حجتالاسلام صدیقی به نقش مردم در اجرای عدالت اجتماعی و سیاسی اشاره کرد و گفت: کاهش فاصله طبقاتی و تامین حداقلها مهمترین انگیزه مسئولان در حکومت علوی است تا هیچ کسی گرسنه نماند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه غدیر نقشه راه جامعه اسلامی است، گفت: حضرت علی (ع) منادی عدالت در گستره تاریخ است.
به گزارش ایسنا، کاظم صدیقی یکشنبه ۲۶ تیرماه در همایش یینالمللی عدالت از منظر امیرالمومنین در اراک از عید غدیر به عنوان عید الهی و بزرگترین حادثه عالم خلقت یاد کرد و افزود: واقعه غدیر خم روز بیعت امت با امامت و روز مشخص شدن حاکمان عرش الهی بر فرشیان و تجلی حق، عدل، معنویت و همه ارزشهاست.
وی در ادامه به مفهوم عدل پرداخت و بیان کرد: قرار گرفتن هر فرد در مسندی که شایسته اوست مصداق عدل است و اگر کار به دست نااهلان سپرده شود مصداق ظلم سیاسی و خلاف عدل است.
وی با تاکید بر اینکه آسمانها و زمین بر عدل استوار است، گفت: هر موجودی حرکت جوهری داشته و از درون خود جوشش دارد و عدالت فقهی این است که انسان از گناهان کبیره خود را صیانت کند و در انجام واجبات اهتمام داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر وسعت عدالت در برابر ظلم گفت: عدل تعیین کننده حق است و هر کس را در چارچوب خود قرار میدهد. احسان که به معنای گشایش است باید در کنار عدل قرار گیرد و مردم باید با دو بال عدل و احسان حرکت کنند.
وی بیان کرد: خودسازی بالاترین معیار برای تحقق عدالت اجتماعی است یعنی هر کسی که شعار عدالت سر میدهد اول باید از این ویژگی برخوردار باشد و در زندگی روزمره خویش عدالت محور باشد. خدمت صادقانه به مردم، اجتناب از طمع، سوءاستفاده نکردن و به دنبال منافع شخصی نبودن موجب خواهد شد تا انسان عدالت را برقرار کند.
صدیقی در ادامه با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) پرچم عدالت اجتماعی را به اهتزار درآورده است، افزود: در واقعه غدیر مردمی که تشنه عدل بودند در عمل به فرمان خدا با حضرت علی (ع) بیعت کردند.
وی در خصوص عدالت سیاسی با استناد به خطبه شقشقیه حضرت علی (ع) نیز گفت: عدالت سیاسی یعنی حق به حقدار داده شود و نباید افرادی که محق هستند کنار زده شوند. نقش مردم در صحنه که همانا جمهوریت حکومت اسلامی است، یک اصل است و حفظ مردم منجر به اجرای عدالت خواهد شد.
وی افزود: وقتی مردم در کنار حکومت قرار گرفتند و ظلمزدایی و فسادزدایی به عنوان یک مطالبه از سوی امت مطرح شد حجت بر کارگزاران تمام است و باید بر برقراری عدالت مطالبه مردم را برآورده کنند. ایجاد فاصله طبقاتی و ظلم یک ناعدالتی در جامعه است.
صدیقی به نقش مردم در اجرای عدالت اجتماعی و سیاسی اشاره کرد و افزود: کاهش فاصله طبقاتی و تامین حداقلها مهمترین انگیزه مسئولان در حکومت علوی است تا هیچ کسی گرسنه نماند.
وی در خصوص عدالت قضائی با تاکید بر اینکه قضاوت یک هنر است، گفت: حضرت علی (ع) تجلی قضاوت اسلامی است و هر وقت علما نمیتوانستند قضاوت درستی انجام دهند به امام علی (ع) پناه میآوردند. هنر قضاوت این است که قاضی با روشهای روانشناسانه حقیقت را متوجه شود و به عدالت حکم دهد.