ترنج موبایل
کد خبر: ۱۸۳۹۳

تعویق رای گیری برای ادامه حضور نیروهای خارجی در عراق

تبلیغات
تبلیغات
فرارو-

پارلمان عراق رای گیری در مورد ادامه حضور نظامیان خارجی غیر آمریکایی در این کشور را به تعویق انداخت.

به گزارش بی بی سی، قرار بود روز دوشنبه، 22 دسامبر، نمایندگان پارلمان عراق به لایحه اجازه تمدید ماموریت نظامیان کشورهای عضو ائتلاف بین المللی در این کشور پس از انقضای مجوز سازمان ملل در پایان ماه جاری رای دهد اما رئیس مجلس اعلام کرد که این رای گیری به بعد موکول شده است.

رئیس مجلس عراق دلیل تصمیم خود را تقاضای گروهی از نمایندگان برای کناره گیری او از ریاست مجلس اعلام کرد و گفت این مساله مانع از مذاکره و رای گیری در مورد لایحه مجوز حضور نظامیان خارجی شده است.

جلسه بعدی پارلمان عراق پارلمان روز 7 ژانویه تشکیل می شود در حالیکه پس از روز 31 دسامبر و انقضای مجوز سازمان ملل، حضور نظامیان خارجی در این کشور فاقد مبنای حقوقی خواهد بود.

روز شنبه، در مورد این لایحه رای گیری به عمل آمد اما بین نمایندگان در مورد نتیجه رای گیری اختلاف نظر روی داد و اخذ رای به امروز موکول شد.

متن نهایی این لایحه پس از مذاکراتی بین نمایندگان موافق و مخالف تمدید ماموریت نظامیان خارجی تدوین شده و گفته می شود که بر اساس این متن، مدت ماموریت این نظامیان حداکثر تا پایان ماه ژوئیه سال آینده ادامه خواهد یافت.

در صورت تصویب این لایحه، دولت عراق اجازه خواهد داشت تا به منظور ادامه ماموریت نظامیان کشورهای خارجی تا پایان ماه ژوئیه سال آینده، با این کشورها توافقنامه های دوجانبه امضا کند.

پیش از این، دولت عراق "توافقنامه موقعیت نیروها" را با دولت آمریکا امضا کرده که به نیروهای آمریکایی در عراق اجازه می دهد تا پایان سال 2011 در این کشور حضور داشته باشند.

متن این توافقنامه پس از ماه ها گفتگو بین دو طرف و مذاکرات مفصل جناح های سیاسی و پارلمانی عراق سرانجام به تصویب رسید.

حضور نظامی بریتانیا

شمار نیروهای خارجی در عراق در حال حاضر به حدود یکصد و پنجاه هزار نفر می رسد که حدود 95 درصد آنان را نظامیان آمریکایی تشکیل می دهند.

علاوه بر آمریکا، واحدهایی از چند کشور دیگر از جمله بریتانیا، استرالیا، رومانی، السالوادور و استونی در عراق حضور دارند که در صورت تصویب لایحه مورد بررسی در پارلمان عراق، تا اواسط سال آینده به تدریج این کشور را ترک خواهند کرد.

پس از آمریکا، بیشترین شمار نیروهای خارجی در عراق از نفرات ارتش بریتانیا هستند که شمار آنها به بیش از جهار هزار نفر می رسد.

در عملیات اشغال عراق در سال 2003، واحدهایی متشکل از حدود چهل و پنج هزار نظامی بریتانیایی در جنگ شرکت کردند و پس از اشغال نظامی این کشور، عمدتا حفظ امنیت مناطق جنوبی عراق، به خصوص شهر بصره را برعهده گرفتند اما در خلال سال های بعد، بریتانیا بخش عمده ای از نیروهای خود را از عراق خارج ساخت.

در سپتامبر سال گذشته، واحدهای بریتانیایی شهر بصره را ترک کردند و در پایگاهی در فرودگاه بین المللی این شهر مستقر شدند و ماموریت آنان به آموزش نفرات ارتش ملی عراق و، در صورت لزوم، پشتیبانی از واحدهای عراقی تغییر یافت.

پارلمان عراق همچنین طرحی را نیز در دست بررسی دارد که در صورت تصویب، مصونیت قضایی نظامیان و کارمندان موسسات خدمات امنیتی خارجی در این کشور ملغی خواهد شد.

هفته گذشته گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، به عراق سفر کرد و در یک نشست مشترک خبری با نوری المالکی، نخست وزیر این کشور، گفت که واحدهای بریتانیایی حداکثر تا آخر ژوئیه سال 2009 از عراق خارج خواهند شد.

به این ترتیب، تصویب نشدن لایحه تمدید ماموریت نظامیان خارجی در پارلمان عراق خبر مساعدی برای رهبران بریتانیا و عراق نخواهد بود.

در عین حال، به نقل از منابع نظامی بریتانیایی گزارش شده است که در صورتی که این لایحه تصویب نشود، برنامه اضطراری خروج سریع نیروهای این کشور از عراق به اجرا گذاشته خواهد شد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات