یکی از مهمانان برنامه اقتصادی «پایش» با این توجیه که موضوع برنامه در مسیری متفاوت از آنچه به وی اعلام شده بود قرار گرفته است، ثانیههایی پس از پخش، آنتن زنده را ترک کرد.
به گزارش ایسنا، برنامه «پایش» شامگاه سهشنبه، ۱۸ بهمن ماه میزبان حسین قربانزاده، رئیس کل سازمان خصوصیسازی و علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز بود و بر اساس شواهد قرار بود این برنامه موضوع مولدسازی را مورد بحث قرار دهد؛ چنانچه پرسش برنامه هم در ارتباط با موضوعی در این زمینه (راهکار تقویت و شاففیت طرح مولدسازی اموال و داراییهای دولت) مطرح شد.
اما پس از پخش پلاتو و توضیحات ابتدایی مجری، مهمان این تذکر را به وی داد که آنچه در قالب پلاتو مطرح شد، موضوعاتی حول محور خصوصیسازی بود و مولدسازی در مقولهای کاملا جدا قرار میگیرد.
در ادامه قربانزاده که چند باری درباره واگذاری تیمهای استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی در برنامههای تلویزیونی حاضر شده است، پس از ارائه تاریخچهای از شرایط مولدسازی در کشور، با صحبتهای مجری و پرسشی از دیگر مهمان برنامه درباره مغایرت اظهارات قربانزاده با اصل ۵۸ قانون اساسی مواجه شد.
در نهایت رئیس سازمان خصوصیسازی پس از گذشت دقایقی از شروع گفتوگویی که قرار بود در قالب «پایش» روی آنتن برود، و پس از طرح نقدهای نماینده مجلس به خصوصیسازی، در اعتراض به تغییر موضوع، این برنامه زنده را در وقت تنفس ترک کرد؛ رفتاری که در ادامه از سوی مجری با واکنش و ارائه توضیحاتی به مخاطب همراه شد و علت را قرار گرفتن مسیر برنامه در فضای «مناظره» عنوان کرد.
هرچند قربانزاده ساعاتی پس از پخش برنامه «پایش»، با انتشار اسکرینشاتهای چتش با سردبیر برنامه، نشان داد که قرار بوده است به تنهایی در نشست حضور داشته باشد اما سازندگان برنامه برخلاف قرار ابتدایی عمل کرده و ترکیب مناظرهای چیدهاند.
او همچنین با انتقاد از مجری «پایش» نوشته است: «مجری تسلط نداشت و اجازه ازائه اسلایدهایی که آماده کرده بودم هم نداد و طرف مناظره بیشتر دنبال طرح پروندههای خصوصی سازی بود.»
بر اساس این گزارش، قهر مهمان روی آنتن زنده برای نخستین بار نیست که در صداوسیما رخ میدهد و در شبکههای تلویزیونی دنیا هم امری چندان دور از ذهن نیست.
چنانچه پیشتر شاهد بودهایم که رئیس اسبق سندیکای واردکنندگان ماده اولیه دارویی آبان ماه سال گذشته، از برنامهای در شبکه افق قهر کرد و از صحنه خارج شد. یا چند سال قبل بود که مسعود فراستی در برنامه «من و شما» پس از حرفهای تند مجری، در میانه برنامه زنده آنتن را ترک کرد. مهدی فخیمزاده هم در برنامه زنده «سینما دو» درباره بیانیه تهیهکنندگان پیرامون دستمزد بازیگران صحبت میکرد که بعد از ارتباط تلفنی با لاله اسکندری و معطلی در استودیو با بیان این مطلب که چنین چیزی در برنامه نبوده، بعد از پخش آیتمی، بدون خداحافظی برنامه را ترک کرد.
چند سال پیش هم پروفسور کردوانی در حین پخش گفتگوی زنده از تلویزیون، استودیو برنامه را ترک کرد.
اینها مواردی است که اولین نبودهاند و آخرین هم نخواهند بود؛ با این همه با توجه به حاشیههای اخیری که برنامههای زنده تلویزیونی با آن مواجه بودهاند، شاید در این میان ضرورت یادآوری یک نکته حرفهای بااهمیت به نظر برسد و آن بهرهگیری تلویزیون از شیوهی صحیح کنترل و مدیریت برنامه از سوی مجریانش است تا فضای برنامه بر اساس پِلن ابتدایی و از پیش طراحیشده پیش برود. استراتژیای که در صورت اجرایی شدن شاید نه حاشیه برنامه «هفت» و گلههای پس از آن پیش میآمد و نه اتفاق اخیر «پایش».