bato-adv
bato-adv

طرز تهیه شیرینی قندی سه رنگ بدون فر؛ شیرینی خوشمزه عید نوروز

طرز تهیه شیرینی قندی سه رنگ بدون فر؛ شیرینی خوشمزه عید نوروز

شیرینی قندی سه رنگ یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و بسیار آسان خانگی است که می‌توانید آن را برای پذیرایی در عید نوروز تهیه کنید.

فراروـ  با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی‌های خوشمزه خانگی رونق می‌گیرد. شیرینی‌های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی قندی یکی از انواع شیرینی‌های آردی و خشک است که دستور پخت ساده‌ای دارد و می‌توانید با روشی آسان و موادی در دسترس آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. شیرینی قندی از آنجا که به صورت سه رنگ است، ظاهر بسیار زیبایی دارد و برای پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب است. اگر حوصله درست کردن شیرینی‌های سخت را ندارید و دوست دارید یک شیرینی راحت و بدون فر را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش شیرینی قندی با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۲۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۲۰ گرم
پودر قند: ۱۲۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
خرفه و کنجد برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه

شیرینی قندی سه رنگ

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن جامد را داخل یک کاسه پیرکس بریزید و روی بخار کتری درحال جوش بگذارید تا روغن کم کم شفاف شود و به حالت مایع دربیاید. حالا روغن را داخل یخچال بگذارید و اجازه بدهید حدود ۱ ساعت بماند و دوباره غلیظ شود. روغن آماده را داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس پودر قند و پودر هل را به آن اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود. حالا همزن برقی را روشن کنید و به مدت ۱ دقیقه مواد را هم بزنید. همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعد آرد را کم کم و طی سه مرحله همراه با بکینگ پودر به مواد شیرینی اضافه کنید و وقتی خمیر شروع به سفت شدن کرد، با دست و نوک انشگتان خمیر را چند دقیقه ورز بدهید. خمیر آماده را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت زعفران و به یک قسمت پودر کاکائو بزنید و ورز بدهید تا مواد به خورد خمیر برود و قسمت سوم خمیر را به صورت ساده نگه دارید. از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دست گرد کنید و با نوک چاقو روی خمیر چند شیار ایجاد کنید. شیرینی‌های آماده را داخل یک ماهی تابه نچسب بچینید و روی شیرینی‌های زعفرانی و سفید خرفه و روی شیرینی‌های کاکائویی کنجد بریزید. ماهی تابه را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و درب ماهی تابه را ببندید. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا شیرینی‌ها نسوزد. ۲۰ دقیقه بعد وقتی زیر شیرینی طلایی شد، یعنی شیرینی قندی خوشمزه شما پخته و آماده است، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ حتما آرد و پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

۲ ـ این شیرینی از آنجا که تخم مرغ ندارد، می‌توانید آن را داخل ظرف دربسته و در جای خنک و خارج از یخچال نگهداری کنید.

۳ ـ اگر می‌خواهید این شیرینی را داخل فر درست کنید، دمای ۱۸۰ سانتیگراد و مدت زمان ۱۵ دقیقه مناسب است.

۴ ـ با این مقدار مواد شما حدودا ۳۰ عدد شیرینی قندی خواهید داشت، بنابراین اگر می‌خواهید به میزان بیشتری از این شیرینی را تهیه کنید، باید مواد را دو برابر کنید.

۵ ـ برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آن‌ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv