سناتورها علیه ترامپ: قانون اساسی بازیچه جنگ اسرائیل نیست
کنگره علیه نتانیاهو؛ صدای عقلانیت در برابر صداهای جنگ

در پی حمله اسرائیل به ایران، قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب به ترامپ هشدار دادند که از ورود به جنگ پرهیز کند و راهکار دیپلماتیک را دنبال نماید. نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه تأکید کردند که این جنگ خواست مردم آمریکا نیست و ورود بدون مجوز کنگره نقض قانون اساسی است. همزمان، جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده که ایران بهدنبال سلاح هستهای نیست و حملات میتواند نتیجهای معکوس داشته باشد.
فرارو– استاورولا پابست، تحلیلگر حوزه ژئوپلیتیک و رسانه در نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت
به گزارش فرارو به نقل از نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت، در پی حمله شب گذشته اسرائیل به ایران که تأسیسات هستهای، دانشمندان و فرماندهان ارشد نظامی ایران را هدف قرار داد، قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب از دولت ترامپ خواستند خویشتنداری نشان دهد و هشدار دادند که آمریکا نباید بیش از این در این جنگ درگیر شود.
هشدار دموکراتها: حمله نتانیاهو، آمریکا را به سوی جنگ میکشاند
توماس مَسی، نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: « اگر اسرائیل به اندازه کافی منابع دارد که چنین جنگی را آغاز کند، نیازی به بودجه مالیاتی مردم آمریکا برای دفاع از خود ندارد. من به عدم حمایت مالی از این جنگ تجاوزکارانه رأی خواهم داد.»
گرگ کاسار، نماینده دموکرات از تگزاس، نیز در واکنشی مشابه نوشت: «حمله بیملاحظه و شتابزده نتانیاهو خطر گسترش جنگ را افزایش میدهد و ممکن است پای آمریکا را به جنگ باز کند. دونالد ترامپ باید با تشدید تنش از سوی نتانیاهو مقابله کند و راهکار دیپلماتیک را برای مهار برنامه هستهای ایران در پیش گیرد. رئیسجمهور نباید بدون تأیید کنگره، با اعزام نیرو به جنگ نتانیاهو، قانون اساسی را نقض کند.»
سناتور کریس مورفی، دموکرات ایالت کنتیکت، در بیانیهای هشدار داد که این بحران نتیجه سیاستهای ترامپ و نتانیاهو است و منطقه را تا مرز یک جنگ خونین جدید پیش برده است. او تاکید کرد که اگرچه جنگ با ایران ممکن است به نفع سیاست داخلی نتانیاهو باشد، اما برای امنیت اسرائیل، ایالات متحده و کل منطقه میتواند فاجعهبار باشد. سناتور مورفی با اشاره به اظهارات سناتور روبیو تاکید کرد: «آمریکا نقشی در این حملات نداشته و هیچ دلیلی وجود ندارد که در جنگی که خود آغاز نکرده و امنیتش را نیز تهدید میکند، دنبالهرو اسرائیل باشد.»
رند پاول: مردم آمریکا جنگ نمیخواهند، صلح اولویت است
قانونگذاران آمریکایی نگرانند که در صورت واکنش ایران، آمریکا مستقیماً وارد عمل شود و حتی در حمله به تأسیسات هستهای ایران مشارکت کند. دونالد ترامپ نیز شب گذشته در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز اعلام کرد که آمریکا برای دفاع از خود و اسرائیل در برابر واکنش احتمالی ایران آماده است. رشیده طلیب، نماینده دموکرات میشیگان، هشدار داد که رئیسجمهور حق ندارد بدون مجوز کنگره، آمریکا را وارد جنگ با ایران کند. او تأکید کرد که چنین اقدامی نقض صریح قانون اساسی است که اعلام جنگ را منحصراً در اختیار کنگره قرار میدهد. به گفته او، مردم آمریکا خواهان گرفتار شدن در یک جنگ بیپایان دیگر در خاورمیانه نیستند؛ جنگی که جان انسانها را میگیرد و خانوادهها را از هم میپاشد.
سناتور رند پاول، جمهوریخواه ایالت کنتاکی، در پیامی تأکید کرد: «مردم آمریکا با جنگهای بیپایان مخالف هستند و این موضوع را با رأی به دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ نشان دادند. من از رئیسجمهور ترامپ میخواهم همچنان بر مسیر خود بماند، منافع کشور را در اولویت قرار دهد و وارد هیچ جنگی میان دیگر کشورها نشود. هر آمریکایی باید برای صلح دعا کند.»
ایلهان عمر: جنگ نتانیاهو، خواست مردم آمریکا نیست
قانونگذاران همچنین خاطرنشان کردند که این حملات دقیقاً زمانی رخ داد که آمریکا در مسیر دیپلماسی برای احیای توافق هستهای با ایران قرار داشت؛ مسیری که اکنون بهشدت تیره و مبهم به نظر میرسد. ایلهان عمر، نماینده دموکرات ایالت مینهسوتا، هشدار داد: «درست زمانی که قرار بود مذاکرات با ایران از سر گرفته شود، نتانیاهو حملهای را آغاز کرد و وضعیت اضطراری اعلام نمود. او آگاهانه در پی شعلهور کردن جنگی است که مردم آمریکا خواهان آن نیستند. نباید اجازه دهیم بر اساس خواست رهبر کشوری خارجی که به دنبال برنامهای خونبار و مخرب است، به زور وارد درگیری دیگری شویم.»
سناتور تیم کین، دموکرات ویرجینیا و عضو کمیتههای نیروهای مسلح و روابط خارجی سنا، در اظهاراتی گفت: «درک نمیکنم چرا اسرائیل در چنین شرایط حساسی اقدام به حمله پیشدستانه کرد؛ آن هم وقتی میدانست مذاکرات مهمی میان آمریکا و ایران قرار است همین آخر هفته آغاز شود. این مذاکرات، تنها راه واقعبینانه و پایدار برای مهار برنامه هستهای ایران و حفاظت از منافع امنیت ملی آمریکا در منطقه است.» کین افزود: «ما باید همیشه از جان و منافع آمریکاییها در برابر تهدیدها محافظت کنیم، اما مردم آمریکا خواهان ورود به یک جنگ بیپایان دیگر نیستند.»
جامعه اطلاعاتی آمریکا: ایران به دنبال سلاح هستهای نیست
بر اساس گزارش آکسیوس، اسرائیل ادعا می کند این حمله با چراغ سبز آشکار آمریکا انجام شده است. این حمله بخشی از تلاش این کشور برای نابودی برنامه هسته ای قبل از دستیابی به سلاح اتمی است؛ سلاحی که اسرائیل آن را تهدیدی برای موجودیت خود می داند. اما در واقعیت در جلسه سالانه ارزیابی تهدیدات جامعه اطلاعاتی آمریکا که در اواخر ماه مارس برگزار شد، تولسی گبرد، مدیر دفتر اطلاعات ملی ایالات متحده (ODNI)، اعلام کرد جامعه اطلاعاتی همچنان معتقد است که ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای نیست و برنامه تسلیحاتیای را که در سال ۲۰۰۳ متوقف کرد، دوباره آغاز نکرده است.
کارشناسان نیز هشدار دادهاند که حمله نظامی به برنامه هستهای ایران احتمالاً رهبران این کشور را به تلاش جدیتر برای دستیابی به سلاح هستهای سوق میدهد؛ نتیجهای که دقیقاً برخلاف هدف اعلامشده این حملات است. با وجود اینکه ایران فاقد سلاح هستهای است، به طور گسترده باور بر این است که اسرائیل خود زرادخانهای از این نوع سلاحها دارد. همچنین اکثریت مردم آمریکا، از جمله حدود دو سوم جمهوریخواهان، از راهکار دیپلماتیک برای حل موضوع هستهای ایران حمایت میکنند و با راهکار نظامی مخالفاند.
دلایا رامیرز، نماینده دموکرات ایالت ایلینوی در توئیتی نوشت: «تصمیم اسرائیل برای حمله به ایران ما را در معرض خطری جدی قرار داده است. ما باید با جنگهای بیپایان مخالفت کنیم، دیپلماسی را در اولویت قرار دهیم و برای حفظ کرامت انسانی مشترک خود اقدام کنیم.»