش در حوزه پزشکی بسیار متفاوت با سایر رشته هاست و نیاز به امکانات بسیار زیادی دارد و اگر بدون زیرساخت مناسب این افزایش صورت بگیرد منجر به فارغ التحصیلی پزشکان بی کیفیت و ناکارآمد خواهد شد و برای سلامت مردم مضر خواهد بود.

مهاجرت پزشکان هنوز هم ادامه دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مورد مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت پزشکان قبل از کرونا بوده و هنوز هم ادامه دارد و به لحاظ آماری به نسبت کل جامعه پزشکی کشور، آمار معنا داری نیست، اما حتی مهاجرت یک پزشک هم برای ما سنگین است، زیرا هزینه‌های بسیار زیادی برای تربیت یک پزشک صورت می‌گیرد و فعالیت نخبه‌های علمی ما در کشور‌های دیگر، برای ما قابل پذیرش نیست.

او ادامه داد: پزشکان ما مهاجرت می‌کنند، چرا که شرایط ادامه کار در رشته پزشکی در کشور را مناسب نمی‌بینند و به دلیل غیرواقعی بودن تعرفه‌ها و سختی‌های گذراندن طرح و عدم استقبال از ادامه تحصیل و گرفتن تخصص، خروج از کشور را گزینه مناسبی می‌دانند.

رئیس زاده گفت: در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

او بیان کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان شرایط اقتصادی برای کار کردن یک پزشک عمومی مهیا نیست و دلیل این امر، معیوب بودن سیستم ارجاع و غیرواقعی بودن تعرفه هاست و عموما پزشکان عمومی توانایی تهیه یک مطب و انجام فعالیت را ندارند.

رئیس زاده در مورد تخلفات پزشکی و ورود پزشکان عمومی به رشته‌های تخصصی گفت: پزشک عمومی پس از فارغ التحصیلی و گذراندن طرح، دو راه بیشتر ندارد یکی اینکه که بعد از فارغ التحصیلی در سیستم ارجاع و پزشک خانواده مشغول به فعالیت شود و دوم اینکه بعد از گذراندن تعهدات وارد دوره تخصص شود وقتی را هموار نباشد نمی‌تواند شاغل باشد و نباید از او توقع داشت بعد از گذراندن سال‌های زیادی برای خواندن و گذراندن طرح در شرایط سخت به شغل و حرفه‌ای از پزشکی مشغول شود.

پزشک عمومی اجازه ورود به حوزه‌های تخصصی را ندارد

در ادامه سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: کسی دست پزشک عمومی را برای هر کاری باز نگذاشته و قوانین و پروتکل ها، برای فعالیت هر کدام از فعالات عرصه سلامت کامل مشخص و واضح است و پزشک عمومی نمی‌تواند به عرصه‌های تخصصی ورود داشته باشد.

او افزود: تخلفات در هر حوزه‌ای هست و در پزشکی نیز با آن مواجهیم، اما برای برخورد با این تخلفات ما برخورد قاطع را خواهیم داشت.

آمار تخلف پزشکی به نسبت خدمات رسانی پزشکان، عدد قابل توجهی نیست

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: ثبت شکایت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۱۲۰ درصد کاهش داشته است و ثبت ۷هزار شکایت در سازمان نظام پزشکی و حدود ۶۵۰۰ شکایت در پزشکی قانونی در سال ۹۹، در مقایسه با خدمات رسانی به ۸۰۰ میلیون نفر خدمت رسانی در سال، عدد معنا داری نیست.

او افزود: چیزی که باید برجسته شود خدمات رسانی به جامعه پزشکی در بیست ماه کروناست هرچند هر تخلفی وجود داشته حتما مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت. طی دوسال کرونا با توجه به حجم بی سابقه اطلاعات و مراجعه بیماران، در ماه نهایتا ثبت یک شکایت در حوزه کرونا داشتیم.

برچسب ها: پزشکان مهاجرت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
مهاجرت می‌کنند تا پولی را که از جیب مردم ایران درآوردند، خارج از کشور خرج کنند وگرنه در کشورهای غربی کسی به این افراد بیسواد اجازه کار نمی‌دهد
ناشناس
United States of America
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
باید بفهمید که شرایط و نوع زندگی رو یک اقلیت بیسواد و پر مدعا نمی تونه برای نخبگان جامعه تعیین کنه و گرنه نخبگان مهاجرت می کنن و میرن جایی که قدرشون رو بدونن و واسشون سر و دست بشکنن. و اونموقع شما می مونین با خنگای اطرافتون تا مشکلاتتون رو واستون حل کنن که البته بشین تا بتونن حل کنن
قاسم
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
انحصار گرایی ،نگاه صنفی و قیم مآبانه ، تافته جدا بافته از جامعه ،انتقاد ناپذیری ، پول روبی ،عدم سیری ، زندگی اشرافی و .... همه حاصل کار شما هست . آقای محترم پزشکی هم عین سایر کشور ها یک شغل شبیه سایر مشاغل هست نه شغل انحصاری با امتیازات بالا خودساخته !!!!!
معلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
در سایت whoبهداشت جهانی در Data /GHO در قسمت Indicators لغت doctor روسرچ کنید تعداد پزشک دارو ساز پرستار فیزیوتراپ رو بنویسید حتی نقشه مقایسه ای کشورها را من دیده ام خواهید دید سرانه کشور ما از بسیاری از کشورهای جهان اسلام کمتره مثلا در همه موارد از عربستان سرانه اش کمتره از واز کشورهای اروپایی بسیار کمتر است.خوب مثلا هند بیش از یک میلیون دارو ساز داره و ایران حدود بیست هزار خوب معلومه اونوقت ما وارد کننده ماده اولیه دارویی از هند میشیم و سالانه چند میلیارد دلار مواد اولیه دارویی و تجهیزات مرتبط وارد میکنیم اولا پزشکا با توجه به هزینه بالا بهتره تعهد استخدامی در دو سال آخر بدند و دولت به جای این همه کارمند در وزارت بهداشت و سایر جاها استخدام کنه مطمئنا اکثرشون خدمتگزار ملت خواهند شدتا خیالشون راحت بشه و استخدام بشن البته همه دانشجویان لزوما بدرد این کار نمیخورند حتی ممکنه مانند همه اقشار تعهد لازم رو نداشته باشند ثانیا خروج آنها خودش نشون میده وضع ممکنه حادتر بشه پس باید افزایش بیا در پذیرش دانشگاه آزاد هزینه به عهده خود فرد است و یک دلیل کمبود داوطلب دوره تخصص هم باز به دلیل کمبودشون هست .ضمنا بسیاری از پزشکان پولدار به خارج مهاجرت میکنند و بسیاری فرزندان خود را در کشورهای دیگه برای پزشکی با دلار به خارج میفرستند بررسی میدانی تا حدودی بیانگر این موضوعات است البته ما در سپاسگزار زحمات بسیاری از این پزشکان که عمر خود را صرف خدمت میکنند میباشیم اما ما قبل از انقلاب مسایل سلامت ومشکل کمبود پزشک رو دیده ایم اگر نجنبیم وضع شاید بدتر بشه چون سال به سال با توجه به آمار موجود کشورها در این خصوص وضع خود را بهبود میدهند که در این سایت مشخصه.در مورد ادغام و رعایت حد و مرز هم همه جا یک متولی و وزارت خونه دو کارآموزش پزشکی و علوم رو میچرخونه. اونوقت شما خود ذی نفع خصوصی هستی چرا در امر دولتی که همه جا از وظایف وزارت علومه دخالت میکنی
انتشار یافته: ۴