نمایندگان از برخی اظهارات وزیر اقتصاد شاکی شده بودند
مسئولان استعفایشان را بنویسند


فرارو - یک نماینده مجلس گفت: «مسئولین بهتر است که قبل از آنکه مجلس شروع به برکناریشان بکند، استعفایشان را بنویسند.»
اختلاس بزرگ تاریخ ایران وزیر اقتصاد را به مجلس کشاند تا در این باره به نمایندگان مردم پاسخ دهد. وزیر اقتصاد پس از خروج از مجلس با تکذیب خروج بخشی از رقم اختلاس شده از کشور رسانهها را به اطلاعرسانی غیر هیجانی در این زمینه دعوت کرد. او از مفاد جلسه غیر علنی خود در مجلس چیزی نگفت. اما مجلسیها بعد از رفتند وی اعلام کردند که از توضیحات آقای وزیر قانع نشده اند.
داریوش قنبری در گفتگو با فرارو در پاسخ به این پرسش که آیا توضیحات وزیر اقتصاد ابهامات مجلس را پاسخ داد، گفت: «به هیچ وجه توضیحات ایشان توضیحات قانع کنندهای برای نمایندگان نبود و ابهامات مورد نظر پاسخ داده نشد. برعکس حتی نمایندگان از برخی اظهارات وزیر شاکی نیز شده بودند.»
قنبری ادامه داد: «به خصوص اعتراض نمایندگان سخنان وزیر آنجا بود که ایشان مدعی بودند از سال گذشته در جریان این اختلاس بودهاند. این نکته مبنای انتقاد نمایندگان از آقای وزیر شد.»
وی با بیان اینکه نمایندگان اشاره کردند اگر آقای وزیر از چند ماه پیش در جریان این اختلاس قرار داشتند چرا واکنشی نشان ندادهاند، گفت: « نمایندگان معتقد بودند که وزیر به همین خاطر مقصر است زیرا مبالغی که در چهار، پنج ماه اخیر اختلاس شده است، رقمش هم بیش از یک هزار و هشتصد میلیارد تومان میشود. اگر وزیر در جریان این اختلاس بوده است چطور مانع نشدهاند که بیش از نصف این اختلاس صورت بگیرد.»
این عضو اقلیت مجلس در خصوص اینکه اقدامات بعدی مجلس چه خواهد بود، گفت: «مسئولین و مدیران مربوطه حتما باید کنار گذاشته شوند. این مدیران توانایی اداره مجموعههای خود را نداشته و ناکارآمدیهای آنها حالا کاملا به اثبات رسیده است.»
قنبری ادامه داد: «در کشورهای دیگر اگر چنینی اتفاقاتی به وقوع بپیوندد مسئولین مربوطه استعفا میدهند. در یک مورد اختلاس در یک مجموعه مدیر قسمت مربوطه حتی خود کشی میکند. در کشورهای دیگر اگر این چنین اختلاسی صورت بگیرد مسئولین مربوطه روی دیدن مردم را ندارند.»
نماینده ایلام افزود: «مسئولین بهتر است که قبل از آنکه مجلس شروع به برکناریشان بکند، خودشان دل از پست و مقامشان کنده و استعفایشان را بنویسند.»
وی با بیان اینکه البته استعفا دادن هم رافع مسئولیت های ایشان نخواهد بود، گفت: «این مسئولین باید در مجموعههای قضایی هم پاسخگوی اتفاقاتی که افتاده باشند. این قابل قبول نخواهد بود که افرادی با داشتن نامههای نمایندگان و مسئولان متعدد برای گرفتن پانصد هزار تومان وام به بانکها بروند و وامی دریافت نکنند اما این اختلاسهای چند هزارمیلیاردی صورت بگیرد و ما هم سکوت بکنیم.»
نماینده ایلام ادامه داد: «امروز سکوت مجلس به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود. البته مجلس متاسفانه در گذشته با کم توجهی و بی توجهی به برخی از ابزارها نظارتی باعث شد تا حدودی زمینه این مسائل فراهم شود.»
قنبری گفت: «اگر مجلس در ارتباط با مسائل مهم کشور و اعمال نظارت موثری در این موارد کوشا بود و از افتادن به روزمرگی پرداختن به طرحها و لوایح کم اهمیت که شاید اهمیت آنها در حد بخشنامه و آییننامه هستند خارج میشد و به بحثهای مهمتر و اساسیتر میپرداخت، کار به جایی نمیرسید که این اخلاس با این حجم در کشور رخ دهد.»
وی گفت: «مجلس هم در این زمینه به خاطر عدم استفاده از ابزارهای نظارتی مقصر است و در کل باید مجلس در زمینه توجه بهتر و مناسبتر به حقوق نمایندگان در ارتباط با دفاع از حقوق موکلینشان مورد بازسازی قرار بگیرد.»
وی در مورد حاشیههای حضور وزیر اقتصاد، گفت: «به هر حال توضیحات ایشان برای نمایندگان قانعکننده نبود و نمایندگان مطالب توجیهی ایشان بر ضعفها و نقصهای موجود را مورد توجه جدی قرار ندادند.»
وی در خصوص واکنش نمایندگان حامی دولت، گفت: «نمایندگان طرفدار دولت عمدتا سکوت کرده بودند اما برخی از این نمایندگان اعتراضاتی را در رابطه با گزارشاتی که در ارتباط با تخلفات دولت شده بود کردند که البته این اعتراضات با واکنش اکثریت نمایندگان مواجه شد و همین باعث شد تا این نمایندگان دیگر به اعتراض خود ادامه ندهند.»
قنبری در پایان در خصوص اینکه آیا وزیر اقتصاد در خصوص گزارش پورمحمدی در باره نقش برخی دولتمردان در این اختلاس توضیحی دادند، گفت: «توضیحات آقای وزیر اقتصاد جنبه توجیهی داشت و در خصوص گزارشاتی نظیر گزارش آقای پورمحمدی پاسخ قانعکنندهای داده نشد و در مجموع مسائل اساسی بدون پاسخ باقی ماند.»