bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۵۴۷۹۰

پیشنهاد علی اف به ارامنه منطقه قره باغ

پیشنهاد علی اف به ارامنه منطقه قره باغ

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در مصاحبه با یورو نیوز گفت: در مورد ارامنه قره‌باغ، آن‌ها نباید از به اصطلاح رهبرانشان پیروی کنند. این رهبران همیشه به آن‌ها دروغ می‌گویند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲

رئیس‌جمهوری آذربایجان به ارامنه ساکن منطقه قره‌باغ قول و تضمین‌هایی داد و از آن‌ها خواست تا بخشی از جامعه جمهوری آذربایجان شوند.

به گزارش  ایسنا، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان در مصاحبه با یورو نیوز گفت: در مورد ارامنه قره‌باغ، آن‌ها نباید از به اصطلاح رهبرانشان پیروی کنند. این رهبران همیشه به آن‌ها دروغ می‌گویند.

رئیس‌جمهوری آذربایجان افزود: ارامنه قره‌باغ باید درک کنند که بخشی از جامعه آذربایجان شدن را با تضمین‌های امنیتی درک می‌کنیم، آن هم با حقوقی از جمله حقوق آموزشی، فرهنگی، مذهبی، شهری. آن‌ها زندگی نرمال و عادی خواهند داشت؛ و آن‌ها دیگر گروگان تحریف و دستکاری نخواهند بود. ما به آن‌ها زندگی عادی پیشنهاد می‌کنیم و فکر می‌کنم اگر به من گوش کنند باید بفهمند؛ و آن‌ها می‌دانند که به آنچه می‌گویم، عمل می‌کنم.

در اواخر ژوئیه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پس از گفتگو با همتایانش از ارمنستان و جمهوری آذربایجان گزارش داد که ایروان نیاز به متقاعد کردن ارامنه قره‌باغ در مورد اهمیت گفتگو با باکو را درک کرده و جمهوری آذربایجان هم به نوبه خود، آماده ارائه تضمین‌هایی در مورد حقوق ارامنه قره‌باغ به صورت متقابل بود.

در عین حال، علی‌اف در ۲۴ ژوئیه گفت که حقوق و امنیت ارامنه قره‌باغ براساس قانون اساسی جمهوری آذربایجان تضمین خواهد شد و قبل از آن هم در ماه آوریل گفت که ارامنه ساکن قره‌باغ باید تابعیت جمهوری آذربایجان را بپذیرند یا به دنبال محل دیگری برای زندگی باشند.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ که یک منطقه کوهستانی با اکثریت ارمنی واقع میان این دو کشور است که هر دو در آن حضور نظامی دارند، دو جنگ داشته‌اند. این درگیری که برای چند دهه ادامه یافته، در پاییز ۲۰۲۰ دوباره شعله‌ور شد و این بدترین تشدید تنش از دهه ۱۹۹۰ را رقم زد. خصومت‌ها در نهایت با آتش‌بسی به میانجیگری روسیه و استقرار نیرو‌های حافظ صلح روسیه در این منطقه پایان یافت.

در سال ۲۰۲۲، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث در مورد یک پیمان صلح در آینده را آغاز کردند. در ماه مه ۲۰۲۳، نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان گفت ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان به مساحت ۸۶۶۰۰ کیلومتر مربع است که شامل قره‌باغ هم می‌شود. علی‌اف هم گفت که اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می‌توانند در آینده نزدیک یک معاهده صلح امضا کنند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv