طرز تهیه کیک دسر زعفرانی؛ دسر خاص و خوشمزه

کیک دسر زعفرانی نوعی دسر ترکیبی بسیار شیک و خوشمزه است که از دو لایه کیک و دسر تهیه میشود.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند که معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند و یک عصرانه دلنشین در کنار چای و قهوه به شمار میروند.
به گزارش فرارو، دسرها در طعمهای گوناگونی مانند دسر وانیلی، میوهای، زعفرانی، شکلاتی و... تهیه میشوند و هر کدام طرفدارن ویژه خود را دارند. کیک دسر نوعی شیرینی خوشمزه و ترکیبی از کیک و دسر است که طعم بسیار جذابی دارد. کیک دسر زعفرانی هم به دلیل داشتن زعفران در ترکیباتش دارای عطر و رنگ دلچسبی است و برای پذیرایی یک انتخاب مناسب به شمار میرود. اگر دوست دارید این کیک دسر خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک دسر زعفرانی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک دسر زعفرانی
مواد لازم کیک
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 125 گرم
- شیر گرم: 65 گرم
- روغن مایع: 65 گرم
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
- آرد سفید شیرینی: 150 گرم
- بکینگپودر: 1 قاشق چایخوری
- وانیل: 1 قاشق چایخوری
مواد لازم دسر
- شیر: سه چهارم پیمانه
- شکر: 75 گرم
- نشاسته ذرت: یک و نیم قاشق غذاخوری
- آرد سفید: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان دلخواه
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک
برای درست کردن کیک ابتدا تخم مرغها را با وانیل و شکر حدود 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
در مرحله بعد شیر گرم و روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید.
آرد و بکینگپودر را که از قبل با هم مخلوط و الک کردهاید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با همزن دستی از یک جهت هم بزنید.
در آخر زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کنید و بیست ثانیه با همزن برقی بزنید تا یکدست شود.
مایه کیک را داخل قالب بزرگ یا قالبهای کوچک تک نفره بریزید، به اندازهای که دو سوم از سر قالب خالی باشد.
قالب را داخل فر 170 درجه به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد.
بعد از پخت کیک را کنار بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه دسر زعفرانی
برای درست کردن دسر ابتدا شکر، نشاسته ذرت و آرد را داخل یک قابلمه بریزید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید.
حالا مواد را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد.
در مرحله آخر زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید و بعد قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید.
اجازه بدهید دسر از داغی بیش از حد بیفتد، سپس به صورت گرم روی کیک بریزید تا جایی که سطح قالب پر شود.
حالا ظرف کیک دسر را به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیفتد.
در این مرحله کیک دسر خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم برای تهیه کیک در منزل
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود.
2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر میگذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم کردهاید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده میکنند، دستشان هست. مثلاً میدانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده میکنند، این دما روی درجه 185 حاصل میشود. اگر زیاد با فر کار نکردهاید و دمای فرتان را نمیدانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همانطور که گفتیم، دمای بیشتر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دستتان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازهگیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانهها دقیقتر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانهها را نمیدانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
اگر خواستید با پیمانه اندازهگیری کنید، برای اندازهگیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا میکنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازهها دقیق نمیشوند. وقتی مواد را داخل پیمانه میریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
4- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندینبار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز کیک بوی تخم مرغ میگیرد. خیلی از افراد فکر میکنند که وانیل و طعم دهندهها بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد. درحالیکه این فکر اشتباه است. آنچه بوی بد تخم مرغ را از بین میبرد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد. قالبهای گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و در طرحها و شکلهای مختلف موجود است.
7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحماتتان هدر میرود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمیکند.
8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمیگیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر میتواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکردهاید.