بودجه ستاد احمدی نژاد از کجا می آید؟!
روزنامه اعتماد ملی درباره تامین مخارج انتخاباتی احمدی نژاد اینگونه نوشته است:
ستاد انتخاباتي محمود احمدينژاد با عنوان «ستاد هماهنگي حمايتهاي مردمي از احمدينژاد» فعاليت خود را آغاز كرد. اين خبر از سوي خبرگزاريهاي نزديك به دولت منتشر شد و به برخي شائبهها مربوط به برنامههاي انتخاباتي احمدينژاد كه تاكنون به صورت متناقض از سوي اطرافيان او مطرح ميشد، پاسخ داد.
ثمرههاشمي، مردي است كه تمام برنامههاي احمدينژاد تحت نظارت او صورت ميگيرد. او در پاسخ به اين سوال كه آيا ستاد براي اين هماهنگيها ايجاد خواهد شد، افزود: بالاخره بدون ساماندهي و سازماندهي، هماهنگي ايجاد نميشود و به همين منظور در تهران ستاد هماهنگي حمايتهاي مردمي از آقاي دكتر احمدينژاد در حال شكلگيري است.
ستادهاي هماهنگي حمايتهاي مردمي از احمدينژاد در حالي آغاز به كار كرد كه مسوولان اين ستادها از اواسط فروردينماه معرفي شده بودند و در برخي نقاط مانند مازندران، معرفي مسوولان دولتي به عنوان رئيس ستاد انتخاباتي احمدينژاد شائبههاي زيادي را ايجاد كرد.
اولين مسالهاي كه پس از اعلام آغاز فعاليت ستاد هماهنگي حمايتهاي مردمي از احمدينژاد به ذهن متبادر ميشود، نحوه تامين هزينه تبليغاتي و امور ديگر هزينهزا در اين ستاد است. هنوز اطلاعاتي در اين مورد و اينكه چه شخصيتهاي نامداري در عرصه سياست و اقتصاد و حتي ورزش در فكر كمك مالي به اين ستادها هستند، اعلام نشده است.
اما در سال 84 چه كساني در پشت پرده كمكهاي مالي ستاد احمدينژاد بودند و آيا امروز هم پولهاي خود را به حساب رئيسدولت مهرورزي واريز ميكنند يا خير؟ يكي از نزديكان احمدينژاد كه نقش مهمي در ستادهاي سال 84 داشت، در اين مورد ميگويد: اكثر هزينههاي ستاد در سال 84 تحت عنوان نام آقاخان و از سوي افراد ديگر تامين ميشد.
آقاخان كه بود؟
سيدرستم سيد آقاخان از نزديکان رئيسجمهور و از نامزدان ستاد حاميان دولت در انتخابات شوراي شهر تهران در آذرماه سال ۱۳۸۵ بوده است كه در انتخابات رياست جمهوري 84 از وي به عنوان يكي از بزرگترين حاميان احمدينژاد ياد ميشود. آقاخان همان مردي است که در روزهاي نزديک به انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، در فهرست نهايي نامزدان شوراي تهران از سوي ستاد حاميان دولت موسوم به «رايحه خوش خدمت» قرار گرفت.
اين فرد يکي از سه مدير موسسه بهزيست بنياد بود كه پس از به قدرت رسيدن احمدينژاد در سال 84 تاسيس شد اما با انتشار گزارشي درباره دست داشتن «موسسه بهزيست بنياد» در قاچاق پوشاک خارجي، آقاخان تحت تعقيب قضايي قرار گرفت. روزنامه شرق در گزارشي به مناسبت افشاي مسائل خلاف قانوني اين موسسه نوشت:«شرکت بهزيست بنياد با مديريت محمدرضا قليزادهشيروان، سيد رستم سيد آقاخان و امير قيصرزاده، متهم به واردات انواع کالا از جمله پوشاک تحت پوشش امور خيريه است.
البته رئيسجمهور در آن زمان دستور پيگيري تخلفات اين شركت را داد كه نتيجه آن به طور رسمي اعلام نشد اما خبر انحلال برخي شاخههاي اين موسسه در سايتهاي اطلاع رساني منتشر گرديد. اما تناقضي در اين مساله موجب شد تا فرد ديگري از سوي يكي از نزديكان احمدينژاد به عنوان حامي مالي ستاد تهران معرفي شود. اين عضو ستاد احمدينژاد در سال 84 ميگويد: پسر آقاخان اكنون در يكي از مشاغل رده متوسط شهرداري مشغول به فعاليت است و اگر پدري پولدار داشت، ميتوانست شغل راحتتر و بهتري را پيدا كند!!
حمايت مالي كاشاني از احمدينژاد
اين عضو ستاد احمدينژاد كه امسال قصد حضور در ستاد كانديداي احتمالي ديگري را دارد از حبيب كاشاني به عنوان رئيس ستاد تهران رئيسجمهور فعلي نام ميبرد. حبيب كاشاني در گفتوگويي كوتاه با اعتمادملي كه تنها براي صحت از گفته اين عضو ستاد 84 انجام شد، رياست خود بر ستاد تهران در سال 84 را تاييد كرد اما در پاسخ به اين سوال كه آيا از نظر مسائل مالي هم كمكي به ستاد كرده است؟ گفت: من مصاحبه نميكنم.
حبيب كاشاني به اين سوال كه در ستاد 88 چه نقشي داريد، هم پاسخ داد: هيچ نقشي در ستاد 88 ندارم. البته رفاقت احمدينژاد و كاشاني در عرصه سياست خلاصه نشد. در پشت پرده تغييرات مديريتي پرسپوليس در سال 86 نقش حمايت احمدينژاد از رئيسستاد انتخاباتي تهران به خوبي نمايان است. سازهاي مخالف عليه انصاري فرد زماني زده شد که حبيب کاشاني رايزنيهاي خود را براي حضور در هيات مديره و سپس مديرعامل شدن در پرسپوليس آغاز کرد. او موفق شد پس از مذاکراتي با رئيسجمهور نظر مثبت احمدينژاد را جلب کند.
هر چند که با توجه به دوستي بسيار نزديک احمدينژاد و کاشاني، نپذيرفتن درخواست کاشاني از سوي رئيسجمهور دور از ذهن بود. پس از جلسهاي که ميان کاشاني و احمدينژاد برگزار شد، علي آبادي هم مجبور به پذيرفتن اين تصميم شد و رئيس سازمان تربيت بدني به دليل دستور مستقيم رئيسجمهور نتوانست به اين پيشنهاد پاسخ منفي بدهد. هرچه بود اين تکليفي بود که انجامش بر عليآبادي به عنوان معاون رئيسجمهور يک فرض و واجب بود. البته در مقاطع ديگري هم حبيب كاشاني از كمكهاي رئيسجمهور در اداره تيم پرسپوليس بهره گرفت. کاشاني در بهمنماه 76 با ارسال نامهاي به رئيسجمهور , از وي خواست تا براي پرداخت بدهي 142 هزار يورويي اين باشگاه به يک شرکت خارجي دستورات لازم را بدهد.
البته تمام اين حرف و حديثها مربوط به سال 84 و تا پيش از سال 88 است. هنوز منابع خبري از ديدار انتخاباتي كاشاني و احمدينژاد، خبري را منتشر نكردهاند. آقاخان هم ظاهرا قصدي براي ايفاي نقش سال 84 را ندارد. با اين حال ثمره هاشمي در روز دوم ارديبهشتماه بدون اشاره به ابعاد حمايتهاي مردمي از احمدينژاد، فعاليت مخلصانه و فقط براي رضاي خدا را محور اين فعاليتها ناميد و پرهيز از اسراف و تبذير و تجمل، مردمگرايي، رعايت اخلاق اسلامي، رعايت قوانين جاري، پرهيز از افراط و تفريط، نداشتن پرچم حزبي و گروهي به لحاظ تعلقي كه گفتمان پيشرفت و عدالت به عامه مردم دارد را بخشي از ضوابط اين ستادها عنوان كرد اما همانند سال 84 اشارهاي به منابع مالي اين ستادها نكرد و حتي رئيس دفتر مرد همه كاره احمدينژاد از محل اين ستاد اظهار بياطلاعي كرد. اين در حالي است كه چند روزي است برخي خبرها حاكي از جابهجايي مهرداد بذرپاش از مديريت شركت سايپا به شركت «شستا» است.
«شستا» يكي از شركتهاي زيرپوشش سازمان تاميناجتماعي است كه حجم پولي كه در آن ردوبدل ميشود بسيار قابل توجه است و يكي از موسسات و شركتهاي تحت پوشش آن شركت خودروسازي سايپاست. مهرداد بذرپاش مرد 29 ساله دولت احمدينژاد در دو مقطع رئيسستاد انتخاباتي احمدينژاد بود. او در انتخابات سوم شوراها و انتخابات مجلس هشتم نقش محوري را برعهده داشت و برخي اخبار درخصوص منابع مالي اين ستادها منتشر شد. اكنون جابهجايي او از «سايپا» به «شستا» باعث به وجود آمدن شائبههاي جديدي درخصوص تامين منابع مالي ستاد انتخاباتي احمدينژاد ايجاد كرده است. اگرچه ثمرههاشمي، رئيس ستاد انتخاباتيرئيسجمهور در اين خصوص سخن نگفته و منابع مالي ستاد خود را شفاف معرفي نكرده است اما سايتها همچنان به گمانهزنيهاي خود ميپردازند بدون آنكه كسي از سوي دولت يا ستاد احمدينژاد آنها را تكذيب كند.