دسر خرمالو نوعی دسر میوهای است که خرمالو از ترکیبات اصلی آن به شمار میرود و دسری بسیار خوشمزه و زیبا برای پذیرایی در شب یلداست.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند.
به گزارش فرارو، دسر خرمالو یکی از انواع دسرهای خوشمزه میوهای است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و به دلیل داشتن میوه خرمالو دارای خاصیت بسیاری است. این دسر خوشمزه و پاییزی برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب خواهد بود. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر خرمالو همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
خرمالو رسیده: ۵ عدد
شیر: ۱ لیوان
شکر: دو سوم لیوان
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
بستنی وانیلی: ۳ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
آب سرد: نصف لیوان
خرمالو ازجمله میوههای خوشمزه و محبوب پاییزی است که همزمان با سرد شدن هوا به بازار میآید. خرمالو طبع گرم وتر دارد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامینهای گروه A، B و C است؛ همچنین دارای مواد معدنی گوناگون مانند منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و فیبر کافی است. خرمالو یک ملین طبیعی و تقویت کننده معده و دستگاه گوارش است؛ همچنین برای رفع کم خونی، کاهش چربی خون، پاکسازی کبد و درمان یبوست موثر است و به سلامت قلب و جلوگیری از سرطان کمک میکند.
برای تهیه دسر خرمالو بهتر است از خرمالوهای کاملا رسیده استفاده کنید. خرمالویی که برای این دسر تهیه میکنید، نباید گس و نارس باشد. خرمالوها از نظر میزان شیرینی متفاوت هستند، به همین دلیل اگر خرمالوی شما خیلی شیرین بود، از میزان شکر گفته شده، کم کنید و اگر خرمالوی شما کم شیرین بود، به میزان شکر گفته شده در دستور اضافه کنید.
ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
۱ ـ برای شروع کار ابتدا پودر ژلاتین را داخل آب سرد بریزید و هم بزنید؛ سپس ظرف را روی بخار کتری یا سماور درحال جوش بگذارید تا ژلاتین به روش بن ماری حل شود و مایعی شفاف به دست بیاید.
۲ ـ خرمالوها را پوست کنید و هسته وسط آن را بیرون بیاورید. تکههای خرمالو را همراه با بستنی وانیلی، خامه صبحانه، شکر و پودر ژلاتین آب شده داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و دو دقیقه بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.
۳ ـ مایه آماده دسر را داخل قالب یا ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را به مدت ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد و سفت شود. برای اینکه دسر را از قالب جدا کنید، باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش داخل ظرف برمیگردد.
بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.