ایران اجازه دسترسی بازرسان آژانس به همه سایتها را خواهد داد؟

عراقچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران اجازه دسترسی بازرسان آژانس اتمی به همه سایتهای خود را خواهد داد؟ اظهار داشت: بر اساس مدلی که با آژانس اتمی به آن دست خواهیم یافت، این کار امکانپذیر مورد به مورد خواهد بود.
دیپلمات ارشد ایران در پاسخ به سوالی درباره میزان آسیب و خسارات وارد شده به تاسیاست هستهای ایران در نتیجه تجاوز وحشیانه آمریکا به این تاسیسات، گفت: آسیب جدی بوده است. این تاسیسات بهطور جدی آسیب دیدهاند. سازمان انرژی اتمی ایران درحال انجام ارزیابی خود از شدت این صدمات است، اما تا جایی که من میدانم، صدمات وارد شده بسیار جدی است.
به گزارش ایسنا، عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا اکنون ایران به ذخایر اورانیوم غنی شده خود دسترسی دارد؟ تأکید کرد: هیچ اطلاع دقیقی از این مساله ندارم. سازمان انرژی اتمی ایران مسئول است و آنها درحال انجام ارزیابیهای خود درباره این هستند که دقیقا چه اتفاقی برای مواد هستهای ایران افتاده است و اینکه آسیبهای وارده چه بوده، هستند. ما در آینده نزدیک آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از اتفاقی که برای مواد هستهایمان افتاده است، مطلع میکنیم. ما همکاری خود را قطع نکردهایم و به همکاری خود ادامه میدهیم اما به یک مدل جدید نیاز داریم، چراکه تاسیسات ما آسیب دیده است.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران اجازه دسترسی بازرسان آژانس اتمی به همه سایتهای خود را خواهد داد؟ اظهار داشت: بر اساس مدلی که با آژانس اتمی به آن دست خواهیم یافت، این کار امکانپذیر مورد به مورد خواهد بود. بنابراین، هر درخواستی از سوی آژانس برای دسترسی به تاسیسات یا اعزام بازرس به سایتها باید به دلیل ملاحظات امنیتی و ایمنی از سوی شورای امنیت ملی ما به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر امورخارجه در پاسخ به اینکه آیا برنامه غنیسازی ایران از سر گرفته شده؟ آیا این برنامه همچنان ادامه دارد یا آسیبها آنقدر شدید بوده که بهطور کامل متوقف شده است؟ گفت: فرایند غنیسازی اورانیوم در حال حاضر متوقف شده است، چرا که خسارتها [به تأسیسات هستهای] بسیار شدید بوده است.
سید عباس عراقچی در عین حال تاکید کرد: اما قطعاً ما نمیتوانیم از غنیسازیمان صرفنظر کنیم، چون این دستاورد دانشمندان ماست و اکنون فراتر از آن بوده و این مساله به غرور ملی تبدیل شده است، غنیسازی برای ما بسیار ارزشمند است. با این حال، ما آماده انجام مذاکره هستیم تا تضمین دهیم که فعالیتهای غنی سازیمان برای اهداف صلحآمیز است. ما بر سر چیزی که اکنون به غرور ملی برای مردم ایران تبدیل شده است، مذاکره نمیکنیم. بهطور قطع ما برای حصول یک راهحل مذاکره شده برای آن آماده هستم.
وی در پاسخ به این سوال که پس چرا ایران تاسیسات خود را در عمق نیممایلی زیر یک کوه مستقر کرده تا از آن محافظت شود؟ تاکید کرد: به دلیل تهدیدات و فشارهای مستمر که از سوی رژیم اسرائیل و ایالات متحده در گذشته وجود داشته، ما راهی جز محافظت از تأسیسات، مواد هستهای و دانشمندان خود نداشتیم.