bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۹۹۰۰۵
از قاچاق کوکائین تا تولید ویدئوکلیپ در زندان

چگونه «فیتو» اکوادور را در آستانه جنگ داخلی قرار داد؟

چگونه «فیتو» اکوادور را در آستانه جنگ داخلی قرار داد؟

فیتو که به عنوان یکی از خطرناک‌ترین جنایتکاران اکوادور شناخته می‌شود لوس چونروس را رهبری می‌کند که یک باند متشکل از زندانیان درگیر قاچاق مواد مخدر و اخاذی می‌باشد. فیتو که به دلیل ویدئو کلیپی که در حین گذراندن دوران زندان در آن دیده می‌شود "شیر شاه" لقب گرفت پس از قتل "خورخه لوئیس زامبرانو گونزالس" رهبر قبلی مافیا رهبری سندیکای تبهکاران را برعهده گرفت.

تاریخ انتشار: ۰۰:۰۲ - ۲۲ دی ۱۴۰۲

فرارو- اکوادور در بحبوحه خشونت‌های سازمان یافته توسط کارتل‌های مواد مخدر و گروه‌های سازمان یافته تبهکار در آستانه یک جنگ داخلی گسترده قرار گرفته است. آن کشور در حال عبور از یک درگیری مسلحانه داخلی است که توسط بدنام‌ترین تبهکار منطقه یعنی "فیتو" آغاز شده است.

به گزارش فرارو به نقل از سان و دیلی بیست، همه چیز از آنجا شروع شد که "آدولفو ماسیاس" با نام مستعار "فیتو" رهبر محکوم به زندان یکی از قدرتمندترین باند‌های مواد مخدر اکوادور در حین گذراندن دوران محکومیت ۳۴ ساله خود از زندان ناپدید شد. آن قاچاقچی مواد مخدر که کارتل بدنام لوس چونروس را رهبری می‌کند در در روز انتقال برنامه ریزی شده خود به یک زندان فوق امنیتی از زندان فرار کرد.

پس از فرار او تقریبا همه گروه‌های مسلح در اکوادور تهدید‌های وحشتناک جنگ را در سراسر کشور صادر کردند. این موضوع باعث شد تا "دانیل نابوآ" رئیس جمهور اکوادور وضعیت بحرانی را اعلام کند و مجوز عملیات نظامی برای خنثی کردن اقدامات آن گروه‌ها را صادر کرد.

چگونه

در روز فرار فیتو یاران اش در لوس چونروس به زور وارد استودیو پخش تلویزیونی تی سی تی وی شدند و خبرنگاران و کارکنان آن شبکه تلویزیونی را به گروگان گرفتند و در حالی که فریاد می‌زدند "نه، پلیس نیست" رو به دوربین دست‌های شان را به نشانه اشاره می‌گرفتند. آنان نمی‌گفتند:"ما روی آنتن هستیم تا بدانند با مافیا بازی نمی‌کنیم".

در حالی که افسران مجری قانون بعدا افراد مسلح را در استودیو بازداشت کردند تا وضعیت عادی برقرار شود حملات مشابهی در سرتاسر کشور در کمترین زمان شروع شد. اعضای باند‌های تبهکار مختلف و کارتل‌های مواد مخدر اکنون به خیابان‌های سراسر اکوادور آمده اند و حملات گسترده‌ای را به اماکن عمومی و سایر موسسات انجام می‌دهند. مردان مسلح در حال ورود به دانشگاه گوایاکیل در تلاش برای ربودن دانشجویان و در حال ورود به بیمارستان تئودورو مالدونادو برای ربودن پزشکان دیده شدند. صدای تیراندازی در هر دو محل شنیده شده و دستور تخلیه مجتمع ریاست جمهوری و مناطق اطراف آن در کیتو به دلیل نگرانی‌های ایمنی صادر شده است.

چندین افسر پلیس ربوده شدند و یک رشته انفجار در سراسر کشور به وقوع پیوست. دانیل نوبوآ رئیس‌جمهور اکوادور وضعیت فوق‌العاده ۶۰ روزه اعلام کرد و این وضعیت را "درگیری مسلحانه داخلی" خواند. در پاسخ به فرمان رئیس جمهور اکوادور گروه‌های مسلح مختلف چند افسر پلیس را ربوده و آنان را به زانو درآوردند.

در بیانیه گروه‌های تبهکار آمده است هرکس بعد از ساعت ۱۱ شب در خیابان دیده شود "اعدام خواهد شد". وضعیت امنیتی اکوادور اکنون به حدی بدتر شده که نوبوا وجود "درگیری مسلحانه داخلی" در آن کشور واقع شده در آمریکای جنوبی را اعلام کرده است. از زمان آغاز وضعیت فوق العاده ۶۰ روزه در اکوادور در روز دوشنبه حداقل ۱۰ نفر کشته شده اند. اکنون به ارتش اکوادور دستور داده شده که برای مقابله با جنگ داخلی به مبارزه با سلاطین مواد مخدر در داخل خیابان‌ها بپردازد.

روبرتو ایزوریتا سخنگوی دولت در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که "بیش از ۳۰۰۰ پرسنل مجری قانون اکنون در تلاش برای یافتن فیتو هستند". با این وجود، محل اختفا و راه فرار او هنوز مشخص نیست.

چگونه

فیتو کیست؟

فیتو که به عنوان یکی از خطرناک‌ترین جنایتکاران اکوادور شناخته می‌شود لوس چونروس را رهبری می‌کند که یک باند متشکل از زندانیان درگیر قاچاق مواد مخدر و اخاذی می‌باشد. فیتو که به دلیل ویدئو کلیپی که در حین گذراندن دوران زندان در آن دیده می‌شود "شیر شاه" لقب گرفت پس از قتل "خورخه لوئیس زامبرانو گونزالس" رهبر قبلی مافیا رهبری سندیکای تبهکاران را برعهده گرفت. فیتو ۴۴ ساله قبل از ناپدید شدن از زندان در مجتمع ندامتگاهی گوایاس دوره محکومیت ۳۴ ساله خود را به اتهام قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته و قتل سپری می‌کرد.

فیتو هم چنین با پرونده‌های مختلف قتل و اخاذی و هم چنین ترور‌های سیاسی برجسته مرتبط بوده است. فرناندو ویلاوینسسیو نامزد انتخاباتی که علیه کارتل‌های قدرتمند مواد مخدر اکوادور صحبت می‌کرد پیش از انتخابات برگزار شده در آن کشور در سال گذشته در ماه آگوست در کیتو پایتخت آن کشور به قتل رسید. ویلاوینسیو و تیم اش گزارش داده بودند که از سوی فیتو و گروه اش لوس چونروس تهدید شده اند. فیتو با زندانی شدن بسیاری از دوستان اش بر تمام زندان‌های کل اکوادور تسلط دارد به گونه‌ای که یک موزیک ویدئو با حضور او در داخل زندان فیلمبرداری شده بود.

به گزارش واشنگتن پست این آهنگ که The Lion’s Ballad نام دارد حاوی نیش و کنایه به دولت اکوادور است و در آن اشاره می‌شود که دولت قادر به کنترل زندان‌های آن کشور که مملو از اعضای باند‌های قدرتمند می‌باشد نخواهد بود. باور عمومی بر آن است که فعالیت‌های تبهکارانه فیتو فراتر از دیوار‌های زندان است و حتی طبق گزارش‌ها به عنوان بازوی عملیاتی کارتل سینالوآ در مکزیک عمل می‌کند.

اخیرا تصاویری از "ورونیکا بریونس زامبرانو" دختری که دوست فیتو است پس از فرار فیتو از زندان منتشر شد. این دختر در اکتبر ۲۰۲۱ میلادی پس از آن که یک هفته را در سلول زندان همراه با فیتو گذرانده بود به عنوان شریک زندگی او شناخته شد. ورونیکا در حالی که یونیفورم نگهبانی به تن داشت در میانه شورش در حالی که می‌خواست از زندان خارج شود دستگیر شد. او برای مدتی همراه با یک راهنمای زندان در بازداشت به سر برده بود، اما بنابر گزارش‌ها پس از توافق فیتو با مقام‌های زندان آزاد شد. در صفحات آن دختر در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی هیچ اشاره‌ای به لوس چونروس یا فیتو نشده است. هنوز مشخص نیست که پلیس در حال تحقیق از او برای یافتن سرنخ‌هایی از فیتو می‌باشد یا خیر.

فیتو ۴۴ به طور یکپارچه کارتل خود را با استفاده از گوشی‌های تلفن همراه قاچاق از پشت میله‌های زندان اداره می‌کرد و توسط زندانیان همکارش که به اسلحه‌های تهاجمی مسلخ بودند مورد محافظت قرار می‌گرفت. گفته می‌شود علاوه بر آن که فیتو و یاران اش در قاجچاق کوکائین و جرائم سازمان یافته نقش دارند پس از ربایش افراد آنان را مجبور می‌کنند تمام پس اندازشان را از طریق دستگاه‌های خودپرداز دریافت کرده و به کارتل مواد مخدر تحویل دهند تا در ازای ان آزاد شوند.

علیرغم آن که عملیات لوس چونروس کاملا شبهی اقدامات کارتل‌های مکزیکی و کلمبیایی در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی است با این وجود، دامنه و سطح عملیات کارتل اکوادور بسیار کوچک‌تر بوده و متفاوت عمل می‌کند تا حد زیادی بدان خاطر که گروه‌های تبهکار اکوادور اغلب بیش از تولید مواد مخدر در حمل و نقل آن نقش دارند.

اکوادور به توقف گاه مهمی برای قاچاقچیان مواد مخدر از آمریکای جنوبی تبدیل شده و دولت کلمبیا در سال‌های اخیر به شدت کارتل‌های مواد مخدر درون آن کشور را سرکوب می‌کند. انتقال مواد مخدر به اکوادور صورت می‌گیرد، اما خرید و فروش آن به شبکه‌ها و گروه‌های فراملی خارج از اکوادور وابسته است. اصلی‌ترین گروه خارجی بدنام مرتبط با لوس چونروس کارتل سینالوآ در مکزیک است. این کارتل در زادگاه ال چاپو فعالیت می‌کند که مانند اکوادور دارای بندر‌هایی در ساحل اقیانوس آرام است.

برچسب ها: محمد نوین
bato-adv
bato-adv
bato-adv