اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس میکشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی میشوید و یا از آبریزش بینی رنج میبرید بهتر است تغییراتی در برنامهی غذایی تان ایجاد کنید.
احتقان و دیگر علائم آلرژی برای افرادی که دچار حساسیت هستند آزاردهنده است. خیلی از افراد با فرا رسیدن فصل زیبای بهار دچار مشکل میشوند و علائم کلافه کنندهای تجربه میکنند. در برخی موارد مواد غذایی نیز باعث تشدید یا بروز این علائم میشود. اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس میکشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی میشوید و یا از آبریزش بینی رنج میبرید بهتر است تغییراتی در برنامهی غذایی تان ایجاد کنید.
در این مطلب چند مادهی غذایی را ذکر میکنیم که باید از مصرف آنها بپرهیزید تا آلرژی تان کاهش پیدا کند.
متأسفانه این سبزی خوش رنگ که زینت بخش سالادها است میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک مانند خارش گلو، خشک شدن دهان یا ریزش اشک و خارش چشمها شود. گوجه فرنگی در بین میوه و سبزیجات دیگر بیشترین واکنشهای آلرژیک را در بین افراد حساس نسبت به گردهی گیاهان ایجاد میکند. به عقیدهی متخصصان به خصوص در فصل بهار (و پاییز)، سیستم دفاعی بدن یکی از پروتئینهای گیاهی موجود در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی را شناسایی کرده و با آن مانند گردههای آلرژی زا برخورد میکند؛ بنابراین خوردن گوجه فرنگی که حاوی این پروتئین است باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.
میوهی خندان، مغذی و مفید که مصرف آن توصیه میشود برای افرادی که دچار آلرژی هستند دردسرساز میشود. برخی میوهها مانند موز روی افرادی که نسبت به گردهی گیاهان حساسیت دارند تأثیر منفی میگذارد. موز در لیست میوهها و سبزیجات ایجاد کنندهی سندرم آلرژی دهانی قرار دارد. البته تشخیص حساسیت نسبت به میوه کار سختی نیست. علائم بعد از نیم ساعت از مصرف میوهی خاص بروز میکنند.
مازاد بلغم باعث بروز مشکلات آلرژیک فصلی میشود. محصولات لبنی مانند ماست میتوانند باعث بروز این مشکل شوند. به گزارش این سایت مصرف ماست میتواند باعث غلیظ شدن بلغم شود و این مسئله مانع از حرکت راحت آن در بدن میشود. این بلغم که وظیفهی بیرون ریختن ترکیبات بیگانه از بدن را بر عهده دارد اگر غلیظ و ساکن شود نمیتواند ترکیبات آلرژن و حساسیت زا را به سرعت از بدن بیرون بریزد و آن گونه که باید مؤثر عمل نمیکند؛ بنابراین اگر شما جزو قربانیهای آلرژیهای بهاری هستید از مصرف ماست خودداری کنید. در واقع خود فرد آلرژیک بهتر از هر فرد دیگری مواد غذایی حساسیت زا را تشخیص میدهد. چرا که نتایج برخی دیگر از پژوهشها نشان میدهد که فرزندان مادرانی که در دورهی بارداری ماست پروبیوتیک مصرف کرده اند در بزرگسالی کمتر دچار آلرژی شده اند. بهتر است محصولاتی با ترکیباتی مانند لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و باسیلوس کلوسی تهیه کنید و در صورت عدم واکنشهای آلرژیک از آن مصرف کنید.
بدون شک با واژهی «آنتی هیستامین» روی قرصها زیاد برخورد کرده اید. هیستامینها ترکیباتی هستند که توسط بدن تولید میشوند و داخل مواد غذایی وجود دارند. این ترکیبات میتوانند باعث بروز برخی از واکنشهای آلرژیک بخصوص در افراد حساس به قارچها و کپکها شوند. قارچهای خوراکی (پسرعموهای کپک ها) باعث افزایش هیستامینها شده و فرد را به عطسه و دیگر علائم آلرژیک وا میدارد. بهتر است از مصرف زیاد قارچ بپرهیزید.
در فصل گردهها از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای ادویه دار بپرهیزید. مواد غذایی تند باعث افزایش هیستامین میشود و علائم آلرژیک را تشدید میکند. البته این بدین معنی نیست که افراد آلرژیک باید به طور کامل از مصرف مواد غذایی تند و ادویه دار محروم شوند. کافی است که مصرف این مواد غذایی محدود شود یا اینکه از انواع کم ادویهتر و ملایمتر این مواد غذایی استفاده شود.
اگر شما جزو افراد آلرژیک هستید و تصمیم دارید که بهار امسال رژیم غذایی پارینه سنگی (پالئو) بگیرید بهتر است دست نگه دارید. این نوع رژیم شامل پرهیز از هر نوع غذایی است که در دوران پارینه سنگی و قبل از تحولات ایجاد شده در کشاورزی وجود نداشته است. اما متخصصان حوزهی تغذیه بر این عقیده هستند که مواد غذایی خام که در این نوع رژیم مورد استفاده قرار میگیرد بیش از مواد غذایی پخته شده باعث ایجاد آلرژی میشوند.
چون حاوی آفت کشها و دیگر آلایندههای غذایی هستند. این مسئله در خصوص میان وعدهها نیز صادق است. اگر مستعد آلرژی هستید نباید با سرعت تمام و بدون شستشوی کامل یا بدون پخت، میوههایی مانند سیب بخورید. برای افراد آلرژیک نیاز هست که سیب را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند. در حالت کلی اگر دچار آلرژی هستید از مصرف مواد غذایی خام بپرهیزید.
منبع: تبیان