ترنج موبایل
کد خبر: ۱۷۳۴۲۶

پیروز مجتهد‌زاده در گفتگو با فرارو:

"توافق ژنو" فرزند سیاسی اوباما است

یک کار‌شناس مسائل بین الملل تاکید کرد: توافق ژنو، فرزند سیاسی اوباما است و طبیعتا او اجازه نمی‌دهد به این فرزند آسیبی وارد شود و یا در دوران طفولیت کشته شود.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- یک کار‌شناس مسائل بین الملل تاکید کرد: توافق ژنو، فرزند سیاسی اوباما است و طبیعتا او اجازه نمی‌دهد به این فرزند آسیبی وارد شود و یا در دوران طفولیت کشته شود.

دکتر پیروزمجتهد‌زاده، استاد دانشگاه ضمن بیان این مطلب در گفتگو با فرارو درباره اینکه تاکید اخیر کاخ سفید و باراک اوباما مبنی بر اینکه در برابر اعمال تحریم‌های تازه کنگره علیه جمهوری اسلامی ایران مقاومت می‌کنند تا چه اندازه باید جدی گرفته شود گفت: من فکر می‌کنم که این بار می‌شود روی وعده‌های باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا، حساب کرد.

وی افزود: پس از توافق ژنو میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ برای اجرای برنامه عمل به منظور دستیابی به راه حلی برای پایان دادن به بحران هسته‌ای ایران، اقدام کاخ سفید در به روز کردن فهرست سیاه تحریم‌ها علیه ایران و افزودن افراد و شرکت‌های بیشتری از ایران به فهرست تحریم‌های سابق آمریکا، سبب بروز سوء تفاهمی هم برای ایران و هم برای شرکای این کشور در گروه ۱+۵ شد.

مجتهدزاده با بیان اینکه این سوتفاهمات منجر به بروز تردیدهایی نسبت به پایبندی آمریکا به توافق ژنو شد که آن را به صراحت روس‌ها بیان کردند گفت: کاخ سفید کاملا متوجه آسیب‌های احتمالی به منافع خود در صورت بروز ایجاد چنین تردیدی از جانب خود هستند و بر همین اساس به سرعت وزیر خارجه و سایر مقامات آمریکایی ناچار به توضیح درباره به روزرسانی فهرست تحریم و اینکه این اقدام مغایر با توافق ژنو نیست، کرد.

این کار‌شناس مسائل بین الملل افزود: با این وجود اقدام آمریکا آثار منفی خود را به جا گذاشت و این چیزی نبود که آمریکایی‌ها طالب آن باشند چرا که پس از بروزرسانی فهرست تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا را تحریک کرد تا فشار‌ها بر این کشور را افزایش دهند که اگر قرار است نقش یک ریسمان باز را بازی کند باید این نقش را به خوبی ایفا کند تا در گذر از ریسمان سیاست و دیپلماسی بتواند هر دو طرف بند را که یک طرف ایران و گروه ۱+۵ قرار دارد و طرف دیگر کنگره و لابی صهیونیسم را راضی نگه دارد.

وی با تاکید بر اینکه کاخ سفید به خوبی بر این موضوع واقف است که باید توازن در سیاست‌های بین المللی آمریکا حفظ شود گفت: برای اینکه این توازن حفظ شود کاخ سفید یقینا به منظور حفظ اعتبار خود در جهان، و نزد کشورهای عضو گروه ۱+۵ مانع از اعمال تحریم‌های تازه سنا علیه جمهوری اسلامی ایران می‌شود. با این حال تلاش خواهد کرد تا رضایت اسرائیلی و لابی صهیونیسم در کنگره هم به طریق دیگری جلب شود.

مجتهدزاده افزود: با این حال در وهله نخست در این برش تاریخی برای شخص باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا، مهم توافق ژنو است نه جلب رضایت اسرائیل و لابی صهیونیسم کنگره.
وی ادامه داد: باراک اوباما در دوره پایانی حضورش در کاخ سفید به عنوان رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا تمام تلاش خود را خواهد کرد تا وعده‌ای را که نه در دروان ریاست جمهوری بلکه پیش از آن و در جریان رقابت‌های انتخاباتی داده بود را تحقق ببخشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آقای اوباما در جریان رقابت‌های انتخاباتی دوره نخست ریاست جمهوری‌اش وعده داده بود که در صورت برگزیده شده به عنوان رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، پرونده مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را حل و فصل و مختومه خواهد کرد. در طول این سال‌ها هم او گام‌هایی در این رابطه برداشت هر چند گام‌هایی موثری نبود و نتوانست به تحقق وعده او کمک کند.

مجتهدزاده تاکید کرد: با این حال اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری و در سال‌های پایانی دوران حضورش در کاخ سفید گام بلندی برداشت که نتیجه آن به توافق ژنو منجر شد.

وی افزود: بنده پیش از این هم بار‌ها بر این موضوع تاکید کرده بودم که توافق ژنو حاصل ابتکار ایران، روسیه، اتحادیه اروپا و یا در مجموع گروه ۱+۵ نبود، بلکه این توافق حاصل ابتکار ایالات متحده آمریکا و دولت باراک اوباما بود تا به واسطه آن یکی از بزرگ‌ترین وعده‌های انتخاباتی‌اش را تحقق ببخشد.
این کار‌شناس مسائل بین الملل گفت: بنابراین به عبارت دیگر آنچه را که ما اکنون تحت عنوان توافق ژنو از آن یاد می‌کنیم، در حقیقت فرزند سیاسی باراک اوباما است و طبیعتا او اجازه نمی‌دهد به این فرزند آسیبی وارد شود و یا در دوران طفولیت کشته شود.

مجتهد‌زاده در خاتمه گفت: منتها همانطور که عرض کردم، رویکرد لابی اسرائیل در کنگره که کاملا در تقابل با رویکرد و سیاست هسته‌ای اوباما در قبال ایران است، از این رو اوباما برای محافظت از فزرند سیاسی خود راه دشواری پیش رو دارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات