ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۰۳۶۸

طرز تهیه خورش بامیه با سبزی؛ خوشمزه‌ترین ورژن خورش بامیه

طرز تهیه خورش بامیه با سبزی؛ خوشمزه‌ترین ورژن خورش بامیه

خورش بامیه با سبزی نوعی روش پخت ترکیبی خورش سبزی با بامیه است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد.

تبلیغات
تبلیغات

فراروـ خورش‌ها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره‌های‌ غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند.

به گزارش فرارو؛ خورشت بامیه یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است؛ ولی به خاطر طعم فوق‌العاده و خواص زیاد بامیه تقریباً در تمام کشور طبخ می‌شود. برای پخت خورش بامیه روش‌های گوناگونی وجود دارد. برخی این خورش را با گوشت برخی با مرغ و برخی با کوفته قلقلی طبخ می‌کنند. خورش بامیه با سبزی خورشتی نوعی روش پخت این خورش است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد و ترکیب بامیه همراه با سبزی خورشتی مزه جدیدی خلق می‌کند. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش بامیه با سبزی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با سبزی

  • گوشت گوسفندی: 500 گرم
  • بامیه ریز: 300 گرم
  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • سبزی خورشتی: 2 قاشق غذاخوری
  • نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه خورش بامیه با سبزی

خورش بامیه با سبزی

برای پخت این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا پیاز کمی سبک و نرم شود، سپس گوشت را اضافه کنید و همراه با مقداری زردچوبه تفت بدهید.

در مرحله بعد نعناع خشک را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید، سپس سبزی خورشتی را اضافه کنید و تفت بدهید. در آخر یک تا دو لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.

بعد از اینکه گوشت پخت، بامیه‌های شسته شده را همراه با رب انار و کمی نمک و فلفل به خورش اضافه کنید. (کلاهک بامیه‌ها را جدا نکنید تا بامیه لزج نشود) درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش بپزد و جا بیفتد.

در این مرحله خورش بامیه با سبزی خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ خورشت بامیه به دلیل وجود بامیه که سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است، برای پاک‌سازی و سم‌زدایی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست بسیار مفید است. بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که پس از مصرف باعث می‌شود به فرد احساس سیری دست بدهد. ضمن اینکه بامیه می‌تواند باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شود و درنتیجه به کاهش وزن کمک می‌کند. در هنگام خرید بامیه برای اینکه بامیه‌ها در خورشت بافت بهتری داشته باشند، لازم است که بامیه‌های ریزتر و جوان‌تر را انتخاب کنید. رنگ بامیه باید کاملاً سبز باشد و لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه نداشته باشد.

چکار کنیم که خورشت بامیه لزج نشود؟

1-  از خرید بامیه‌هایی که زدگی دارند، خودداری کنید. اگر فقط یک بامیه به این صورت در خورشت باشد، خورشت شما لزج می‌شود.

2- موقع پاک کردن بامیه سر آن را از انتها نزنید. باید حدود نیم سانت از سر آن باقی بماند وگرنه خورشت لزج می‌شود.

3- یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود لیزی بامیه گرفته شود، این است که حتماً حدود 20 دقیقه در آب کاملاً خنک خیس بخورد. حواستان باشد آب باید کاملاً سرد باشد؛ در غیر این صورت لزج می‌شود.

4- اگر بامیه بیش از حد در غذا بپزد، لزج می‌شود؛ بنابراین بامیه را باید 20 دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید. ممکن است این سوال برای‌تان پیش بیاید که چطور بامیه در 20 دقیقه بپزد؟

برای اینکه بامیه خوب پخته و نرم شود و در عین حال به مدت طولانی در خورشت نپزد، باید قبل از اضافه کردن به خورشت در روغن فراوان تفت داده شود. برای این منظور 1/3 قابلمه‌ای را که متناسب با حجم بامیه‌هاست، روغن بریزید. بعد بامیه‌ها را کم‌کم در روغن سرخ کنید. وقتی نرم شدند، آن‌ها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. در فرآیند تفت دادن بامیه‌ها حواستان باشد که زخمی نشوند. اگر خواستید بامیه‌ها را فریز کنید، حتماً آنها را با روغن جامد تفت بدهید.

ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت خورش بامیه سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با کمی سرکه آن را رقیق کنید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات