ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۵۳۱۸

استیضاح یا کودتا؛ تندروها در کدام تهدید پزشکیان موفق می شوند؟

استیضاح یا کودتا؛ تندروها در کدام تهدید پزشکیان موفق می شوند؟

یک نماینده مجلس که پزشکیان را بخشی از پروژه الیگارش ها می‌داند می‌گوید حالا باید یک کودتا علیه کودتا اتفاق ببیفتد. در جای دیگری درباره استیضاح رئیس جمهور نیز می‌گوید: اکثریت مجلس با دولت وفاق دارند. این الان واقعا کار مجلس نیست؛ فقط در سطح رهبری است.

تبلیغات
تبلیغات

با وجود آن‌که در هفته های اخیر بخش هایی از حاکمیت تلاش می‌کنند بر وحدت ملی حول ایران تاکید کنند اولین اقدام پس از جنگ طیف تندروها صحبت کردن از استیضاح مسعود پزشکیان است.

به گزارش خبرآنلاین، مدت زیادی از آتش بس بین تهران و اسرائیل نمی‌گذرد که کاربرانی از طیف تندروها کلیدواژه عدم کفایت سیاسی را در فضای سایبری برای رئیس دولت چهاردهم به کار می‌برند.

بحث استیضاح و عدم کفایت پزشکیان به بهانه مصاحبه او با تاکر کارلسون خبرنگار آمریکایی و سفر او به جمهوری آذربایجان مطرح شده است.

اما، این اقدام تندروها با اولین سالگرد انتخاب مسعود پزشکیان مصادف شده است.

چند روز پش از آغاز جنگ نیز یک نماینده سابق مجلس از آغاز نهضت پیامکی برای استیضاح پزشکیان خبر داده بود. این موضوع در کنار حملات طرفداران سعید جلیلی به پزشکیان از زمان روی کار آمدن او، این شائبه را ایجاد می‌کند که مصاحبه و سفر بیشتر بهانه اند.

هشتگ عدم کفایت به خاطر زبان بدن پزشکیان؟

پس از شرکت سفر یک روزه پزشکیان به آذربایجان برای شرکت در اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) فضایی رسانه ای علیه او به راه افتاد.

اعتراضات در ظاهر با بهانه هایی مثل زبان بدن او یا همراهی دخترش در این سفر بود.

حساب‌های کاربری زیادی با هشتگ عدم کفایت سیاسی به این سفر واکنش نشان دادند؛ واکنشی که سازمان یافته بودن آن بیش از هرچیزی در ذهن می‌آید. بسیاری از آن‌ها تصاویری از مسعود پزشکیان را در کنار ابوالحسن بنی صدر قرار داده بودند.

کودتا علیه پزشکیان

بعضی از آن‌ها اعتراضشان به همراهی دختر پزشکیان با پدر واکنش نشان داده بودند و بعضی دیگر به زبان بدن او.

بلند شدن پزشکیان برای الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و در آغوش گرفتن او بخشی از محتوای معترضان به پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس بود.

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: به نظرم تشریفات ریاست‌جمهوری یک هفته کارش را رها کند و به رییس بیاموزد که عرصه دیپلماسی و ملاقات‌های رسمی، عرصه چاکرم نوکرم گفتن، عرصه بغل کردن خائنین، عرصه یاالله گفتن و دولا شدن نیست.

اما به نظر می‌رسد موضوع فراتر از این حرف هاست.

اعتراض به نفس سفر پزشکیان به آذربایجان بوده؛ کشوری که مخالفان پزشکیان می‌گویند در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل به تل آویو کمک هایی کرده است. با این حال جمهوری آذربایجان این موضوع را رد کرده است.

دشمن روسیه، دشمن ماست و دوست او، دوست ما

مخالفت با سفر پزشکیان جنبه دیگری هم دارد. روابط آذربایجان و روسیه در وضعیت بسیار حساسی قرار دارد و بسیاری از تندروها حامی جدی روسیه به شمار می‌روند.

برخی از آنها می‌گویند چون ایران دوست راهبردی روسیه است، بنابراین دشمن روسیه را نیز باید دشمن ایران تلقی کرد.

این موضوع را می‌توان در صحبت های ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده مجلس دوازدهم دید.

ظهره وند در فیلم یک ساعت و نیمه که در شبکه های اجتماعی منتشر شده به طوری جدی با پزشکیان مخالفت می‌کند و در بخشی از صحبت های خود به نشستن پزشکیان کنار الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان که دشمن پوتین است مخالفت می‌کند.

او در بخش دیگری از سخنانش شائبه حادثه سقوط هلی کوپتر ابراهیم رئیسی را مطرح می‌کند و مدعی می‌شود که «آذربایجان پایگاه دشمن است و آقای رئیسی را شهید کردند.»

اشاره این نماینده مجلس به آخرین روز زندگی ابراهیم رئیسی است که چند ساعت پیش از حادثه سقوط هلی کوپتر همراه با الهام علی اف در خط مرزی استان آذربایجان شرقی سد قیز قلعه سی را افتتاح کرده بودند.

اما غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت ابراهیم رئیسی در گفتگویی با خبرآنلاین، اعلام کرده بود دولت سیزدهم مناسبات با کشورهای همسایه از جمله آذربایجان را تقویت کرده بود و یکی از علت های حضور رئیسی و علی‌اف در آذربایجان شرقی نیز بهبود روابط دو کشور بوده است.

پزشکیان: ترامپ در دام نتانیاهو نیفتد

با انتشار مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسون، خبرنگار آمریکایی گویی جرقه ای در انبار باروت افتاده باشد.

این تحرکات تندروها تا جایی ادامه داشت که در هفته گذشته در یزد مخالفان پزشکیان با امضای طوماری خواستار استیضاح رئیس دولت شده اند.

پزشکیان در این مصاحبه بازگشت به میز مذاکره را ممکن دانسته و گفته بود: این موضوع نیازمند اعتماد به روند گفت‌وگو است. نباید در میانه گفت‌وگو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز شود.

پزشکیان همچنین در این مصاحبه تاکید کرده بود که ترامپ باید نتانیاهو را مهار کند. اینکه پزشکیان نتانیاهو را عامل اصلی جنگ‌طلبی معرفی کرده و از آمریکا خواسته است تا در دام نتانیاهو نیفتد به باور برخی ناظران و تحلیلگران نقطه مثبتی در این مصاحبه پزشکیان بود.

اگرچه این سخنان در راستای جدا کردن منافع آمریکا و اسرائیل تلقی می‌شود، اما مخالفان سرسخت پزشکیان، به هیچ وجه این ارزیابی را قبول نمی کنند و می‌گویند بین نتانیاهو و ترامپ تفاوتی نیست.

نماینده مجلس از کودتا علیه پزشکیان صحبت کرد

ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که در انتخابات یک سال قبل از طرفداران سعید جلیلی بود، در همان مصاحبه تصویری خود به تندی به گفته‌های پزشکیان واکنش نشان می‌دهد.

در فیلمی که سایتی موسوم به "تحریریه" منتشر کرده، او ادعا کرده است که پزشکیان در حال «براندازی از درون» و «کودتا» است.

ظهره وند می‌گوید: پزشکیان کاملا آمریکا را سفیدنمایی کرد. در پروژه ای می‌رود که می‌گوید ترامپ و نتانیاهو تفاوت دارند. همان حرف هایی را که من دیدم تخت روانچی جلو ما زده بود [را زد] که شرط مذاکره این است که به ما تضمین بدهید در دوران مذاکره به ما حمله نشود. یعنی بعد از این مذاکره می‌توانید به ما حمله کنید! یعنی یک کشور درپیتی و درب و داغانی که امروز به استیصال افتاده برای اینکه خودش را تسلیم کند. من به این نتیجه رسیده ام که کار این دولت بستن پرونده جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران است.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: شنیدم که مذاکرات به صورت محرمانه در حال انجام است و با ویتکاف گفت‌وگوهای تلفنی دارند.

ظهره وند که پزشکیان را بخشی از پروژه الیگارش ها می‌داند در بخش دیگری از صحبت هایش می‌گوید حالا باید یک کودتا علیه کودتا اتفاق ببیفتد. در جای دیگری درباره استیضاح رئیس جمهور نیز می‌گوید: اکثریت مجلس با دولت وفاق دارند. این الان واقعا کار مجلس نیست؛ فقط در سطح رهبری است.

اسرائیل، رئیسی را که ترور کردی پزشکیان را هم ترور کن

این که یک سیاستمدار رسمی علنا رئیس یک دولت را در جمهوری اسلامی به کودتا تهدید کند، سابقه نداشته است. اما در همین روزهای اخیر شدیدتر از این تهدید علیه پزشکیان مطرح شده بود. زمانی که رضا عاشری، عضو شورای شهر رشت نیز سقوط هلی کوپتر رئیس دولت سیزدهم را ترور خواند با این تفاوت که عامل آن را اسرائیل دانست.

او از اسرائیل خواست که پزشکیان را ترور کند و در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «اسرائیل یه لطف می‌کنی!؟ یه رئیس‌جمهور ما رو که شهید کردی. مرحوم شهید رئیسی. ابوالفضلی این جدیده خیلی از اون قبلی انقلابی‌تره. ما خواهش داریم ایشون رو هم به درجه رفیع شهادت نائل کن. اصلا چهره رو ببین. یه ربع به شهادت. جون می‌ده شهید بشه. نوربالا می‌زنه. بوی شهادت می‌ده. قشنگ روی زمین جلوی چشم شما داره مانور می‌ده که بگه شما هیچی نیستید. اینو شهید کنید ما شکست جنگ رو می‌پذیریم. غول مرحله آخر ما همین ایشونه. چرا یه اصلاح‌طلب ترور نمی‌شه. مریضم دیگه. سوال می‌پرسم.

رضا عاشری

حمید رسایی، نماینده تهران هم توئیت یک کاربر آذربایجانی را بازنشر کرد و در شبکه‌های اجتماعی نوشت: امروز بعد از شنیدن مصاحبه آقای پزشکیان با تاکر کارلسون، مجری شبکه آمریکایی، توییت یکی از فعالان سیاسی جمهوری باکو درباره ایشان را دیدم. سوگمندانه و با عرض شرمندگی باید بگویم توصیف دقیقی کرده است: پزشکیان مثل دکتر رشید محمدوف ماست. خوش‌زبان و مهربان است، اما فقط به درد مراسم خواستگاری می‌خورد نه ریاست. آن هم به شرطی که فقط چای بخورد و حرف نزند، چون ممکن است با یک جمله همه‌ چیز را خراب کند.

دلواپسان کشور یا قدرت؟

با این حال به نظر می‌رسد همه این ها باز هم بهانه است. تندروها در یک سال گذشته از هیچ اقدامی علیه دولت فروگذار نکردند.

حمله به دولت برای کنار گذاشتن ظریف و استیضاح وزیر اقتصاد شمه ای از این اقدامات بود که در شش ماهگی دولت انجام می‌شد. حمله به دولت به خاطر توقف قانون عفاف و حجاب در شورای عالی امنیت ملی هم از دیگر اقدامات آنها بود.

اگرچه مخالفان با سخن گفتن از ترور یا کودتا زبان تندتری به کار می‌برند اما قبل از جنگ ایران و اسرائیل هم به دنبال استیضاح رئیس دولت مستقر بودند.

چند روز پیش از آغاز جنگ ایران و اسرائیل، حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی از ارسال پیامک هایی برای استیضاح مسعود پزشکیان توسط افراطیون روایت کرده و گفته بود: برایشان مهم است که جای مسعود پزشکیان را بگیرند و او زودتر کنار برود. حتی در سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، یک سری پیامک هایی با این عنوان مطرح می‌شود که باید پزشکیان کنار برود. چون تنها مسئله مهم برای آنها قدرت است و نیم‌چه قدرت برخواسته از مردم را تحمل نمی کنند.

حالا که جنگ به پایان رسیده، به نظر می‌رسد برای طیف تندرو، انسجام ملی کان لم یکن بوده؛ و آنها دوباره به مسیر قبلی خود یا به عبارت بهتر به تنظیمات کارخانه بازگشته اند تا هرچه زودتر قوه مجریه را تحت تسلط خود قرار دهند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات