bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۷۰۷۹۰

روایت بانوی پزشک ایرانی از فتح قله اورست

روایت بانوی پزشک ایرانی از فتح قله اورست

اولین بانوی پزشک ایرانی که موفق شده قله اورست را فتح کند گفت: در یک‌سال اخیر و از پاییز سال گذشته، به سمت اولین قله هشت هزاری به نام قله ماناسلو قدم برداشتم که هشتمین قله بلند جهان است و تجربه بسیار خوبی برای من بود. سپس به اورست فکر کردم و توانستم در بهار امسال، بر فراز قله اورست به عنوان چهارمین بانوی ایرانی بایستم.

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۱

اولین بانوی پزشک ایرانی که موفق شده قله اورست را فتح کند، درباره انگیزه اش برای صعود به ارتفاعات بالا، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش مهر، در مراسم روز پزشک و داروساز که به میزبانی سازمان نظام پزشکی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، از افسانه حسامی فر، اولین بانوی پزشک ایرانی که اخیراً موفق به فتح قله اورست شده است، تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

حسامی فر در حاشیه این مراسم گفت: سلامت، یکی از بزرگترین نعمت‌های خداست که همه ما باید از آن مراقبت کنیم. حفظ این موهبت و لطف خداوند، در دنیای ماشینی امروز که ما تحت فشار انواع عوامل مختل کننده سلامت از قبیل استرس‌ها، کم تحرکی و تغذیه فست فودی هستیم، نیاز به برنامه ریزی و دقت نظر دارد و به این جهت همه مردم باید اصلاح سبک زندگی را در دستور کار خود قرار دهند.

وی اضافه کرد: پزشکان و داروسازان نقش بسزایی در این میان دارند و می‌توانند با هوشمندی و همدلی که همواره با مردم داشته اند، مسیر روشنی را برای اصلاح سبک زندگی مردم پیش روی آن‌ها قرار دهند.

حسامی فر تاکید کرد: پزشکان و داروسازان علاوه بر اینکه در فرآیند درمانی، ایفای نقش می‌کنند که در جای خود شایسته و ارزنده است، ولی نقش اساسی آنها، در مباحث پیشگیری است که می‌تواند موجب تحول عظیم در زمینه بهداشت و سلامت مردم شود.

وی در رابطه با وضعیت خودش تصریح کرد: من متولد ۱۳۵۵ و ساکن بجنورد هستم و کوه نوردی را از سال ۱۳۷۶ به صورت تفریحی شروع کرده ام، اما از حدود ۸ سال پیش، کوه نوردی را جدی‌تر دنبال کردم. صعود‌های داخلی من در فصل‌ها و شرایط و جبهه‌های مختلف بود تا بتوانم شرایط کوهستان را کاملاً درک کنم و چالش‌های آن را بشناسم و بتوانم از پس آن‌ها بر بیایم؛ بنابراین علی رغم اینکه کوه نوردی ورزشی همگانی، دسته جمعی و گروهیست، به صورت انفرادی در چند سال اخیر به قله‌های سبلان، دماوند، علم کوه و دیگر قله‌ها صعود کردم و تلاش کردم توامندی هایم را بصورت انفرادی برای حضور در ارتفاعات بالاتر و تحمل شرایط سخت‌تر بالا ببرم.

حسامی فر افزود: با توجه به اینکه هدفم صعود به ارتفاعات بالا که معمولاً زیر پوشش سنگین برف و یخ است، سعی کردم با حضور در این شرایط و در این مناطق با برف و یخ آشنایی و انس بیشتری داشته باشم و تجربیات فنی‌ام را ارتقا داده باشم.

این بانوی پزشک ادامه داد: در یک‌سال اخیر و از پاییز سال گذشته، به سمت اولین قله هشت هزاری به نام قله ماناسلو قدم برداشتم که هشتمین قله بلند جهان است و تجربه بسیار خوبی برای من بود. سپس به اورست فکر کردم و توانستم در بهار امسال، بر فراز قله اورست به عنوان چهارمین بانوی ایرانی بایستم.

وی افزود: البته قله K۲ یک قله بسیار فنی و جز یکی از قلل ۸ هزاری دنیا است و به سخت‌ترین کوه دنیا معروف است؛ ازاین‌رو نیاز داشتم که از نظر روحی و از نظر جسمی در حدی باشم که بتوانم به آن فکر کنم. خدا را شاکر هستم که توانستم به‌عنوان اولین بانوی کوهنورد ایرانی، بر فراز قله K۲ بایستم که برایم خیلی خوشحال‌کننده بود و حس بی‌نظیری داشت.

حسامی فر ادامه داد: اینکه یک پزشک هستم سبب شد احساس امنیت بیشتری برای خود و اطرافیان در کوهستان ایجاد کنم و از این بابت خیلی خوشحالم. در همین برنامه اخیری که برای فتح قله K۲ بودم، روزی نبود که یک مراجعه پزشکی به دلایل مختلف نداشته باشم و اینکه می‌توانم به دوستان و همراهانم خدمات برسانم، سبب می‌شد روحیه و نشاط بیشتری برای خودم و اطرافیانم فراهم کنم و همین جا جادارد به همه دانش آموزان کشورم توصیه کنم که مسیر رشد و پیشرفت را به خوبی دنبال کنند و با پشتکار و هوشمندی برای رسیدن به آرزوهایشان تلاش کنند.

برچسب ها: اورست
bato-adv
bato-adv
bato-adv