عکس> محرمانهترین منطقه جنگی حزب الله
به جرات می توان ادعا كرد كه ملیتا، اولین رونمایی حزب الله لبنان از دنیایی است كه برای غیر لبنانی ها و خصوصا غربی ها پر از راز و رمز های عجیب و غریب است و راستش هر بیننده ای با ورود به این مجموعه ی شگفت انگیز، به غربی ها بابت داشتن چنین دیدگاهی حق خواهد داد.
مقاومت اسلامی لبنان قصد دارد در آینده ای نزدیك ، مجموعه فرهنگی -جهادی ملیتا را به یكی از كانون های گردشگری در لبنان مبدل سازد.
امروز مهمانسرایی كه در فاصله بسیار نزدیك از ورودی نمایشگاه ملیتا در حال ساخت است، نوید بخش این آینده نزدیك است. هرچند كه ملیتا، بدون چنین خدماتی هم برای توریست ها جذابیت فراوانی دارد.
به جرات می توان ادعا كرد كه ملیتا، اولین رونمایی حزب الله لبنان از دنیایی است كه برای غیر لبنانی ها و خصوصا غربی ها پر از راز و رمز های عجیب و غریب است و راستش، هر بیننده ای با ورود به این مجموعه ی شگفت انگیز، به غربی ها بابت داشتن چنین دیدگاهی حق خواهد داد، چرا كه ملیتا، حتی در شكل عمومی و نمایشگاهی هم نفس را در سینه حبس كرده و قلب بینندگان را به طپش وا می دارد.
ملیتا شاهكاری است كه تنها از عزم یك ملت برای دفاع از شرف و عزتشان زاییده می شود والا كیست كه باور كند می توان در دل این زمین صخره ای، بتوان تونل هایی این چنین تو در تو. از همه مهمتر ،و از همه مهم تر سهل العبور حفر كرد كه ماه ها و سال ها، ده ها و صدها رزمنده را در خود جای داده و محلی امن برای آمادگی و تجهیز آنان گردد.
ملت ایران جنگی 8 ساله را تجربه كرده است كه وسعت منطقه درگیری در آن ده ها برابر مناطق جنگی لبنان است و حوزه شمول آن در ساحات فرهنگی و اجتماعی ایرانیان نیز بسیار وسیع تر از حزب الله لبنان می باشد اما متاسفانه، هیچ نمونه ی مشابهی در سطح و اندازه تجربه ملیتا در ایران وجود ندارد.
سنگر های تو در توی صدام در مهران هنوز دست نخورده است، پادگان متعددی (صرف نظر از دوكوهه)در مناطق مختلف غرب و جنوب كشور كه دیگر كاركرد نظامی سابق را ندارند و یادگارهایی از سال های دفاع مقئدس می باشند، پس از 30 سال همچنان بلا استفاده باقی مانده اند و ده ها منطقه دیگر كه متاسفانه شامل دستكاری های سلیقه ای متعددی گردیده اما هنوز نیز بسیار ارزشمند می باشند و با این وجود، پروژه بزرگ ترین باغ-موزه دفاع مقدس در تهران كلید می خورد یعنی جایی كه غبین 400 تا 800 كیلومتر از مناطق جنگی فاصله دارد و به خودی خود هیچ نمادی از سال های جنگ را تداعی نمی كند.
شاید برگزاری تور بازدید از مجموعه فرهنگی-جهادی ملیتا، راهبردی آموزنده باشد برای متولیان فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس در ایران اسلامی. گرچه موج تخریب و هدم یادگاران آن سال ها، فرصت های درخشان بسیاری را به شكل غیر قابل بازگشتی از میان برده است(مانند آن چه در گلزار شهدای كشور به نام یكسان سازی در حال اجراست) اما هنوز هم عرصه های آزموده نشده ای وجود دارد كه عزم و همت های بسیجی و متولیان تازه نفس و مطلع از اصول اولیه فعالیت های فرهنگی را طلب می كنند.