ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۹۹۹۸

بازار سهام و سهامداران منتظر حمایت‌های نظام بانکی؛ حمایت‌های جدید در راه است؟

بازار سهام و سهامداران منتظر حمایت‌های نظام بانکی؛ حمایت‌های جدید در راه است؟

محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه، بر ضرورت ایجاد شرایط متعادل در بازار تأکید کرد و گفت: «اگر قرار است تصویر مثبتی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه شود، باید حمایت‌های لازم در بازار سرمایه به‌صورت جدی پیگیری شود.»

تبلیغات
تبلیغات

با شروع روند معاملاتی بازار سهام از ابتدای هفته در دو روز ابتدایی شاخص کل بورس بیش از ۱۳۹ هزار واحد ریخت تا شاهد بازار سرمایه‌ای سراسر قرمز باشیم؛ از سرگیری معاملات بازار سرمایه که قبل از آن سازمان بورس اعلام کرده بود وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی، وزیران صمت و کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان برنامه برای حمایت حداکثری از بازار سرمایه اعلام آمادگی کرده‌اند. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، اما باتوجه به روند معاملاتی بسیاری از سهامداران و کارشناسان معتقدند این حمایت‌ها یا کامل عملی نشده و یا خیلی ملموس نبوده است در همین راستا هم محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه بر ضرورت ایجاد شرایط متعادل در بازار تأکید کرد و گفت: اگر قرار است تصویر مثبتی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه شود، باید حمایت‌های لازم در بازار سرمایه به‌صورت جدی پیگیری شود. 

ضرورت حمایت عملی از بازار سرمایه در شرایط فعلی

در ادامه هم محمد خبری‌زاده، کارشناس بازار سرمایه، اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا، بعد از شرایط خاص دولت‌ها و بانک‌های مرکزی اقدام به حمایت از بازارهای مالی کرده و به تزریق پول به این بازارها می‌پردازند تا از افت بیشتر جلوگیری کنند. اما آنچه در شروع معاملات دو روز گذشته مشاهده شد، نشان‌دهنده حمایت مؤثر از بازار نبود؛ باید تأکید کرد که تمامی ارگان‌های اقتصادی از جمله وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید برای حمایت از بورس دست به کار شوند. 

در ادامه هم نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد که در شرایط جنگی و پس از آن، بسته‌های حمایتی به کمک بازار می‌آیند. انتظار می‌رود که رفتار دولت در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشد و بسته حمایتی ویژه‌ای با هماهنگی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تصویب شود. 

شرایط کنونی بورس که حمید یاری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به آن گفت: ما از همان ابتدا می‌دانستیم که بازار احتمالاً با ریزش مواجه خواهد شد، زیرا فضای روانی و ابهام زیادی وجود داشت. در نتیجه، بررسی مدل‌های مختلف برای بازگشایی بازار در دستور کار قرار گرفت. 

یاری درباره مدل‌های مختلف بازگشایی بازار بیان کرد: مدل‌هایی مانند دامنه باز برای تسریع در به تعادل رسیدن بازار مطرح شد، اما این مدل‌ها مورد تأیید وزیر اقتصاد و سازمان نبودند. شوک‌درمانی اگر قرار باشد اجرا شود، باید مسبوق به سابقه باشد و زمینه‌سازی شود؛ بنابراین این مدل کنار گذاشته شد. 

او ادامه داد: مدل دامنه نوسان غیرمتقارن نیز مطرح شد که قبلا تجربه موفقی از این روش وجود نداشت. دامنه محدود مثبت و منفی یک درصد نیز مناسب نبود؛ چرا که این مدل به یک روند فرسایشی منتهی می‌شد و عملاً شبیه به تعطیلی بازار عمل می‌کرد. در نهایت، تصمیم گرفتیم با دامنه مثبت و منفی سه درصد بازار را بازگشایی و ساختارهای بازار را نیز حفظ کنیم. 

بانک‌ها مبالغی به صندوق توسعه و صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق کردند

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سیاست‌های حمایتی از بازار گفت: در جلسات شورای عالی بورس، نمایندگان مختلف از بخش‌های مختلف مانند وزیر صنعت، رئیس‌کل بانک مرکزی و… حضور داشته و موضوع حمایت از بازار نیز مطرح شد. در نهایت، بانک‌ها مبالغی به صندوق توسعه و صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق کردند. 

او تأکید کرد: نباید انتظار داشت تمام حمایت‌ها در روز اول یا دوم انجام شود. از هفته‌های قبل شروع به سنجش میزان عرضه‌ها و احتمال بروز فشار فروش کردیم. این شوک با شوک‌های سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و نیاز به صبوری دارد، همان‌گونه که در سایر کشورها نیز چنین رویه‌ای مشاهده شده است؛ شنبه نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق‌های حمایتی وارد بازار شد. 

او از خبرهای مثبت آتی نیز خبر داد و افزود: در یکی دو روز آینده اخبار خوبی از حمایت‌های نظام بانکی منتشر خواهد شد و از بسته حمایتی دولت ظرف یکی دو روز آینده خبرهای خوبی خواهد رسید. در جلسه‌ای که دیروز با وزیر اقتصاد داشتیم، ایشان از این رویکرد استقبال کردند و امیدواریم بازار در روزهای آتی بازگردد. 

یاری در پایان گفت: از شرکت‌ها افشاهای لازم را دریافت کرده‌ایم و به جز دو یا سه شرکت که آسیب‌های جزئی در روزهای گذشته دیده‌اند، مابقی شرکت‌ها فعال هستند و به تولید ادامه می‌دهند. در صندوق‌ها نیز همین روند ادامه دارد. هم‌چنین با تمهیدات بانک مرکزی و هماهنگی وزیر اقتصاد، در روزهای آینده شاهد اقدامات جدید حمایتی خواهیم بود؛ انتظار ریزش بازار را داشتیم، اما مدیریت آن نیز در حال انجام است. 

حالا باید منتظر ماند و دید در روزهای آتی روند بازار سهام و حمایت‌ها از این بازار چگونه خواهد بود و آیا ترمز سرعت ریزش شاخص‌های بازار سرمایه کشیده خواهد شد؟

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات