در سالهای گذشته کشتار زیادی در حوزه دامهای مولد انجام گرفت و مسئولان امر به هشدارهای فعالان صنعت بی توجهی کردند.
قائم مقام اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به نقش کشتار دامهای مولد در گرانی گوشت گفت: بازار نهادههای دامی همچنان با اختلال مواجه است.
به گزارش مهر، سید موسی رهنمایی، قائم مقام اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به اینکه تأمین نهادههای دامی هم در بازار آزاد و هم در سامانه بازارگاه با اختلال مواجه شده است، گفت: حدود ۷۰ درصد نهادههای مورد نیاز دامداران صنعتی از طریق سامانه بازارگاه تأمین میشود، اما بارگیری آنها با تأخیر زیاد انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه بارگیری نهادهها به موقع نیست و این مساله برای تولیدکنندگان چالش ایجاد میکند، افزود: عدم بارگیری به موقع نهادههای دامی منجر به این میشود که دامداران ناچار باشند نهادههای مورد نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند.
رهنمایی اضافه کرد: در بسیاری موارد دامداران جو و ذرت را خریداری کردهاند و پول آن را نیز پرداختهاند، اما هنوز نهاده به دست آنان نرسیده است.
وی افزود: از طرفی در بازار آزاد نیز نهاده به راحتی یافت نمیشود و اگر هم باشد قیمت آن بسیار و حداقل تا ۴ برابر نرخ مصوب است. به طور مثال قیمت هر کیلوگرم ذرت ۹ تا ۱۰ هزار تومان، کنجاله سویا ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و جو نیز حدود ۹ هزار تومان است.
رهنمایی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه آیا میتوان کشتار دامهای مولد در دو سال گذشته را دلیل نابسامانیهای اخیر بازار گوشت دانست؟، گفت: این مساله در عرضه گوشت بی تأثیر نیست. در سالهای گذشته کشتار زیادی در حوزه دامهای مولد انجام گرفت و مسئولان امر به هشدارهای فعالان صنعت بی توجهی کردند.
گوشت قرمز از هفتههای پایانی پاییز سال گذشته روند افزایشی گرفت، به دنبال این اتفاق دولت که اواسط آبان ماه مجوز صادرات ۳۵۰ هزار رأس دام از کشور را صادر کرده بود، صادرات را متوقف کرد. با این حال نه تنها شرایط بازار متعادل نشد بلکه روند صعودی قیمتهای ادامه یافت و علی رغم واردات این کالا به کشور همچنان قیمت گوشت بالاست و نرخ هر کیلوگرم ران گوسفندی به ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان رسیده این در حالی است که فعالان بازار از رکود سنگین بازار گوشت خبر میدهند و عنوان میکنند که تقاضا برای این کالا در نوروز ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافته است.
کشتار دامهای مولد که به دلیل اختلال در بازار نهادههای دامی طی ۲ سال گذشته اتفاق افتاد، هشدارهای زیادی را به دنبال داشت و حتی وزارت جهاد کشاورزی در دستورالعملهایی کشتار دامهای مولد و آبستن را ممنوع اعلام کرد با این طبق اظهارات دامداران و فعالان بازار حجم کشتار بسیار زیاد بود و ذخایر کشور را تهدید میکرد.