ترنج موبایل
کد خبر: ۹۱۲۰۳۸

تجارت سلاح با اسرائیل در اسپانیا ممنوع شد

تجارت سلاح با اسرائیل در اسپانیا ممنوع شد

تائید این طرح توسط پودموس تا چند ساعت قبل از رای‌گیری هم اعلام نشده بود تا اینکه ایون بلارا دبیرکل این حزب، اظهار کرد: امروز ما اجازه تصویب این فرمان سلطنتی را خواهیم داد.

تبلیغات
تبلیغات

پارلمان اسپانیا در راستای سیاست‌های ضد رژیم صهیونیستی به علت جنایت‌های این رژیم در نوار غزه با اکثریت آرا به قانونی رأی مثبت داد که بر اساس آن هرگونه تجارت و مبادله سلاح میان مادرید و تل‌آویو ممنوع می‌شود.

به گزارش  ایرنا، روزنامه اسپانیایی ال پائیس گزارش داد که پس از دو هفته خودداری حزب «پودموس» (ما می‌توانیم) از افشای موضع خود، در نهایت با رای موافق تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل در پارلمان اسپانیا تصویب شد.

تائید این طرح توسط پودموس تا چند ساعت قبل از رای‌گیری هم اعلام نشده بود تا اینکه ایون بلارا دبیرکل این حزب، اظهار کرد: امروز ما اجازه تصویب این فرمان سلطنتی را خواهیم داد.

این قانون با ۱۷۸ رای موافق، ۱۶۹ رای مخالف و یک رای ممتنع تصویب شد. چهار نماینده پودموس که از این اقدام بسیار انتقاد کرده بودند، در نهایت از آن حمایت کردند.

دولت مادرید می‌گوید که از آغاز جنگ در غزه، خرید سلاح از اسرائیل یا فروش آنها به تل آویو را ممنوع کرده است.

پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا هم ماه گذشته فرمانی را برای «تحکیم قانونی» این تحریم اعلام کرد تا این اقدام به عنوان بخشی از مجموعه‌ اقدامات مادرید علیه رژیم صهیونیستی باشد.

همزمان با تشدید حملات نظامی اشغالگران صهیونیستی به غزه، دولت اسپانیا پیش تر و پس از اجرایی شدن قانون ممنوعیت تجارت اسلحه با رژیم صهیونیستی، سومین قرارداد تسلیحاتی خود را نیز لغو کرد.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز جمعه (۴ مهر) گزارش داد که همزمان با تداوم جنگ غزه، اسپانیا دو روز پس از اجرایی شدن قانون ممنوعیت تجارت اسلحه با رژیم صهیونیستی، سومین قرارداد تسلیحاتی خود با این رژیم به ارزش ۲۰۷ میلیون یورو را لغو کرد.

بر اساس این گزارش، اسپانیا قرارداد خرید سلاح از شرکت صهیونیستی رافائل را که شامل ۴۵ کانتینر حاوی تجهیزات پیشرفته ناوبری هوایی بود، لغو کرده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد که این کانتینرها مجهز به حس‌گرهای الکترو نوری، نشانگرهای لیزری و حس‌گرهای مادون قرمز هستند. نسخه جدید همچنین شامل یک رادار پیشرفته برای تصویربرداری و اسکن با وضوح بالا است.

هاآرتص توضیح داد که لغو این قرارداد پس از اجرایی شدن ممنوعیت تجارت اسلحه با رژیم صهیونیستی توسط اسپانیا صورت گرفت. این قانون صادرات یا واردات سلاح‌ها و فناوری‌های دوجانبه و همچنین ترانزیت آنها از طریق بنادر اسپانیا را ممنوع می‌کند.

دولت اسپانیا پیش از این قراردادی به ارزش نزدیک به ۷۰۰ میلیون یورو برای خرید راکت‌اندازهای طراحی شده توسط رژیم صهیونیستی و همچنین قرارداد دیگری برای خرید ۱۶۸ راکت‌انداز ضد تانک به ارزش ۲۸۷.۵ میلیون یورو را لغو کرده بود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات