معاون وزیر صمت، گفت: در اجرای قانون سامانه مودیان هیچ تاخیری ایجاد نشده و این قانون به صورت صددرصد اجرایی میشود و اصناف طلا هم این موضوع را پذیرفتهاند.
معاون وزیر صمت گفت: در اجرای قانون سامانه مودیان، هیچ تاخیری ایجاد نشده و این قانون به صورت صددرصد اجرایی میشود.
به گزارش خبرآنلاین، در گفتگوی ویژه خبری موضوع توقف سه ماهه ثبت موجودی صنف طلا در سامانه جامع تجارت با حضور علیرضا شاهمیرزایی معاون وزیر صمت، موحدی رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی و نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلافروشان مورد بررسی قرار گرفت.
علیرضا شاهمیرزایی گفت: یک هفته در بازار ناآرامی بود که رفع شد. این مهلت سه ماه بود که اتصال دو سامانه جامع تجارت و مودیان بود. طلافروشان طبق سامانه مودیان نیاز به دریافت کد ملی ندارند. اما عدهای شبهه ایجاد کردند و سعی کردند القا کنند که اختلاط سامانهها رخ داده و مشکل سیستمی وجود دارد، اما الان این مسئله غیرواقعی مرتفع شده است.
معاون وزیر صمت افزود: طلا اهمیت و حساسیت خاصی دارد و این قانون عایدی سرمایه است و در این بین امنیت طلافروشان در نظر گرفته شده است. ما در همه صنوف قاچاق و تخلف داریم، ولی چون طلا دارای ویژگی خاصی است این اصلاحات در سامانه در حال انجام است. در اجرای قانون سامانه مودیان هیچ تاخیری ایجاد نشده و این قانون به صورت صددرصد اجرایی میشود و اصناف طلا هم این موضوع را پذیرفتهاند.
در ادامه موحدی گفت: سامانه مودیان صورتحساب الکترونیکی است که فاکتورها قبلا دستی بود، ولی امروز الکترونیکی از طرف فروشندگان انجام میشود. اهداف این سامانه مودیان ایجاد شفافیت کالا و خدمات کالا در کشور است. هر فروشنده که بخواهد عرضه کالا در سامانه مودیان ثبت کند باید در این سامانه ثبت کند به طوری که بستگی به خریدار دارد یعنی اگر خریدار معمولی باشد نیاز به دریافت کد ملی نیست.
او افزود: صاحبان مشاغل طلا، پلاتین، جواهر با هر میزان فروش کالا و خدمات الزاما باید صورت حساب را از پایانه فروشگاهی خود ارسال کنند و فروشندگان مواد معدنی و واحدهای فرآوری معدنی با هر میزان فروش ملزم به صورت حساب الکترونیکی هستند.
رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی در مورد اینکه کدام صاحبان مشاغل شامل طرح ارسال صورت حساب الکترونیکی میشوند؟ گفت: کلیه اشخاص حقیقی با فروش خالص کالا و خدمات بیشتراز ۱۸میلیارد تومان از ابتدای ۱۴۰۲ تا پایان شهریور در صورت داشتن پایانه فروشگاهی مکلف به ارسال صورت حسابهای ۱و۲ خواهند بود. همچنین اشخاص حقیقی صاحبان حرفههای پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، داروخانه، دامپزشکی، وکلا و مشاوران خانواده با هر میزان فروش کالا و خدمات هم ملزم به ارسال صورت حساب الکترونیکی هستند کما این که از سال ۱۳۹۸ قانون بودجه هر سال آنها را مکلف کرده که از پایانه فروشگاهیان استفاده کنند.
موحدی همچنین گفت: مالیات صنف طلا ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در کل سال بوده است. اگر بستر اطلاعاتی شفاف سازی شود مبنا روشنتر خواهد شد.
همچنین نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران گفت: سامانه جامع تجارت سال گذشته به ما تحمیل شد. ما مشکلات مالیات و ثبت امنیت سامانه داشتیم. سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود، اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.
وی افزود: شرایط صنعت طلافروشان فرآیند خاصی است و پیچیدگی ویژهای دارد و قابل امنیت نیست، اگر کسی صورت حساب الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت ارسال میکند این اطلاعات در سامانه مودیان مینشیند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانهها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.
به گفته او، در سامانه جامع تجارت باید مصرف کننده نهایی کد ملی ارائه کند، اما در سامانه مودیان اخذ کد ملی خریدار الزامی نیست.
بذرافشان گفت: مشکل ما سامانه جامع تجارت است.