خورش کدو حلوایی یکی از بهترین غذاهایی است که در ماههای سرد سال میتوانید برای عزیزان خود درست کنید.
کدوحلوایی خواص بسیاری دارد که به شما پیشنهاد میکنیم از آن حتما در وعدههای غذاییتان استفاده کنید. خواص کدو حلوایی را در کتاب کاله بخوانید تا با آن آشنا شوید. در مطالب قبلی دستورغذایی کدو حلوایی با گوشت را گفتهایم، اما این بار طرز تهیه خورشت کدو حلوایی با مرغ به سه روش را خواهیم گفت.
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ باید سینههای مرغ را خوب شسته و خشک کنید. سپس آنها را روی تخته گوشت گذاشته و به اندازه دلخواه خرد کرده و بعد با نمک و فلفل مزهدارشان کنید. یک قابلمه متوسط انتخاب کنید و کمی روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، مرغهای تکهشده را داخل آن بریزید و هر طرف آن را برای پنج دقیقه تفت دهید. بعد از تغییر رنگ تکههای مرغ، آنها را در بشقاب ریخته و کنار بگذارید. پنکیک کدو حلوایی را برای صبحانه روزهای پاییزیتان امتحان کنید.
در دومین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ مجدد یک قاشق روغن به قابلمه اضافه کنید. به سراغ پیاز و سیر رفته تا آنها را ریز خرد کنید. زنجبیل را هم با توجه ذائقهتان، هر چقدر که میخواهید رنده کنید. پیاز خردشده را داخل قابلمه ریخته و برای چند دقیقه آن را تفت دهید تا پیازها سبک شوند. در ادامه سیر و زنجبیل رندهشده را اضافه کنید تا با یکدیگر تفت دهید. سپس زردچوبه به مواد اضافه کرده و برای پنج دقیقه آنها را با یکدیگر هم بزنید. در آخرین لحظه دارچین و فلفل قرمز را هم اضافه کرده و مواد را با یکدیگر تفت دهید. کوکو کدو حلوایی یکی دیگر از غذاهای خوشمزه است که میتوان با این میوه آماده کرد.
در سومین مرحله از طرز تهیه خورش کدو با مرغ، مرغهای مزهدار شده را به قابلمه اضافه کرده و به همراه دیگر مواد تفت دهید. مرغها را برای شش تا هفت دقیقه هم بزنید تا ادویهها به خوبی به خوردشان رود. حال به سراغ سیب و کدو حلوایی بروید. آنها را بعد از پوست کندن و خرد کردن خوب شسته و خشکشان کنید. حالا نوبت به دیگر مواد میرسد پس ذغالاخته، ربگوجه، آب لیمو، سیب و کدوحلوایی خردشده را به همراه آبمرغ به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید، اما در قابلمه را نگذارید، ۱۵ دقیقه زمان دهید تا مواد با یکدیگر بجوشند تا کدوها پخته شوند.
خورش کدو حلوایی با مرغتان آماده است آن را میتوانید در میهمانیها به همراه برنج ایرانی و یک کاسه ماست یونانی سرو کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ تمام مواد گفتهشده را باید آماده کنید. بعد پیاز را خرد کنید و کنار بگذارید. به سراغ هویج، سیر، فلفل دلمهای سبز و قرمز بروید تا آنها را هم مانند پیاز خرد کنید. حال یک قابلمه بزرگ انتخاب کرده و تمامی مواد ریزشده را درون آن بریزید. کمی روغن ریخته و آنها را تا جایی تفت دهید که پیازهایتان سبک و شفاف شوند. پیشنهاد ما به شما طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با زنجبیل در این روزها است.
در دومین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ، فیلههای مرغ را خلالی یا به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. برای ۱۰ دقیقه مرغها را تفت دهید تا قهوهای رنگ شوند. گوجه فرنگیها را هم خرد کرده و به مواد اضافه کنید بعد خوب با یکدیگر تفتشان دهید. بعد از نرم شدن گوجهها باید در قابلمه را گذاشته و حرارت گاز را کم کنید. زمان دهید تا مواد برای ۱۰ دقیقه با یکدیگر بجوشند. لته کدو حلوایی را هم در این روزهای سرد میتوانید امتحان کنید.
در سومین مرحله از طرز خورش کدو حلوایی با مرغ نوبت به اضافه کردن عدس میرسد که بهتر است آنها را از شب قبل خیس کرده یا آنها را بپزید. عدس و میزان آب گفتهشده را داخل قابلمه ریخته و در آن را ببندید. ۳۰ دقیقه زمان دهید تا مواد با یکدیگر بجوشند. حال به سراغ سیبزمینی و کدو حلوایی بروید. آنها را جداجدا خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که کمی نرم شوند. کنار این خورش خوشمزه سوپ عدس و عدسی را هم میتوانید برای صبحانه سرو کنید.
در چهارمین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ، اسفناجها را به مواد اضافه کنید و با یکدیگر هم بزنید. در آخر مزه خورش را چشیده و در صورت نیاز نمک، فلفل و دیگر ادویههای موردنیاز را به آن اضافه کنید. شما میتوانید برگهای اسفناج را آبپز کرده و تنها کنار ظرف سروتان بریزید. خورش کدو حلواییتان آماده سرو است، نوشجان! یکی از بهترین پیشغذاها در فصل پاییز سوپ کدو حلوایی است حتما آن را درست کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ باید یک قابلمه بزرگ انتخاب کرده و کمی روغن داخل آن بریزید. تا گرم شدن روغن به سراغ رانهای مرغ، پیاز، سیر و فلفل دلمهای بروید. هریک از آنها را در اندازههای دلخواه برش داده و کنار بگذارید. حال که روغن داغ شده است مرغهای تکهشده را داخل آن ریخته و برای پنج تا شش دقیقه تفت دهید تا قهوهای رنگ شوند. حرارت را کم کنید سپس پیاز، سیر و فلفل دلمهای ریز شده را اضافه و برای چهار دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. برای صبحانهتان مربا و مارمالاد کدو حلوایی را هم امتحان کنید.
۲. آب مرغ، لوبیا سبز و کدوحلوایی را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ و لوبیا سبز باید یک ویکدوم فنجان آب مرغ، گوجهفرنگی خردشده، پاپریکا و نمک را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. با جوش آمدن مواد، کدوی خرد شده و لوبیاسبز را هم اضافه کنید. ۱۰ دقیقه زمان دهید تا مواد با یکدیگر جوشیده و کدوها نرم شوند. سپس نشاسته ذرت، کره بادامزمینی و آبمرغ را در ظریفی ریخته و هم بزنید. آن را به قابلمه اضافه کرده و تا یکدستشدن مواد هم بزنید. حال که لوبیاسبز در دسترستان است میتوانید طرز تهیه خورش لوبیا سبز را در کتاب کاله خوانده و آن را امتحان کنید.
خورش کدو حلوایی غذایی است که با آمدن کدو میتوانید آن را به راحتی در ماههای سرد سال آماده کنید. طعم کدوحلوایی مناسب آماده کردن هر نوع دسر و خورشتی است. در بالا سه روش طبخ مجلسی آن را توضیح دادبم با اینحال نیاز است که نکاتی را در ادامه یادآور شویم.
گوشت سینه مرغ یا فیله بهترین قسمت مرغ است که در طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ از آن میتوانید استفاده کنید. با اینحال گوشت ران بدون استخوان و بدون پوست هم میتواند گزینه مناسبی برای این خورش باشد.
شما این خورش خوشمزه را به راحتی در ظروف پلاستیکی دربسته ریخته و تا سه روز در یخچال نگهداری کنید. این ظرف دربسته را در فریزر هم برای سه ماه میتوانید نگه دارید، اما غلظت آن تغییر خواهد کرد. انواع تزئین کدو حلوایی را در کتاب کاله بخوانید تا برای مراسم شب یلدا و جشن هالوین راحتتر باشید.
این خورش خوشمزه را با موارد بسیاری میتوان سرو کرد که به بهترین آنها در ادامه اشاره خواهیم کرد:
۱. برنج سفید ایرانی، برنج قهوهای یا ترکیبی از هردوبه همراه ماست یونانی که بهترین گزینه برای پذیرایی در میهمانیها است.
۲. پوره سیبزمینی مورد دیگری است که کنار برنج سفید و خورش کدوحلوایی میتوانید در میهمانیها سرو کنید.
۳. نخودفرنگی و سیبزمینی سرخشده را هم میتوانید کنار ظرف خورشتان داشته باشید.
۴. نان کروتان را کنار خورش کدو حلوایی میتوانید سرو کنید، این مورد برای افرادی مناسب است که علاقهای به خوردن برنج ندارند.
خورش کدو حلوایی خوشرنگ را نه تنها با مرغ بلکه با گوشت گوسفند و فیله گوساله هم میتوانید درست کنید، اما گوشت بوقلمون بهترین جایگزین گوشت مرغ میتواند باشد که آن را خوشمزهتر هم خواهد کرد. کدو حلوایی کبابی را هم امتحان کنید.
آبلیمو، آبغوره و ربانار مزه خورشت کدو حلواییتان را ملس متمایل به ترش خواهد کرد، اما اگر شما طعم شیرین را میپسندید میتوانید به همراه آلو یک قاشق شکر هم به خورشتان اضافه کنید. طرز تهیه شیر کدو حلوایی با فندق را بخوانید.
اگر مصرف گوشت برای سلامتی شما ضرر دارد یا گیاهخوار هستید به راحتی میتوانید آن را با قارچ یا حبوبات درست کنید. افراد گیاهخوار این میوه پاییزی میتوانند طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان را هم امتحان کنند.
منبع:کتاب کاله