بسیاری از اردنیها بر این نظرند که عراق به عنوان کشوری نفتخیز، پس از صدام حسین توسط بسیاری افراد فاسد غارت شده است. سازمان شفافیت بینالملل، عراق را در میان ۲۵ کشور فاسد جهان قرار داده است.
بیست سال پس از سرنگونی صدام حسین، رئیس جمهور پیشین عراق، او همچنان در اردن از محبوبیت برخوردار است.
به گزارش فرارو، خبرگزاری فرانسه در گزارشی مینویسد در حالی که تصاویر صدام حسین و نمادهای مربوط به دوران حکمرانی او در عراق غیرقانونی هستند، اما تصاویر او در اردن دست به دست میشود. بنا به این گزارش، تصاویر صدام حسین روی پوشش گوشیهای تلفن همراه اردنیها تا آویز داخل تاکسیهایشان دیده میشود.
اردنیهای تحسینکننده صدام حسین که آشکارا علاقه خود را به مرد قدرتمند پیشین عراق بیان میکنند، از او به دلیل مقاومتش در برابر مداخلات غرب در خاورمیانه به عنوان قهرمان نام میبرند.
آنها همچنین صدام حسین را به دلیل آرمانهای ملیگرایانه عربیاش به یاد میآورند و حمایت او از فلسطین را تحسین میکنند.
عملیات نظامی ائتلافی به رهبری آمریکا در عراق در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ به سرعت رژیم صدام حسین را به زانو در آورد. صدام حسین حدود ۹ ماه از اسارت گریخت، اما سرانجام در دسامبر ۲۰۰۳ دستگیر و ۳ سال بعد توسط حکومت جدید عراق اعدام شد.
خلیل عطیه، نماینده مجلس اردن در خصوص دلایل محبوبیت صدام حسین در این کشور به خبرگزاری فرانسه گفت که دهها هزار اردنی از طریق بورسیههای تحصیلی در دوره او از دانشگاههای عراق فارغالتحصیل شدهاند.
همچنین او از کمک صدام حسین به خانوادههای شهدای فلسطینی و بازسازی خانههای فلسطینیها که توسط اسرائیل تخریب شده بودند به عنوان یکی دیگر از دلایل محبوبیت دیکتاتور پیشین عراق و فراموش نشدنش در میان شهروندان اردن نام برد.
خلیل عطیه در ادامه تصریح کرد که اردنیها رهبر پیشین عراق را به عنوان یک قهرمان و ناجی که ماموریتش توسعه ملت عرب بود، میشناسند.
به گفته او، صدام حسین تنها رهبر عرب بود که با رونق دادن به صنایع نظامی، ساخت تسلیحات را ممکن ساخت و اسرائیل را با ۳۹ موشک ساخت عراق هدف قرار داد.
یک دیپلمات پیشین عراق که در امان ساکن است هم بر این نکته تاکید دارد که عربها صدام را رهبر ملت عرب میدانستند.
اگرچه میراث وحشتناک صدام حسین تأثیر چندانی بر زندگی بسیاری از اردنیها نداشته، اما پیامدهای سرنگونی او دیدگاههای آنها را در مورد وضعیت این کشور همسایه تقویت کرده است.
بسیاری از اردنیها بر این نظرند که عراق به عنوان کشوری نفتخیز، پس از صدام حسین توسط فاسدها غارت شده است. سازمان شفافیت بینالملل، عراق را در میان ۲۵ کشور فاسد جهان قرار داده است.
به گفته برخی از اردنیها که با خبرگزاری فرانسه گفتگو کردهاند، آنچه در عراق اتفاق افتاده است، سقوط حکومت صدام نبوده بلکه سقوط این کشور بوده است.