ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۰۷۴۷

هاآرتص گزارش داد

شهروندان اسرائیلی برای داعش می‌جنگند

شهروندان اسرائیلی برای داعش می‌جنگند

اکثر خانواده هایی که فرزندانشان به این سازمان کشنده پیوسته اند، می خواهند گمنام بمانند و از صحبت در اینباره پرهیز می کنند. آنها اکثرا تکرار می کنند «ما را تنها بگذارید»، «ما نمی خواهیم دچار مشکل شویم»، «ما متعجب و مبهوت هستیم و هیچ حرف دیگری نداریم». آنها متعلق به نقاط مختلف اسرائیل هستند. به نظر می رسد تنها نقطه اشتراک میان اکثر آنها سبک زندگی مذهبی شان باشد.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- یاکوب نصرالله و همسرش نحله با درماندگی در خانه خود در شهر عرب نشین کالانسوا نشسته اند. یوسف، پسر 19 ساله آنها، یک روز بدون هیچ خبری ناگهان خانه را ترک کرد. وی از مرز گذشته به اردن رفت و از آنجا راهی سوریه شد. هدف او پیوستن به گروه های مخالف رژیم اسد، از جمله داعش بود.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از هاآرتص، با وجود آنکه برخی از شهروندان اسرائیلی به چنین گروه هایی پیوسته اند، تعداد اندکی از میان شان در جنگ علیه سوریه کشته شده اند. براساس اطلاعاتی که خانواده یوسف نصرالله به دست آورده اند، وی زنده است و توسط نیروهای امنیتی دولت سوریه دستگیر شده است. بجز این، والدین وی هیچ خبری در مورد شرایط و آنچه که مانع از بازگشتش می شود، ندارند.

داستان یوسف تنها یکی از ده ها داستان اعراب اسرائیلی است که راهی سوریه شده اند تا با دولت این کشور بجنگند و معمولا به داعش می پیوندند. گروه برجسته ای که این روزها به ستاره درخشان رسانه های جهانی تبدیل شده، دولت خودخوانده اسلامی یا همان داعش است که هدف ملل غربی به رهبری آمریکا و رژیم های عرب منطقه قرار گرفته است.

اکثر خانواده هایی که فرزندانشان به این سازمان کشنده پیوسته اند، می خواهند گمنام بمانند و از صحبت در اینباره پرهیز می کنند. آنها اکثرا تکرار می کنند «ما را تنها بگذارید»، «ما نمی خواهیم دچار مشکل شویم»، «ما متعجب و مبهوت هستیم و هیچ حرف دیگری نداریم». آنها متعلق به نقاط مختلف اسرائیل هستند. به نظر می رسد تنها نقطه اشتراک میان اکثر آنها سبک زندگی مذهبی شان باشد. اکثرا مجرد هستند و برخی از آنها دانشگاهیانی هستند که به نظر نمی رسد موقیعت مالی شان عاملی در تصمیم گیری شان بوده باشد.

برخی خانواده ها می گویند تصاویر کودکان و اجساد و خرابی هایی که به کرات در رسانه ها منتشر می شوند، تاثیر زیادی بر این مردان جوان داشته است. نهاد علی، جامعه شناس دانشگاه حیفا می گوید مخالفت اخوان المسلمین و جنبش اسلامی محلی با رژیم اسد به این بسیج غیرمستقیم جوانان مربوط می شود. برخی از این جوانان هنوز هویت شکل گرفته کاملی نداشته اند و پیوستن به این سازمان ها و گروه ها را جنگی برای اسلام دانسته اند که نه تنها سوریه را که کل جهان را نجات می دهد.

در عصر فیس بوک و شبکه های اجتماعی، همه چیز ممکن است و برخی این مسئله را عامل اصلی تشویق جوانان می دانند. این مسئله نه تنها در مورد اعراب اسرائیل، که در مورد کسانی که در اروپا زندگی می کنند نیز صدق می کند.

یوسف در هجدهم آوریل خانه را به قصد سفر با دوستانش ترک کرد و گذرنامه و سه هزار شکل و برخی وسایل شخصی اش را نیز به همراه برد. پدرش می گوید: «وی در میانه راه از دوستانش جدا شده و به آنها گفته بود که به اردن می رود. ما نمی دانستیم که راهی اردن شده است.»

خانواده یوسف به امان رفتند تا او را پیدا کنند. پدرش می گوید: «من با یک افسر اطلاعاتی اردنی ملاقات کردم که معتقد بود یوسف در سوریه است. از او پرسیدم چطور می تواند با گذرنامه اسرائیلی عبور کند و دریافتم که تاکسی داران محلی در ازای 10 تا 15 دینار اردن (14 تا 21 دلار) این کار را انجام می دهند.»

والدین یوسف معتقدند وی هرگز نتوانسته به داعش برسد و پس از گذشتن از مرز دستگیر شده است اما هیچ دلیلی برای اثبات ادعایشان ندارند. پدر یوسف طی روزهای اخیر درخواستی را به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین فرستاده است.

وی می گوید: «من در اسرائیلی کسی را ندارم که به او رجوع کنم. به همین دلیل به ابومازن و برخی اعضای عرب اسرائیلی کنست (پارلمان اسرائیل) روی کردم. شاید آنها بتوانند کمکی کنند.»

یکی از مقامات ارشد اطلاعات نظامی اسرائیل که وقایع جامعه عرب را پیگیری می کند به هاآرتص گفت: «پدیده پیوستن اعراب اسرائیلی به گروه هایی مانند داعش مشکل ساز شده است. با این وجود، این مسئله چندان همه گیر نیست و از حمایت عمومی نیز بهره نمی برد. تعداد این جوانان اندک است و به همین دلیل است که برخی موارد تحت پیگرد قانونی قرار نگرفته اند، به خصوص که این گفته تا چند وقت اخیر یک گروه غیرقانونی اعلام نشده بود. ما پیگیر این مسئله هستیم اما چندان جدی نیست.»

وب سایت شین بت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل) اعلام کرد که این پدیده خطر بزرگی محسوب می شود چراکه میدان نبرد سوریه مملو از عناصر خصمی مانند گروه های افراطی جهانی است: مردمی که به این گروه ها می پیوندند تحت تمرین های نظامی قرار می گیرند و در معرض ایدئولوژی های افراطی هستند و ممکن است مورد استفاده گروه های تروریستی که به دنبال کسب اطلاعات و انجام حملات تروریستی هستند، قرار بگیرند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات