bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۱۱۹۰

قیمت میلگرد تا کجا اوج می گیرد؟

قیمت میلگرد تا کجا اوج می گیرد؟
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱

قیمت میلگرد سایز 16 اصفهان در سال گذشته همین موقع 14 هزار و 650 تومان بود که در انتهای اردیبهشت امسال به بالای 18 هزار تومان در بازار نیز رسید و بنابراین طی یک سال گذشته حدود 23 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. اوج قیمت میلگرد 16 اصفهان در سال گذشته در انتهای مرداد ماه سال 1400 رقم خورد و قیمت آن به 17 هزار و 900 تومان رسید. حال سؤال اینجاست قیمت میلگرد در سال جاری حداکثر تا چه نرخی می تواند افزایش یابد؟

قیمت میلگرد در یک سال گذشته

بنا بر آمارهای منتشر شده توسط مرکز آمار، رشد سطح عمومی قیمت ها در فاصله ی زمانی یکساله حدود 35 درصد بوده و قیمت دلار نیز همین حدود یعنی 36 درصد رشد کرده است. بنابراین می توان گفت از اردیبهشت سال 1400 تا اردیبهشت سال 1401 رشد قیمت میلگرد با تورم و همینطور رشد نرخ ارز متناسب نبوده و از آن ها عقب افتاده است.

علت اصلی اینکه قیمت میلگرد در یک سال گذشته کمتر از تورم و نرخ رشد دلار گران شده است را می توان با رکود در بازار مسکن و همینطور بازار ساخت و ساز کشور توضیح داد. در واقع اگر بازار ساخت و ساز در کشور رونق داشت حتی می شد تصور کرد که قیمت میلگرد بیشتر از تورم افزایش یابد. برای مشاهده قیمت میلگرد کلیک کنید.

قیمت آهن در 12 ماه گذشته

قیمت شمش فولادی نیز طی یک سال منتهی به اردیبهشت 1401 از 13 هزار و 150 تومان در بازار به بالای 16 هزار تومان رسیده و همانند قیمت میلگرد حدود 23 درصد رشد کرده است. این نوع رفتار مشابه نشان می دهد قیمت میلگرد تا چه حدی به قیمت شمش وابسته است.

رابطه ی قیمت میلگرد با قیمت شمش

همبستگی بالای قیمت میلگرد اصفهان و شمش از شباهت نمودار قیمت میلگرد با نمودار قیمت شمش نیز کاملا مشخص و معلوم است. همانطور که در دو نمودار زیر مشاهده می شود قیمت میلگرد و شمش با یکدیگر بالا و پایین می روند و شیب فراز و فرودهای هر دو نمودار تقریبا با یکدیگر برابر است. علاوه بر این، قله ها و دره های هر دو نمودار نیز از لحاظ زمانی کاملا بر یکدیگر منطبق هستند.

قیمت میلگرد تا کجا اوج می گیرد؟

تصویر شماره 2- نمودار قیمت میلگرد 16 اصفهان- از اردیبهشت 1400 تا 1401

قیمت میلگرد تا کجا اوج می گیرد؟

تصویر شماره 3- نمودار قیمت شمش فولادی- از اردیبهشت 1400 تا 1401

معنای این ادعا این است که قیمت شمش و میلگرد بر روی یکدیگر اثر می گذارند و شدت تغییرات آن ها با یکدیگر همسان است.

پیش بینی قیمت میلگرد از روی قیمت شمش

نتیجه ای که از مقدمات گفته شده در بالا می توان گرفت این است که اگر بتوانیم روند قیمت شمش فولادی را در آینده پیش بینی کنیم احتمالا خواهیم توانست روند قیمت میلگرد را نیز تا حد خوبی تحلیل کنیم. بنابراین برای پیش بینی قیمت میلگرد ابتدا به سراغ پیش بینی قیمت شمش فولاد می رویم و برای اینکه متوجه شویم قیمت میلگرد تا کجا اوج می گیرد باید ابتدا کشف کنیم قیمت شمش فولادی در سال 1401 نهایتا تا کجا می تواند افزایش یابد.

اثر قیمت جهانی فولاد بر قیمت میلگرد

یکی دیگر از مهمترین عواملی که قیمت میلگرد به آن وابسته است قیمت های جهانی فولاد است. وقتی در اثر تغییر و تحولات اقتصادی و یا سیاسی دنیا، قیمت جهانی فولاد بالا می رود طبیعتا این روند جهانی بر روی بازار آهن در داخل کشور نیز مؤثر بوده و قیمت میلگرد را در ایران نیز بالا خواهد برد. اما این اثرگذاری چگونه اتفاق می افتد؟

با بالا رفتن قیمت فولاد در جهان قیمت میلگرد در منطقه و دنیا بالا خواهد رفت. بنابراین برای فولادسازان و نوردکاران، صادرات شمش و میلگرد سودآوری بیشتری نسبت به گذشته خواهد داشت. همین عامل کافی است تا انگیزه ی صادرات آهن در کشور افزایش یابد اما با افزایش صادرات میلگرد عرضه ی داخلی آن کاهش می یابد و همین عامل قیمت میلگرد را در داخل کشور بالا می برد.

اوج قیمت میلگرد در سال 1400

برای پاسخ به این سؤال که قیمت میلگرد در سال 1401 تا کجا می تواند اوج بگیرد ابتدا باید به روند قیمت میلگرد در سال گذشته بپردازیم و ببینیم در سال 1400 قیمت میلگرد تا کجا بالا رفت. قیمت میلگرد که در انتهای اسفند 99 همچنان زیر 13 هزار تومان قرار داشت در فروردین سال 1400 به 13 هزار تومان رسید. پس از آن پیوسته در حال رشد بود تا در انتهای مرداد ماه به قله ی خود در سال 1400 رسید و تا نزدیکی های 18 هزار تومان بالا رفت.

در ادامه اما رکود بر بازار آهن چیره شد و قیمت میلگرد تنزل یافت تا اینکه آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در اوایل اسفند سال 1400 قیمت جهانی فولاد را به طور شدیدی بالا برد و همین عامل باعث شد تا قیمت میلگرد دوباره تا نزدیکی های 18 هزار تومان بالا بکشد. تداوم این روند صعودی قیمت میلگرد در ابتدای سال 1401 باعث شد تا قیمت میلگرد در میانه های فروردین امسال به اوج تاریخی خود تا کنون یعنی 18 هزار و 500 تومان برسد و پس از آن کمی افت کرده و تا مرز 18 هزار تومانی در اردیبهشت 1401 پایین بکشد.

فاصله ی 3 ماهه تا میلگرد 20 هزار تومانی

حال با در نظر گرفتن تورم، قیمت دلار، قیمت جهانی فولاد، قیمت شمش فولادی و همینطور روندهای گذشته ی قیمت میلگرد می توانیم تا حدودی بازار آهن را در سال جاری تحلیل کرده و به این سؤال پاسخ دهیم که قیمت میلگرد در سال 1401 تا کجا اوج می گیرد.

شرایط تورمی کشور، بازار ساخت و ساز و همینطور قیمت های جهانی فولاد تقریبا شبیه سال گذشته همین موقع است. در اردیبهشت سال پیش قیمت شمش در بازار داخلی 13 هزار و 200 تومان بود که در انتهای مرداد ماه به 16 هزار و 400 تومان رسید و طی 3 ماه نزدیک 24 درصد رشد کرد. اگر چه قیمت شمش فولادی در انتهای اردیبهشت امسال به 16 هزار تومان هم رسید اما محاسبات زیر نشان می دهد این قیمت، قیمت واقعی شمش فولاد نیست.

با احتساب دلار نیمایی 24 هزار و 500 تومانی روز، هر تن شمش صادراتی 600 دلاری، وضع 2 درصد عوارض صادراتی و با انجام محاسبات زیر قیمت واقعی شمش فولادی در حال حاضر حدود 14 هزار و 400 تومان است و قیمت آهن در بازار حدود هزار و 500 تومان حباب مثبت دارد.

0.98*0.6*24500=14400

اگر فرض کنیم در تابستان امسال اثر قطعی برق بر روی قیمت میلگرد تقریبا به اندازه ی اثر قطعی برق بر روی بازار آهن در سال گذشته باشد می توان انتظار داشت طی 3 ماه آینده به قیمت واقعی شمش 24 درصد اضافه شود. بنابراین انتظار می رود به دلیل تورم و قطعی برق فولادسازان قیمت شمش تا پایان مرداد ماه به حدود 18 هزار تومان برسد. اگر هزینه ی تولید میلگرد از شمش فولادی و همینطور میزان سود نوردکاران را روی هم 10 درصد در نظر بگیریم و به نرخ 18 هزار تومانی شمش اضافه کنیم می توان گفت حتی اگر حباب قیمت شمش نیز تخلیه شود باز هم قیمت میلگرد در تابستان تا مرز 20 هزار تومانی اوج خواهد گرفت.

با مراجعه به سایت مدیران آهن می توانید به تحلیل های بیشتری در مورد قیمت میلگرد دست یابید.