ترنج موبایل
کد خبر: ۱۰۱۱۲۹

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفتگو با فرارو:

مجلس نهم باید از سه عنصر علم، اخلاق و انقلابی‌گری برخوردار باشد

مجلس نهم باید از سه عنصر علم، اخلاق و انقلابی‌گری برخوردار باشد
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- کمتر از دو ماه به انتخابات نهمین دوره مجلس باقی مانده است. مجلس نهم هنگامی کار خود را آغاز خواهد کرد که میزان بی‌قانون قوه مجریه از حد تسامح و تساهل گذر کرده است و نظارت بر اعمال چنین دولتی از مهم ترین چالش ها نهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.

در این میان برخی از کارشناسان بخشی از مشکلات پیشامده در عرصه اقتصادی و سیاسی را در عملکرد خانه ملت جستجو می‌کنند و معتقدند مجلس نهم باید بکوشد تا عوامل ناکارآمدی به کاهد.

یک روحانی برجسته اصولگرا معتقد است که نمایندگان در مجلس نهم باید از سه عنصر علم، اخلاق و انقلابی‌گری برخوردار باشند. حجت الاسلام غرویان معتقد است هر چه میزان تفکر و مطالعات نمایندگان پایین باشد، سطح مجلس نیز پایین خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین غرویان در گفتگو با فرارو و در پاسخ به اینکه مجلس نهم باید از چه ویژگی‌هایی برخوردار باشد، گفت: «مجلس نهم باید مرکب از افرادی باشد که سه عنصورعلم، اخلاق و انقلابی‌گری را دار باشد. اگر نمایندگان علم لازم و اخلاق همراه با روحیه انقلاب داشته باشند، یک مجلس مطلوب خواهد بود.»

غرویان در پاسخ به این پرسش که مساله نظارت چه جایگاهی را در قوه مقننه دارد، گفت: «در بین سه قوه طبق قانون اساسی مجلس قوه مقننه است، یعنی قانونگذاری می‌کند و به یک معنا نوعی نظارت هم دارد.»

وی افزود: «اگر دولت از مصوبات تخلف کند، این خود مجلس است که می‌تواند، تشخیص دهد که تخلفی به وجود آمده است و یا نه. بنا براین شان قوه مقننه نوعی نظارت را اقتضا می‌کند که باید مجلس نظارت بر تفسیر درست و عمل کردن مصوبات مجلس را داشته باشد.»

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی، ادامه داد: «این شان نظارتی مجلس است و البته شورای نگهبان هم در این زمینه نظارت دارد و البته وقتی است که اختلاف نظر دولت و مجلس به مرحله حادی برسد، اما اساسا این مجلس است که باید در زمینه قوانینی که مصوب می‌کند، نوعی نظارت و تفسیر داشته باشد.»

وی در خصوص اینکه چه انتقادهایی را به مجلس هشتم وارد می‌دانید که باید اصلاح شود، گفت: «من مشکلی که به نظرم می‌رسد این است که گاهی اظهار‌نظرهای غیر کارشناسانه انجام می‌شود و بعضا همچنین مسائل اخلاقی و حیثیتی در اظهارنظرها در مورد رجال سیاسی و خود نمایندگان رعایت نمی‌شود و این خود آفتی است که در مجلسیان وجود دارد و باید اصلاح شود.»

وی در پاسخ به اینکه کارآمدی مجلس چگونه باید افزایش یابد، گفت: «کارآمدی مجلس وقتی است که نمایندگان حاضر در مجلس از سواد، قوه تفکر بالا و خلاقیت لازم و قدرت تئوری‌پردازی در مورد افق‌های آینده برخوردار باشند.»

غرویان در پایان گفت: «اگر این خصوصیات در نمایندگان باشد، مجلس کارامدی بالایی خواهد داشت و به روز‌تر و آینده‌نگر‌تر طرح خواهد داد و قوانین را تصویب خواهد کرد. قوانینی که در چنین مجلس تصویب می‌شود به روز‌تر و کارآمد‌تر خواهد بود. از این رو اگر سطح تفکر، اندیشه و مطالعات نمایندگان نازل باشد، طبیعتا مجلس هم تنزل پیدا خواهد کرد.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۸ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات