در حالی که کیانوش رستمی قصد دارد در مسابقات جهانی در بحرین برای کشور کوزوو وزنه بزند، طبق پیگیریها مشخص شده که قرارداد او ۱۰ ساله است و پس از آن به عنوان مربی برای این کشور فعالیت میکند.
حدوداً یک ماه پیش نام کیانوش رستمی وزنهبردار نامدار ایران که دو مدال المپیک را در کارنامه خود دارد، در استارت لیست مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی بحرین قرار گرفت، اما با این تفاوت که او دیگر برای ایران قرار نیست وزنه بزند و نامش در لیست کشور کوزوو قرار گرفته است.
ماجرای کیانوش رستمی و وزنهبرداری ایران از همان ابتدا با شرایط پیچیدهای همراه بود؛ در حالی که او یکی از قهرمانان به نام این رشته ورزشی است، اما سالهاست که حواشی زیادی هم دارد. او پیش از المپیک ریو و زمانی که هدایت تیم برعهده سجاد انوشیروانی بود، ساز جدایی زد و به این بهانه که مربیان ایرانی را قبول ندارد به تنهایی تمرینات خود را پیگیری کرد. در آن بازه زمانی مدیریت فدراسیون برعهده علی مرادی بود که به دلیل پیشروی بودن المپیک ریو با او همراهی کرد و اتفاقاً کیانوش در آن زمان موفق به کسب مدال خوشرنگ طلا در المپیک ریو شد.
اما شرایط به همین منوال باقی نماند و پس از مدتی، تنهایی تمرین کردن او دیگر جواب نداد و پس از آن روزهای افت کیانوش رستمی شروع شد؛ او نه تنها نتوانست به المپیک توکیو راه پیدا کند حتی در مسابقات جهانی و آسیایی هم پرقدرت ظاهر نشد. اما از آنجا که چرخ برای کیانوش رستمی همیشه روی یک پاشنه میچرخد، او باز هم در اردوهای تیم ملی حاضر نشد و همچنان تمرینات خود را به تنهایی پیگیری کرد.
کیانوش رستمی در دوره مربیگری نواب نصیرشلال هم ساز خودش را زد و در اردوهای تیم ملی شرکت نکرد؛ او حتی به شرط و شروط سرمربی تیم ملی مبنی بر حضور در انتخابی هم توجهی نکرد و همین موضوع هم باعث شد از ترکیب تیم ملی وزنهبرداری برای حضور در مسابقات جهانی عربستان خط بخورد. طبق قوانین فدراسیون جهانی وزنهبرداری، مسابقات جهانی ریاض عربستان از مسابقات گزینشی المپیک محسوب میشد و عدم حضور هر وزنهبرداری به منزله از بین رفتن شانس حضور در المپیک پاریس بود. در نهایت کیانوش رستمی به دلیل عدم حضور در رکوردگیری، مسابقات جهانی و پس از آن المپیک پاریس را از دست داد.
رستمی پس از اینکه المپیک پاریس را از دست داد، فصل جدید دوران ورزشی خود را برای کشور کوزوو آغاز کرده؛ او این روزها در تلاش است تا مجوز حضور در کشور کوزوو را از مسئولان ورزش دریافت کند، چرا که با اعلام فدراسیون وزنهبرداری، وزارت ورزش و جوانان باید مجوزهای لازم را به او بدهد؛ حتی دبیر فدراسیون وزنهبرداری در مورد شرایط کیانوش رستم گفته بود: «وزارت ورزش به فدراسیون اعلام کرده اگر رستمی به عنوان مربی میخواهد برود هیچ مشکلی وجود ندارد، اما اگر به عنوان ورزشکار بخواهد برود باید رضایت نامه دریافت کند که آن هم همان طور که گفتم مراحل باید طی شود، چون این گونه نیست که ما بتوانیم مستقیم رضایت نامه بدهیم.»
حالا رستمی که نیاز به مجوزهای لازم را دارد؛ به تازگی با وزیر ورزش و جوانان و همچنین خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک هم دیدار داشته تا بتواند مجوزهای لازم را برای حضور در این کشور کسب کند.
او چند روز گذشته در صفحه اجتماعی خود ادعا کرد که با مشکل مواجه شده است و در این باره نوشته است: «۵ ماه دیگر قرارداد من با ایران تمام میشود و رضایتنامه هم ندهند فرقی ندارد و میتوانم زیر پرچم کشور دیگری در مسابقات شرکت کنم. خوب است که اذیت نکنیم و شرایط را به گونهای جلو ببریم که ۵۰ روز دیگر که مسابقات قهرمانی جهان است بتوانم شرکت کنم و مدال بگیرم. حتی اگر جلوی من را هم بگیرند من به مسابقات قهرمانی جهان میروم و به صورت آزاد وزنه میزنم. صحبت آن را با فدراسیون جهانی داشتهام که حتی اگر کارم انجام نشد، بتوانم آنجا وزنه بزنم.»
البته طبق پیگیریها مشخص شد کیانوش رستمی از یک سال و نیم پیش برای حضور در این کشور اقدام کرده و حتی مردادماه پاسپورت کشور کوزوو را دریافت کرده و از یک سال گذشته هم در بازه زمانی حوضچه دوپینگ برای این کشور تست میداده، حتی با پیگیری مشخص شده که قرارداد کیانوش رستمی با فدراسیون کوزوو ۱۰ ساله است و یکی از امتیازهایی که به او دادهاند این است که تا زمانی که خودش بتواند وزنه بزند و در مسابقات مختلف روی تخته برود؛ اما بعد از آن هر زمانی که دیگر به لحاظ سنی نتوانست وزنه بزند به عنوان مربی فعالیت خود را با این کشور ادامه خواهد داد.