اسپاناکوپیتا؛ غذای محبوب و خوشمزه یونانی

اسپاناکوپیتا نوعی غذای یونانی مشهور و محبوب است که از ترکیب سبزیجاتی مانند اسفناج با پنیر و خمیر تهیه میشود.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو، اسپاناکوپیتا یکی از محبوبترین و مشهورترین غذاهای سنتی کشور یونان است که به عنوان میان وعده و غذای اصلی سرو میشود. این غذای خوشمزه که اسفناج از ترکیبات اصلی آن است، جایگاه ویژهای در فرهنگ یونان دارد و در میان مردم این کشور به عنوان نمادی از استفاده خلاقانه از مواد اولیه برای درست کردن غذاهای خوشمزه شناخته میشود. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه اسپاناکوپیتا همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه اسپاناکوپیتا
- اسفناج: 500 گرم
- تره فرنگی: 250 گرم
- پیاز: 1 عدد
- پیازچه: 100 گرم
- شوید تازه: 1 دسته کوچک
- جعفری: 1 دسته کوچک
- سیر: 2 حبه
- پنیر فتا: 300 گرم
- تخم مرغ: 2 عدد
- خمیر یوفکا یا خمیر باقلوا: 8 تا 10 ورق
- کره: 50 گرم
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان لازم
- نعناع خشک: 1 قاشق مرباخوری
- کنجد: به میزان دلخواه
طرز تهیه اسپاناکوپیتا
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و خرد کنید.
پیاز را همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز نرم شود.
حالا پیازچه و تره فرنگی و سیر خرد شده را اضافه کنید و مقداری نمک روی سبزیجات بریزید.
وقتی سبزیجات کمی سبک شد، اسفناج خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.
اجازه بدهید آب اسفناج کشیده شود، سپس اجاق گاز را خاموش کنید و سبزیجات سرخ شده را کنار بگذارید تا خنک شود.
در مرحله بعد تخم مرغها را داخل یک کاسه مناسب بشکنید، سپس نمک، فلفل سیاه و قرمز و نعناع خشک را اضافه کنید و هم بزنید تا تخم مرغ کف کند.
حالا پنیر فتا را که با دست له کردهاید به این مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید.
در مرحله بعد سبزیجات سرخ شده را همراه با جعفری و شوید خرد شده اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب فر را انتخاب کنید. کره را آب کنید و کف قالب بمالید.
حالا یک ورق خمیر باقلوا را داخل ظرف بگذارید و خوب پهن کنید.
روی خمیر کره آب شده بمالید و دوباره یک لایه دیگر خمیر روی خمیر قبلی بگذارید و باز روی آن کره آب شده بمالید.
این کار را تا چهار لایه خمیر ادامه بدهید، سپس موادی را که از قبل آماده کرده بودید، روی لایه چهارم خمیر پهن کنید و دوباره یک لایه خمیر روی مواد قرار بدهید و کره بمالید.
بعد از اینکه چهار لایه خمیر روی هم گذاشتید و بین هر کدام کره آب شده مالیدید، خمیرهای اضافه اطراف ظرف را با چاقو یا قیچی ببرید.
روی لایه آخر را حسابی کره بمالید و به دلخواه مقداری کنجد پخش کنید. حالا با یک چاقوی تیز خمیر را از داخل ظرف به صورت مربع مربع برش بزنید و بعد قالب را داخل فر 175 درجه سانتیگراد به مدت 25 دقیقه قرار بدهید.
وقتی روی خمیر طلایی شد، یعنی اسپاناکوپیتای خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ تره فرنگی معمولا کمی شن دارد، بنابراین بهتر است بعد از خرد کردن آن را بشویید تا لایههای داخلی تره فرنگی کاملا تمیز شود. برای این کار تره فرنگیهای خرد کرده را داخل یک کاسه آب سرد بریزید و آبکش کنید و حداقل دوبار این کار را انجام بدهید.
ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند.
هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ زیرا برگهای درشت و تیرهرنگ برای تهیه این خوراک مناسب نیستند، همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید. درصورتیکه اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده میشد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذاها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامینهای گروه B میشود. این پنیر نسبتاً شور است، به همین دلیل توصیه میشود در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.