ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۱۵۴۰

چین، «هیولای دریای خزر» را بیدار می‌کند؟

چین، «هیولای دریای خزر» را بیدار می‌کند؟

نخستین تصاویر کامل از یک پرنده عجیب و غریب در چین منتشر شد که با لقب «هیولای دریای بوهای» شناخته می‌شود و شباهت زیادی به «اکرانوپلان»، پروژه‌ بلندپروازانه‌ اتحاد جماهیر شوروی دارد.

تبلیغات
تبلیغات

 تصویری کامل از «اکرانوپلان مرموز چین» برای نخستین بار منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین، شناور پرنده چین یا همان «هیولای دریای بوهای» بر اسان پدیده فیزیکی «اثر زمین» ساخته شده است که در آن هواگرد در ارتفاع بسیار پایین از سطح آب حرکت می‌کند. در این حالت، لایه‌ی متراکمی از هوای فشرده زیر بال‌ها ایجاد می‌شود که باعث افزایش نیروی بَرآر «lift» و کاهش پَسار «Drag» می‌گردد. در نتیجه این نوع وسیله می‌تواند با مصرف کمتر سوخت، مسافت‌های بلند را با سرعت بالا طی کند. 

1

هیولای دریای خزر

اتحاد جماهیر شوروی در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی «Lun» یا همان هیولای دریای خزر را به جهان معرفی کرد. این هیولای پرنده از ۸ موتور توربوفن کوزنتسف ان‌کی-۸۷ بهره می‌برد. بیشینه سرعت کروز هیولای دریای خزر به ۵۵۰ کیلومتر در ساعت می‌رسید. این کشتی پرنده برای نابودی اهداف سطحی به موشک‌های پی-۲۷۰ موسکیتو مجهز شده بود. 

2

اکرانوپلان شوروی مشهور به هیولای دریای خزر

شوروی در نهایت فقط یک مدل از این کشتی پرنده ساخت که در سال ۱۹۸۷ به ناوگان دریای سیاه ملحق شد. عمر هیولای دریای خزر کوتاه بود و در دهه ۱۹۹۰ بازنشسته شد. روسیه در ادامه قصد داشت مدلی از این پرنده را در نقش بیمارستان صحرایی بسازد که هیچگاه به سرانجام نرسید. در سال ۲۰۲۰ این هیولا به ساحلی دورافتاده در داغستان منتقل شد تا به یک موزه تبدیل شود. 

چین و آمریکا پا جای پای شوروی می‌گذارند؟ 

طرح چینی تا حد زیادی با پروژه‌ی «لیبرتی لیفتر» آمریکا قابل مقایسه است. پروژه‌ای که هدف آن حمل بار و نیرو در مسافت‌های دور مانند اقیانوس آرام عنوان شده است. مزیت چنین وسایلی در توانایی جابه‌جایی سریع تجهیزات و نیرو در مناطق دورافتاده است، بدون آن‌که به زیرساخت‌های فرودگاهی نیاز داشته باشند. 

نکته مبهم این پرنده، نوع موتور آن است. برخی تصاویر نشان می‌دهند که شاید از موتورهای جت استفاده کند، چرا که دهانه‌های خروجی بزرگی در عقب بدنه دیده می‌شود. اما برخی نشانه‌ها از احتمال استفاده از موتورهای ملخی یا حتی سامانه‌های پیشران ترکیبی (هیبرید الکتریکی) حکایت دارند. کارشناسان هنوز درباره این موضوع به نتیجه قطعی نرسیده‌اند. 

3

برخی تحلیل‌گران گمان می‌کنند که این پرنده تنها یک مدل آزمایشی برای بررسی فناوری‌ها و مفاهیم طراحی باشد و شاید نسخه‌ای کوچک‌مقیاس از طرح‌های بزرگ‌تر آینده باشد. اما در هر صورت، ظهور چنین طرحی نشان می‌دهد که چین نیز به جمع کشورهای علاقه‌مند به احیای فناوری بال‌زمینی پیوسته است.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات